iCulture speelt: Motocross Meltdown, Monster Jam Game en Glyph Quest is GvdW

Monster Jam Game en Motocross Meltdown voor iPhone en iPad zijn twee nieuwe gratis games die we testen, maar niet de Game van de Week.

ICS Monster Jam Game iPad iPhone iOSKen je dat, bij een te lieve jury, dat er wordt gezegd: ‘Julie waren allemaal heel goed, het was een enorm moeilijke keuze en eigenlijk zijn jullie allemaal winnaars.‘? Dat gevoel overheerst deze vrijdag bij het uitreiken van de Game van de Week. Grote releases bleven uit en een spel dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt, is ook niet direct aan te wijzen. Wel werden we gisteren blij van Doodle Kingdom, In Fear I Can Trust en TripTrap en spelen we vandaag het aanstekelijke Glyph Quest. En ook tussen kleine leuke games kan er maar één winnaar zijn. En dat is geworden…

Motocross Meltdown: tappen en scheuren

ICS Motocross Meltdown iOS racenGratis te downloaden, behoorlijke 3D-beelden en uitgeholde gameplay. Jawel, uitgever Glu Mobile laat weer van zich horen deze week. Ditmaal probeert de maker je uiteindelijk de portemonnee te laten trekken door flink te investeren in je crossmotor, maar voordat het zover is kan je kennis maken met de gameplay en die is op zijn zachtst gezegd ‘anders’. Motocross Meltdown is een racegame waarin je springt en scheurt direct tegen één tegenstander, maar het spel speelt niet zo. Feitelijk is het een ritmespel zonder hoorbaar ritme. Onderin beeld schuiven rondjes in beeld en op het moment dat die rechts in het vizier komen, druk je op de actieknop. Dat is alles. Een weinig interessante en amper betrokken manier van spelen, en voor Glu Mobile een excuus om alle mogelijkheden voor een wedstrijd winnen, af te laten hangen van het upgraden van je motor. Je moeite niet waard.

Downloaden: Motocross Meltdown (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Monster Jam Game: zwaar tuig

ICS Monster Jam Game uphillGameMill Entertainment heeft blijkbaar wat Amerikanen teleurgesteld. In de Amerikaanse App Store zijn gebruikersrecensies te lezen van mensen die ronduit teleurgesteld zijn in Monster Jam Game na liefst tien maanden wachten. Het zal het onderwerp van monstertrucks zijn… maar voor de iCulture speelt is de naam nieuw. En dan valt Monster Jam Game best mee hoor. Je moet alleen niet te zwaar tillen aan de wetten van de zwaartekracht. De monstertruck beult met gemak door hele huizen, die al uit elkaar vallen bij de eerste aanraking. En op het volgende moment haal je een heuveltje op een halve meter na niet omdat je te weinig gas gaf. Tja, echt balans zit er niet in. Maar de Hill Jump-modus is nog wel goed voor een grijns. Daarin storm je zo ver mogelijk door een Amerikaanse suburb, over daken en net zo makkelijk dóór daken.

Downloaden: Monster Jam Game (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Game van de Week: Glyph Quest

ICS Glyph Quest iPad iPhoneEen match-3 spelletje dat het anders doet, zonder te verzuipen in ingewikkelde of vergezochte technieken die het onderuit halen. Ladies en gentlemen: we’ve got one. Glyph Quest is een bijzonder leuk spelletje waarin je als beginnende magiër aantreedt tegen wolven, slangen, goblins en andere tegenstanders om ze uit te schakelen met… het combineren van gelijkgekleurde steentjes. De tegenstanders vallen elke beurt uit zichzelf aan. Het is aan jou om ze tussendoor schade toe te doen met de combinaties die je maakt in het veld van stenen bovenin. Je begint niet met het combineren van 3, maar 2 stenen in dezelfde kleur. Kleuren staan voor elementen en die zijn belangrijk: water, vuur, aarde, lucht, licht en donker zijn factoren die je tegen elkaar uit kan spelen.

Game van de WeekSpeel je twee keer vuur achter elkaar, dan ‘maximaliseer’ je je vuurkracht en doen die aanvallen optimaal schade. Maar breek hem met een tegenovergesteld element, en je aanval komt nog veel harder aan. Zo is het steeds kiezen tussen hoeveel en welke elementen je wegspeelt – en natuurlijk zijn tegenstanders er ook niet vies van het veld te veranderen. Het is onduidelijk wat de in-app aankoop Mage Quest nou precies doet, maar ook zonder die 1,79 euro is Glyph Quest een héérlijk compact spelletje.

Downloaden: Glyph Quest (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2014, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, match-3, motorola

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.