Fleksy toetsenbord nu beschikbaar voor alle iOS-ontwikkelaars

Fleksy heeft de SDK opengesteld voor ontwikkelaars, zodat het voorspellende toetsenbord in allerlei apps kan worden ingeboued.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fleksy iphoneiPhone- en iPad-ontwikkelaars die een makkelijk te bedienen toetsenbord in hun apps willen verwerken, kunnen nu los gaan. Fleksy heeft een SDK (software development kit) beschikbaar gesteld waarmee iedereen aan de slag kan. Het Fleksy-toetsenbord voorspelt wat je schrijft en is volledig gebaseerd op veegbewegingen. Je hoeft dus niet exact en foutvrij te typen, maar het toetsenbord accepteert dat er wel eens een spelfout in de tekst staat en corrigeert dit automatisch. Als losstaande app was Fleksy al een tijdje verkrijgbaar. Straks vind je het makkelijk te bedienen toetsenbord ook in allerlei andere apps.

iphone5c-fleksyDe Fleksy SDK was eigenlijk al vanaf december vrijgegeven, maar alleen voor geselecteerde partners. Launch Center Pro (€4,49), BlindSquare (€21,49), GV Connect en Wordbox (€4,49) sprongen er meteen op in. Straks komen er ook apps beschikbaar zoals You Doodle, Cotton Notes, Write for iOS, Tap Forms Organizer, SnapStatus, Remoter VNC, EVOmail, hAppy for ADN, Matcha, Vert 2 en MUDRammer. Helaas zijn het – op EVOmail na – tamelijk onbekende apps, maar misschien gaat dat nog veranderen. Ben je ontwikkelaar en wil je Fleksy ook gebruiken, dan kun je “in een paar minuten” ondersteuning voor het Fleksy-toetsenbord inbouwen, zonder dat je je app hoeft aan te passen of nieuwe code hoeft toe te voegen.

Helaas is het nog wel zo dat elke ontwikkelaar individueel Fleksy moet activeren. Apple staat het niet toe om systeembreed een extra toetsenbordje toe te voegen. Fleksy werd eigenlijk ontwikkeld voor blinden en slechtzienden, maar groeide uit tot een toetsenbordje voor iedereen. De tekstvoorspelling zorgt dat je sneller kunt typen en aan leestekens ben je nauwelijks moeite kwijt: een veeg over het scherm volstaat. Door op en neer te vegen kun je door de woordsuggesties bladeren of een automatisch doorgevoerde correctie weer terugdraaien.

Downloaden: Fleksy (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Ook verkrijgbaar: Fleksy VO voor VoiceOver-gebruikers (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:20
Onderwerpen fleksy, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.