Apple biedt korting op iPhone-opladers ook in Europese landen aan

Apple biedt het inruilprogramma voor iPhone-adapters
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

namaak-adaptersApple kondigde een paar dagen geleden aan dat ze flinke korting geven op originele USB-adapters voor de iPhone, iPad en iPod. Op dat moment was de informatie alleen beschikbaar voor China en de VS. Inmiddels zijn ook Europese landen aan de beurt: vanaf 16 augustus kunnen inwoners van Duitsland en Frankrijk hun krakkemikkige adapters naar de Apple Store brengen. Ze hebben tot 18 oktober 2013 de tijd. Ben je toevallig in Frankrijk of woon je vlakbij Duitsland, dan kun je er natuurlijk ook gebruik van maken. Apple stelt als eis dat je een USB-lader inwisselt en het serienummer van de iPhone, iPad of iPod laat noteren.

Dat moet voorkomen dat mensen misbruik maken van de situatie en op grote schaal goedkope iPhone-opladers inslaan, om ze later op de marktplaatssites of in winkels weer voor het volle pond te verkopen. Voor een originele adapter betaal je dankzij het inruilprogramma geen €20, maar de helft: €10.

iphone-adapterWie nog twijfelt over de kwaliteit van zijn adapter kan ook bij Apple terecht: net als bij de Amerikaanse en Chinese adapters heeft Apple een uitlegpagina gemaakt, met tips om een originele adapter te herkennen. De groene stip ontbreekt op de originele Europese adapters, terwijl die wel op Amerikaanse adapters aanwezig is (het gevolg van een terugroepactie uit 2008). De commotie over goedkope adapters ontstond na berichten uit China, waar iPhone-gebruikers een elektrische schokken hadden opgelopen en zelfs zouden zijn geëlektrocuteerd door gebruik van ondeugdelijke adapters. Het wachten is nu op een inruilprogramma voor Nederland en België; soortgelijke webpagina’s op de website van Apple bestaan nog niet.

Meer informatie:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2013, 17:26
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, apple, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.