Apple: “Bijna 18% van alle verkochte iPhones bestemd voor unlocken”

Apple heeft vandaag bij het bekendmaken van de financiele kwartaalcijfers bekendgemaakt dat zij vermoeden dat bijna eenvijfde van alle verkochte iPhones verkocht is met het doel deze te unlocken. Het gaat hierbij om maar liefst 250.000 verkochte iPhones sinds de lancering eind juni.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone unlock simlockvrij gratis iPhoneApple heeft voor het eerst een fiscaal kwartaal afgesloten waarin de iPhone gedurende het hele kwartaal te koop was en dus in de cijfers meegenomen kon worden. Peter Oppenheimer, de CFO (Chief Financiel Officer) van Apple, wist te melden dat Apple het afgelopen kwartaal 1,119,000 iPhones heeft verkocht, wat het totaal voor het gehele fiscale jaar 2007 (incl. vorig kwartaal) op 1,389,000 brengt. In de analistensessie na afloop van het bekendmaken van de cijfers was een zeer interessant “feitje” te horen: Apple gaf toe dat zij geloven dat 250.000 iPhones van de bijna 1,4 miljoen verkochte exemplaren (bijna 18%) bestemd waren voor unlocking, oftewel het simlockvrij maken van de iPhone. Hoeveel hiervan in Nederlandse handen terecht zijn gekomen is helaas nog steeds onbekend 😉

Apple heeft ook niet bekendgemaakt welk percentage of bedrag zij van AT&T krijgen, met wie ze een exclusief contract voor twee jaar hebben afgesloten en waarin is afgesproken dat Apple meedeelt in de winst per verkocht abonnement. Analisten claimen dat dit bedrag kan variëren van $150 tot $350 dollar per verkochte iPhone. Ook is niet duidelijk geworden of de iPhone beter is gaan verkopen na de onverwachte prijsverlaging naar $399 dollar. Wel is duidelijk geworden dat de iPhone voor 118 miljoen dollar heeft bijgedragen aan de omzetgroei, inclusief de percentages van AT&T.

Apple verwacht het volgende kwartaal nog veel betere iPhone-cijfers te laten zien, omdat dan ook de uitrol in Europa begint, met Engeland, Duitsland en Frankrijk als start. Daarnaast is nog eens bevestigd dat Apple in 2008 ook de iPhone in de Asia-Pacific regio op de markt wil brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:05
Categorie Jailbreak
Onderwerpen abonnementen, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.