Reacties voor: Apple bevestigt: iPhone firmware 2.0.2 verbetert 3G-ontvangst

Een woordvoerster van Apple heeft bevestigd dat firmware 2.0.2 erop gericht is de 3G-ontvangst te verbeteren. Maar specifieke details wilde ze niet geven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 80 reacties

  1. nou we zullen zien.
    mijn ontvangst is wel iets beter dan voorheen

    omgeving Tiel

  2. De mijne ook. Volle bak strepen terwijl dat eerst alleen bij hoge uitzondering was.

  3. Ik merk ook verschil maar niet heel erg veel

  4. Merk ook niet echt veel verschil. Zit niet ver van een UMTS antenne en mag binnen blij zijn met 1/2 streepjes. Ik ben een enorme Apple fan en gebruik al jaren Apple producten maar begrijp niet helemaal dat ze nu opeens zo vaag zijn.

    Waarom komt er niet gewoon een heldere uitleg van de problemen en als ze dan een update uitbrengen wees dan gewoon helder en geef aan wat de bug-fixes zijn.

    Mijn iPhone en Mobile Me vallen zwaar tegen en voor het eerst heb ik het gevoel dat Apple producten heeft gereleased onder druk! Hadden ze misschien nog 2mnd gewacht was het allemaal veel glader gegaan. Kan veel hebben van dit topmerk maar dit is niet goed.

  5. @DNA: Ben het met DNA volledig eens. Heb nog nooit een apple-produkt gehad dat zo instabiel is. Heb al heel wat uren aan herstelacties gepleegd.
    Ook na deze laatste update loop ik tegen vreemde verschijnselen aan. B.v. het overzicht van mijn telefoongesprekken is leeg na het maken van een reservekopie. Een reservekopie maken duurt enkele uren voor 370MB. Zo is er iedere keer wel wat. Erg vreemd allemaal.
    De GUI is natuurlijk formidabel. Echter door de veranderde pinbelegging van de dock-connector werkt mijn autoradio ook niet goed met de iphone. Voorheen met de ipod classic was alles perfect. Al met al moet er een heleboel verbeteren wil ik de iphone 3G houden.

  6. Die woordvoerder is cker de bedrijfsgrapjas bij Apple. Geen enkele ontvangst verbetering hier.

  7. Doe mij maar betere GSM dekking. 3G gaat het hem toch niet worden.

  8. Al die problemen met de reservekopie komen mij gelukkig niet bekend voor. Net als de 3G problematiek. En enkele andere strubbelingen.

    Hebben de klagers/benadeelden hier de overhand? Houden tevreden iPhone gebruikers zich stil of zoeken die de iphoneclub niet op?

    Just wondering…

  9. Problemen met SMS’en is in elk geval goed verholpen, de ‘lag’ is eruit. Dan de reservekopieën, die duren lang, maar ik heb er geen last van. Het hoeft niet sneller, als het maar goed gebeurd!

    Het 3G-netwerk dan: ik zit hier op nog geen 200 meter van die mast af in een woning van 20 jaar oud. Vorige week nog 2 van de 5 streepjes, nu 3. Ergens waar ik er eerst 3 had, heb ik er nu 5. Er is dus wel degelijk iets aan gedaan. Maar beter wordt het niet, zolang de binnenhuisdekking van T-Mobile niet verbeterd. En ach, daar heb ik toch wifi en 3G is toch een mobiel netwerk? 😉

  10. Waarom is mijn iPod touch dan ook geupdate?

  11. heb 2.02
    Geregeld Geen service

    Uitzetten en weer aan en dan heb ik ipv umts maximale gprs

    Vreemd.

  12. @Jo:

    Ik denk dat klagers inderdaad meer reageren dan de positieve. Natuurlijk zijn er mensen die wel prima bereik/functionaliteit hebben (wat opzich natuurlijk ook vreemd is dat het onderling zo kan verschillen).

    Wat ik wel probeer te zeggen is dat wanneer er wereldwijd bij verschillende providers zo veel klachten zijn mbt het bereik en andere dingen dan verwacht je van een bedrijf als Apple toch wel een nette verklaring en zeker een uitleg bij een update.

