Trials Frontier: populaire motorcrossgame nu op iPhone en iPad

Trials Frontier voor iPhone en iPad is een heerlijke motorcrossgame. De app is uitgevoerd in leuke cartoonstijl en is gratis te downloaden.

Trials Frontier iPad iPhoneEr zijn ontiegelijk veel games waarin je een motor of andere tweewieler balanceert in allerlei gevaarlijke parcours, maar het ‘origineel’ dat het succes voor het genre bracht, ontbrak altijd op de iPhone en iPad. Tot nu. Trials Frontier van Ubisoft betekent het debuut van de ontzettend populaire Trials-games op het touchscreen. Verwacht alleen niet de serieuze uitstraling van de games op de spelcomputer. Trials Frontier is cartoonesk, speelt in een soort moderne versie van het Wilde Westen en heeft een klein verhaallijntje. Het is bovenal een leuke game.

Slechte nieuws eerst

Trials Frontier motor bijewerkenHet slechte nieuws eerst: Trials Frontier is gratis te downloaden, maar wordt geplaagd door hetzelfde in-app aankoop systeem als Real Racing in het begin had. Je kan je motor gedurende het spel voorzien van upgrades die tijd kosten en je hebt te maken met een benzinetank die leegraakt na een aantal races. Beide wachttijden kan je verkorten met diamanten die je verkrijgt door in-app aankopen te doen. Ook een smet: hoewel Trials Frontier van de daken schreeuwt dat je geen internetverbinding nodig hebt om het te spelen, heb je die wel nodig voor het installeren van upgrades en krijg je herhaaldelijk het verzoek in te loggen bij Uplay om te racen tegen vrienden.

Mengelmoes

Het zijn de vlekken op wat nu al een van de leukste motorcrossgames op de iPhone en iPad tot dusver is. Trials Frontier zet meteen een leuk sfeer neer, met een eigenaardige mengelmoes van het nu en het Wilde Westen. In een saloon in een typisch Western-dorpje neem je de eerste missies aan van stamgasten. Die missies leiden naar nieuwe plekken op een vrolijk gekleurde wereldkaart waarin je steeds op nieuwe locaties wordt gewezen, of oudere locaties opnieuw aandoet met een nieuwe missie. Een ruige rijder wil je leiden naar nieuwe onderdelen en blueprints van nieuwe motoren, een zakenman is erop uit om je te laten racen tegen concurrent Butch en een jonge fan wil steeds trucjes van je zien.

Echte Trials game iPhone iPad

Trials Frontier besturen doe je met een pijl voor vooruit en achteruit rechts in beeld en twee gebogen pijlen links in beeld, die je gewicht op de motor bepalen. Zo houd je jezelf op de been op de obstakelrijke circuits in het spel. Die circuits doen het hem echt in Trials Frontier: ze weten de eigenzinnige sfeer van het spel moeiteloos vast te houden. Ze zijn zijn cartoony, detailrijk, zijn vol van kleur en zitten vol kleine verrassingen. Vallende rotsen, liftschachten die je lanceren en stellingen die je omver kan rijden zijn van alledag. Bike Baron is van de troon gestoten als het om leuke aankleding gaat. Het is dan ook niet zo erg dat je levels meermaals aandoet.

Hét motorcrossbalansspel

Ondanks de freemium-grollen als je benzinetank die leeg raakt, is de aanpak van Trials Frontier erg leuk. Het aannemen van missies in de saloon, het zien van missies en recordtijden van andere spelers op de wereldkaart en het rad van fortuin draaien na een missie, geven allemaal een goed gevoel van voortgang. Bovendien kan je zelf levels herspelen voor een snellere tijd, een hogere medaille en meer bonussen. Zolang dat geen verplichting wordt in Trials Frontier en je wel een betere brommer moét kopen, is het spel met zijn strakke besturing en leuke aankleding hét motorcrossbalansspel op de iPhone en iPad.

Downloaden: Trials Frontier (gratis, in-app aankopen, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2014, 15:20
Categorie Games
Onderwerpen game, motorola, ubisoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.