‘Apple wil iPads aan elkaar koppelen met Smart Cover-magneten’

Apple wil meerdere iPads aan elkaar koppelen met de magneten van Smart Covers. Dat blijkt uit een patent.

Smart Cover iPad retinaAl sinds de iPad 2 gebruikt Apple magneten in de zijkant van het frame om de Smart Cover mee te bevestigen. Als we een nieuw Apple-patent mogen geloven, zal dit slimme magneetsysteem op nog veel meer manieren worden gebruikt. Apple beschrijft hoe een iPad magneten aan alle zijden van het frame kan krijgen, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld een dock te bevestigen.

Het magneetsysteem kan volgens Apple ook worden gebruikt om twee iDevices aan elkaar te bevestigen. Er wordt dan ook een verbinding gelegd tussen beide apparaten, waardoor bijvoorbeeld twee gekoppelde iPads met elkaar kunnen communiceren. Op deze manier zou je ook makkelijk een speciaal, magnetisch toetsenbord aan een iPad kunnen bevestigen. Apple beschrijft ook andere accessoires zoals een gamecontroller. Het geïllustreerde toetsenbord maakt van de iPad een nog directere concurrent van Microsoft’s Surface-tablet, waar al een cover met ingebouwd toetsenbord voor beschikbaar is.

iPad Smart Covers patent

De magneten kunnen ook worden gebruikt om een signaal naar de iPad te sturen. Hang een magnetische stylushouder aan de iPad en een teken-app weet gelijk dat hij moet overschakelen naar een speciale stylusmodus.

iPad toetsenbord smart cover patent

Het gepatenteerde systeem is een evolutie van de Smart Cover-magneten in de iPad, maar Apple lijkt hiermee ook een alternatief te bieden op NFC. De beschreven magneetaccessoires kunnen immers net als een NFC-tag een specifieke boodschap aan de iPad doorgeven. Apple moet ook nog de nodige extra sensoren in de iPad verwerken voordat het betreffende systeem naar behoren werkt.

iPads smart covers patent tekenen

Het betreffende patent werd door Apple in januari 2012 aangevraagd en is nu openbaar gemaakt. Patenten geven vaak een kijkje in de keuken van Apple’s ontwerpteam, maar zijn geen garantie van bepaalde toekomstplannen. Het is prima mogelijk dat het Smart Cover-idee inmiddels in de ijskast is verdwenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2014, 15:38
Categorie Apple
Onderwerp cover

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.