    Ik zit met t-mobile 2 jaar vast aan een contract en ondanks dat je de iPhone voor een schappelijk bedrag krijgt betaal je m natuurlijk wel aardig terug met het abonnement wat je erbij afsluit. Kortom ik kan niet zomaar switchen en verwacht een product wat uitstekend werkt. 3G flat-fee internet zit in het abonnement ingebakken (en ja daar betaal je ook voor) dan mag je verwachten dat het prima werkt. Ik merk (ook voor de update) wanneer ik de iPhone in het dock zet dat het 3G bereik naar 5 streepjes gaat. Mag ik dan de conclusie trekken dat het dock het signaal zodanig versterkt en dat er dus eigenlijk nix mis is met het netwerk van t-mobile?

  13. nou ik heb sinds vandaag bijna 3 mbit !
    ben echt helemaal tevreden met t-mobile
    en dat is ook wel eens leuk voor hun
    een tevreden klant 🙂

    http://members.home.nl/rba/speedtest.jpg

  14. De onderlinge verschillen zijn idd heel vreemd. Maar vlak ook de invloed vh T-Mobile netwerk niet uit. Hopelijk komt daar ook snel verbetering in.

    Tot dusver ben ik een tevreden iPhone 3G gebruiker. Goed signaal en synchronisatie is zo gepiept. Geen back-up problemen. Terwijl mn iPhone al tjokvol zit.

  15. nou laat ik dan eens niet klagen. Ik had vandaag de update gedaan en er viel me niet direct iets bijzonders op. Zelfs voor de update had ik met het SMS geen probleem. Wel was mijn contacten wat traag. Nu is dat gelukkig beter en sneller. Voordat ik dit bericht schreef kwam ik erachter dat mijn bereik op 4 strepen stond. Daar kon ik voorheen alleen maar van dromen. Had thuis 1 streepje. Is dit nu illusie of komt het echt door de update?? Hoe dan ook; ik heb tot nu toe weinig problemen met het toestel. Ik gebruik het zakelijk en het vervult al mijn behoeftes. Hier en daar zie ik nog open ruimtes voor verbetering, maar ik geloof er (nog steeds) in dat het goed gaat komen. Wees blij dat ze blijven updaten.

  16. Fijne PR van Apple:
    Zet een nitwit-miep achter een bureautje die het verschil tussen een antenne en een tampon niet begrijpt en je bent van de lastige vragen af.
    Gaat u snel naar de afd. Engineering, juffrouw Annie en u hoeft niet terug te keren voordat u uitgezocht heeft wat er nu verbeterd is.
    Huh…, zei ik trut?
    Neehoor, ik dacht ‘t alleen.

  17. Ole! Ik ben niet de enige Mr. Positivo 😉

  18. Ik heb de indruk dat veel klagers hun telefoon gejailbreaked hebben. Begrijp niet waarom je dat zou willen. Andere dan officiële applicaties er op zetten … Waarom eigenlijk? En dan maar klagen …. m’n phone loopt telekns vast, m’n verbinding is zo slecht. Blijf gewoon met je tengels van het systeem af!

  19. Tja ik hou m ook origineel, snap de verleiding van een Jailbreak ook niet echt…

  20. Van de week nog 2.3 Mbps
    Vandaag 2.89 Mbps
    Merk dat ie sneller is.

  21. Hoe kun je die snelheid zo gedetailleerd te weten komen?

  22. @Yo:
    testmyiphone.com

  23. @Rob: Nee, dat is dus niet het geval. Jailbreak heb ik op 2.02 niet uitgevoerd. Kan ook nog niet. Waarom jailbreaken? Het gesloten systeem, dat Apple nu hanteert, vind je op geen enkele smarthphone. Dit lijkt op “big brother is watching you”. Laat de mensen de vrijheid om te installeren wat ze zelf willen. Met een jailbreak kun je in ieder geval applicaties installeren, die vrij zijn. Een voorbeeld met open SSH kan ik gewoon de directory van mijn iphone bekijken en daar de nodige veranderingen aanbrengen, Het is toch een vrije keuze om b.v. java applicaties toe te voegen. Apple heeft de SDK zodanig beperkt dat alleen applicaties, die met die gebondenheid ontwikkeld worden, goedgekeurd worden. Absurd. Daardoor is een applicatie als netshare niet meer te verkrijgen. M.a.w. ik pleit voor openheid en niet voor dat beschermende wat Apple nu doet. Uit economisch opzicht trapt iedereen er nu gezien het aantal downloads uit de apple-store in. Realiseer je wel dat je je beperkt in de mogelijkheden. Met een jailbreak op 2.01 had ik de mogelijkheid om via cydia toch enkele applicaties te installeren, die anders niet konden.

