KNMV: iPhone-app voor Nederlandse motorrijders vereniging

KNMV is de officiële iPhone-app van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Je vindt locaties, deelt routes en meer.

KNMV iPhone locaties motorrijders appDe Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging heeft een eigen iPhone-app uitgebracht. Net als de eerder verschenen applicatie Motorweer, is die gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar 10Fingers. In de KNMV-applicatie kunnen de 50.000 leden van de vereniging inloggen en onder andere de kalender van evenementen in de gaten houden. Verder kan je routes opnemen terwijl je ze rijdt en achteraf delen met andere leden.

KNMV voor iPhone laat zich activeren met het lidnummer dat op de ledenpas staat vermeld. Daarna kan je een beroep doen op de zes rubrieken van de applicatie. KNMV voorziet zelf in nieuws dat je op de eerste pagina vanuit het schuifmenu leest. Daaronder vind je handige locaties en een kalender met evenementen, die je eventueel kan filteren op motorrijden of motorsport. In de applicatie tref je verder geregistreerde gevaarlijke punten, foto’s van leden en voordelen afkomstig van sponsors van de vereniging. Het leuke sociale gedeelte herken je aan de groene pictogrammen in het schuifmenu.

KNMV schuifmenu hoofdpagina iPhone KNMV route op kaart iPhone

Je eigen route vastleggen op de kaart, doe je op het tabblad Mijn Routes. Je route wordt vastgelegd via GPS, waarbij KNMV helaas geen methode heeft bedacht om efficiënt met de lokalisering om te gaan. Daardoor wordt er een behoorlijk beroep gedaan op de batterij van je telefoon, maar weet je wel zeker dat de route hetzelfde wordt als die jij hebt geregen. Anderen kunnen je opgeslagen en gedeelde routes terugzien in het tabblad Routes. Daar veeg je zelf ook op de kaart om routes te lokaliseren. Je kan bovendien kiezen voor de knop ‘Kom er’ om er naartoe te navigeren.

Helaas laat de afwerking van KNMV voor de iPhone erg te wensen over. De applicatie is goeddeels opgetrokken uit mobiele webpagina’s en de interface er omheen werkt ook niet vlekkeloos. Je ziet flikkeringen bij pagina’s laden, animaties lijken willekeurig en de app voelt daardoor instabiel. Daar mag een sprong voorwaarts worden gemaakt.

Downloaden: KNMV (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2013, 21:00
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp motorola

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.