  24. 2.89 Mbps 🙂

  25. tot nu toe nog bijna geen problemen gehad met mijn iPhone. 1 keer geheel moeten resetten, omdat de coverflow niet helemaal liep. Internet gaat vloeiend, net zoals de applicaties. Dus hierbij een positieve reactie…. Zou geen andere telefoon willen hebben!

  26. Rob zegt:
    21 augustus 2008 op 00:14

    Ik heb de indruk dat veel klagers hun telefoon gejailbreaked hebben. Begrijp niet waarom je dat zou willen. Andere dan officiële applicaties er op zetten … Waarom eigenlijk? En dan maar klagen …. m’n phone loopt telekns vast, m’n verbinding is zo slecht. Blijf gewoon met je tengels van het systeem af!

    Daar zit zeker een kern van waarheid in!
    Hier ook geen problemen op vanmorgen paar uurtjes ‘storing’ na.

    Geen problemen met de iPhone, niet met de verbinding, niet met de apps.
    En ook geen sync. problemen..
    iPhone G3 out of the box – T-Mobile ab – Vleuten

  27. @seagull:
    De kracht van Apple is juist altijd geweest dat er alleen met ‘eigen’ applicaties gewerkt wordt. Geen vervuiling zoals bij Windows. Is het zo belachelijk om je ‘huis’ schoon te houden en veel problemen te voorkomen die het gevolg zijn van niet-100%-compatibele software? Je zegt “dit lijkt op big brother …” Ja, lijkt, want want dat is een heel andere discussie. Je moest eens weten (ik weet het ook niet) hoeveel brother’s er in je Windows-gedrag zitten te watchen juist met behulp van niet-native programma’s. Als je dan problemen krijgt omdat je zonodig in het systeem moet zitten pielen moet je ook niet zeuren. Eigen schuld, dikke bult.

  28. Jo zegt:
    21 augustus 2008 op 00:02

    Ole! Ik ben niet de enige Mr. Positivo

    Nee hoor zeker niet, ben vanaf aanschaf 4 weken geleden happy gebruiker, zonder problemen.

  29. @Rob

    Het Apple platform is (o.a) zo stabiel/uniform juist omdat Apple controle heeft (wil hebben) over de hardware, software, gebruikte standaarden etc.

    Microsoft heeft zo veel problemen (stabiliteit, conformiteit, uniformiteit, security, compatibiliteit etc. ) juist omdat het zo’n (betrekkelijk) ‘open’ platform is. Openheid heeft veel voordelen, maar ook minstens zo veel nadelen, zeker voor ‘consumer products’.

    Het ‘gesloten’ karakter van het Apple platform is voor de gemiddeld consument een zegen, maar enkel voor de ‘freaks’ (die Jailbreaken, Pwnen, unlocken etc.) natuurlijk allemaal een doorn in het oog. (Note: ik heb niks tegen ‘freaks’, zij zijn de trendsetters en houden de industrie scherp).

    Natuurlijk kan je een ‘wasmachine’ proberen te gebruiken om ‘koffie te zetten’ omdat ze allebei water gebruiken en stroom nodig hebben, maar een iPhone (en de Apple ‘environment’) is echt wat anders dan de gemiddelde smartphone. Het is natuurlijk je vrije keuze om de iPhone te misbruiken (dus in strijd met de standaarden zoals gedefinieerd door de fabrikant), maar verwacht dan niet dat je geen problemen krijgt. Dat is niet ‘absurd’ of ‘big brother is watching you’, maar gewoon een grens waarbinnen een fabrikant verantwoordelijkheid kan hebben en dragen.

    Ik heb nul problemen met mijn iPhone (updates en backuppen van mijn bijna volle iPhone in enkele minuten, prima bel kwaliteit, ok 3G kan beter maar daar wordt aan gewerkt), maar ik gebruik de iPhone dan ook enkel waar het voor bedoeld is, en probeer niet het ding te gebruiken waarvoor het niet bedoeld is.

  30. Nog een keer @seagull:
    Waarom zouden zoveel mensen zoveel applicaties uit de Appstore halen? Dat is én spot-goedkoop, én veilig, want streng beoordeeld. En beperkt het de mogelijkheden? Nee, want in die app-store is honderden malen meer te vinden dan wat ik nodig heb. Nee die filosofie die jij afkeurt heeft toch wel prettige kanten.

  31. ik ben ook super blij met mij Iphone heb het nu sinds 3 weken en kan alleen maar zeggen dat hij het geweldig doet, alleen is de ontvangst af en toe wat minder (geen jailbreak)
    ik heb wel gemerkt dat na de update de ontvangst iets stabieler is, geen heftige op en neergang van de streepjes

  32. wauw

    Net die speed test gedaan op zowel 3G snelheid als wifi. 3G is 3Mbit en mijn wifi is 2.85Mbit. Ik denk dat ik mijn internet thuis wel kan opzeggen. Ik heb toch Netshare;)

  33. Ze hebben de ontvangst van de 3g zeker 2 maal mischien wel 100 maal verbeterd alleen geen ontvangst maal 100 is nog altijd niets ik zie alleen maar dat symbooltje met het stipje erin 3g heb ik alleen op de doos zien staan

  34. http://i221.photobucket.com/albums/dd47/mrjokhoe/speedtestiphone.jpg

    en dat met een Jailbroken 3G iPhone!! en wat een gezeur zeg over jailbroken iPhones pfff beetje jammer zulk onzin reacties van niet Jailbroken users.

    Maar bij deze het bewijs dat het wel degelijk goed werkt op een jailbroken versie.

    @Rob:
    Dat is én spot-goedkoop, én veilig, want streng beoordeeld.

    Kom nou zeg, denk even na voor je iets typt, streng beoordelen nadat het al in de app store beschikbaar was bedoel je 😉

  35. ach ja. Het is nooit snel goed. Er zijn la den waar je niet eens het internet op kan. En hier klagen we dat het traag is. Op een ver ezelde zak rekenmachine.

    Het blijft een geweldig apparaat die iPhone. Zelfs met zijn gebreken & kuren. Aan wie de kuren liggen dat boeit niet. Het is in ieder geval een telefoon die suizende mensen bijelkaar brengt op dit forum. Ik denk. Iet dat de nokia N series zulke fans hebben onder de gebruikers groepen die vele malen groter zullen zijn.

    Zolang er iets te verbeteren valt aan de iPhone heeft iPhone club bezoekers.

  36. Ik ben over de telefoon erg tevreden, maar over de 3G dekking minder. Met m’n oude HTC van T-mobile was het alleen nog vele malen erger. Thuis kon ik sowieso regelmatig niet bellen. Daar heb ik met de iPhone nog geen last van gehad… Alles is relatief :’)

  37. Bij mij is het 3G bereik ook zeker beter! Heb het goed getest en merk dus echt verschil!

    Ben blij dat ik een iPhone heb! Ik vraag mij af of er veel andere merken zullen zijn die zo snel problemen oplossen door steeds gratis updates te leveren aan zijn of haar klanten die het product al hebben gekocht!

  38. Ik heb gelukkig niet meer dat mijn gsm netwerk wegvalt helaas nog geen 3g in landsmeer

  39. Centrum Culemborg: geen 3g, vaak zelfs geen gprs en op sommige plekken zelfs compleet geen gsm service.
    Ik heb het gevoel weer ergens in de jaren 90 te zitten… is een class action rechtzaak in nederland ook mogelijk? 😉

  40. gent centrum (naast korenmarkt): 0,8mbps
    Een beetje zielig van mobistar die zich als pionier wilt positioneren qua 3g. Mijn bereik flipt wel minder sinds de update. Boehoe, ik was beter bij base gebleven (ookal hebben ze enkel edge)

  41. Ook ontgoochelende mobistarklant.
    Mobistar beweert het snelste netwerk te hebben 7.2 mbps/sec.
    Heb op verschilende plaatsen metingen gedaan en ben nooit aan meer dan 0.700 mbps/sec gekomen. (leuven,mechelen,antwerpen). Een regelrechte schande is het.

  42. vanmorgen 6 uur Iphone weer aangezet

    3g ontvangst, lekker snel

    2 pagina’s later schakelt hij ineens om naar het knoppenbord en zit ik op gors

    Nu weer 3g

  43. nou het is bij mij echt niet verbeterd.

  44. Joeepieeee

    Had een keer gelijk 😉

  45. Haarlem Waardenpolder, 2.97 Mbps!!!!!!!!! 3G helemaal super.
    www://testmyiphone.com

    T-Mobile connection nog steeds niet optimaal, 1 to 3 streepjes.

    Thuis in Hoorn alleen Wifi. Kiest de Iphone Wifi ipv 3G, omdat dit signaal dichterbij is??

  46. @Base:

    Ja,

    Beide protocollen hebben een prio meegekregen

  47. @DEV Annoniem:

    Aha, bedankt. Dan begrijp ik het, Wifi is van de buren, gaat ook snel trouwens, vanavond eens testen hoe snel.

    Nu alleen nog het T-Mobile signaal, is binnen (niks of 1 streep), maar ook buiten 1 tot 3 streep max). Maar daar wordt aan gewerkt. komt allemaal goed

    @de rest
    Enne, al dat gezeik over T-Mobile, hou es op iedereen. Ze werken eraan en het komt allemaal goed, echt. Ze moeten wel anders loopt een ieder weg. Je hebt gekozen voor een Iphone, krijgt gelukkig regelamatig updates om de prestaties te verbeteren, krijg je nergens anders, je hebt keuze uit een ongelofelijke hoeveelheid apps, heb je ook nergens anders, iig niet zo mooi als voor de Iphone. En wij hebben onbeperkt data verkeer, zonder fair user polici. Is ook uniek, in landen om ons heen is het veel slechter; bv:Duitsland: krijge je maar 100 Mb en 50 belminuten en nul SMS voor 30 Euro.

  48. Ohhh, wauw mensen, i kheb gister me iPhone gehaald, en kan nergens op komen, wifi doet niks, mobiel netwerk niks en 3g niks,

    en me snelheids sensor is half kapot…

  49. @base
    handig, buren met een onbeveiligd netwerk.

    Ik merk geen verbetering in 3G ontvangst. Op werkadres helemaal geen ontvangst, ook geen GSM. In netwerklijst staat wel orange. Volgens de helpdesk T-mobile gaat de koppeling niets uitmaken voor t-mobile klanten, alleen voor orange klanten. Snappen jullie dat. Als T-Mobile niet in de netwerklijst staat en orange wel zou een koppeling netwerken toch wel voor mij moeten uitmaken?

  50. Heb thuis nog steeds geen G3 en dat op een erg drukke centrale plaats in Amsterdam 4 hoog met vrij uitzicht op noorden en zuiden. Vreemd, voor de update was er niets aan de hand. Kan bij mijn sportschool de telefoon niet als radio gebruiken omdat ik continue de play knop opnieuw moet indrukken vanwege de onderbrekingen. Onderweg in de auto gaat het met de gps en 3g/gprs ontvangst wel goed met Google maps. Op naar de volgende update. Heeft iemand ervaring met een betere radio/media player die beter buffert zodat je minder last hebt van slechte verbindingen?
    mvg
    bebitoes

  51. Ik snap niet dat mensen zo kapot zijn over dat 3G thuis niet werkt. Ik bedoel, thuis heb je toch gewoon WiFi mag ik hopen? Anders had je beter eerst een routertje kunnen kopen en daarna even doorsparen voor iPhone. Thuis ga je toch ook niet zitten mailen en surfen op je iPhone? Dat doe ik veel comfortabeler op mijn mac hoor.

    En over jailbraken en pwnen etc: dat is totaal niet nodig voor een gewone gebruiker. Ik vind daarom ook dat mensen die klagen over hun iPhone en die jailbreaken niet meetellen…

    Als je het buiten niet hebt is dat *** en daar moet wat aan gedaan worden. Bedenk je wel dat veel boerengemeenten gewoon geen dekking hebben en het zal nog wel even duren voor je daar überhaupt 3G zult krijgen.

  52. op z’n Amerikaans BULLSHIT.
    totaal geen verandering !

  53. op z’n Amerikaans BULLSHIT.
    totaal geen verandering !

    Maar er is juist bij een hoop mensen WEL verbetering…

  54. had er niet veel vertrouwen in, maar heb toch de FW 2.0.2 geinstalleerd….

    Tot mijn stommem verbazing heb ik nu in Den Bosch 5 strepen met 3G en super internet.
    Ook in Oosterhout/Raamsdonksveer 3 strepen 3G.

    Dit heb ik tot op heden nog nooit gehad. Kan wellicht ook samenvallen met het opnieuw touwtjes aan elkaar knopen van T-MObile?

  55. Het principe van controle (“keep stable”) houdt alleen stand als alles wat Apple doet beter is dan wat developers kunnen. Welnu, inmiddels is bewezen dat Apple’s eigen tekortkomingen / bugs in het 2.0x OS tot meer instabiliteiten leiden dan er op 1.1x ooit geweest zijn, dus dit principe is in de praktijk niets waard.

    Dan de checks in de AppStore. Inderdaad kan een kwaadwillende developer je hele systeem naar de mallemoere helpen. Het idee is dat Apple door controle te houden dat tegen zou kunnen houden. Welnu, ook dat is theorie die niet werkt. Ik geloof nooit dat Apple de broncode van elk AppStore programmatje door gaat worstelen (daar zouden ze honderden mensen voor nodig hebben) dus ook dit is een wassen neus. Er is al bewezen dat Apps eerst publiceerd worden, en dan later weer gepulled. Dus dit proces is betrekkelijk brak uitgevoerd.

    Kortom, genoeg redenen om te jailbraken en als Piet, Jan of Klaas dat niet willen of durven prima maar kom dan wel met betere argumenten om anderen te overtuigen.

  56. @alle jailbreak haters

    Als apple eerst eens de meest standaard dingen die je van een hedendaagse telefoon mag verwachten fixed, dan mogen jullie terug komen met jullie geklaag over jailbreakers.

    – een camera zonder video record functie?
    – een sms functie die niet eens laat zien hoeveel karakters je al gebruikt hebt?
    – een todo list (notities) zonder reminder/alarm functie?
    – een hoop troep op je homescreen waarvan je de icoontjes niet eens van kan uitzetten. Hoeveel mensen zullen bijvoorbeeld het ‘stocks’ programma gebruiken. 1 op de 100 misschien. Ik wil die dingen gewoon kunnen verbergen en een schoon dashboard hebben.
    – een agenda zonder optie om het in je homescreen of standby screen te laten zien ?

    Al deze dingen zijn al terug te vinden in telefoons van 3 jaar geleden, maar hier ontbreken ze. Lachertje dus. Wil je dit toch moet er uitgeweken worden naar 3rd party apps als IntelliScreen, Poof en dergelijke. En hiervoor heb je een jailbreak nodig.

    Dan nog even over die oh zo geweldige strenge controle van de appstore. Vandaar dat apps zoals netshare tot 3 x toe er gewoon in komen om vervolgens achteraf weer verwijdert te worden.

    En als laatste de restrictie voor de ontwikkelaars. Op elke vergelijkbare telefoon kan je zetten wat je zelf wil. Apple komt met een restrictie dat als je apps wilt delen je het via de appstore moet doen. Kan ik nog iets bij indenken. Maar als iemand zelf gemaakte dingen voor persoonlijk gebruik op zijn telefoon wil zetten moet hij gewoon die optie hebben. En niet pas nadat hij $99 heeft uitgegeven voor een licentie.

  57. @Rob:

    No way, gewoon de originele iPhone 3G en geen jailbreak etc.

  58. hallo hier een ‘standaard’ gebruiker van de 3g zonder jailbrake en alle andere mikmak.

    Heb alleen een aantal toepassingen van de application store gedownload, alsnog zit de telefoon regelmatig vast en is soms retetraag. Over de 3g netwerk ben ik helemaal niet te spreken, thuis helemaal geen ontvangst.

    En iedereen die zeurt over; ja maar thuis moet je maar via een router wifi internetten is onzin.

    Ik heb helemaal geen internet thuis, en dacht met 3g internet genoeg te hebben.
    Maar helaas niet dus.

  59. LOL 3 millions beta testers, way to go Apple 🙂

  60. Hoe kan je op je Iphone controleren welke software versie ik heb???

  61. @ Justsome
    Idd, plus een fatsoenlijke mailapp als Apple echt de zakelijk markt in wil.
    (Vincent Evers heeft gewoon gelijk, http://blip.tv/file/1182524)

  62. instelling – algemeen – info – versie

  63. Dankje wel Fiks.

    Blijkt dat ik al 2.0.2 heb. Maar het bereik is nog steeds superrrrr slecht

  64. ik heb nergens last van.
    Alleen wordt ik soms gebeld en als ik dan opneem hoor ik degene niet. Maar dat was het enige, wel vervelend moet ik zeggen want ik moest daardoor naar buiten.

  65. je mis het hele punt dat apple wil maken.
    De iphone is alles behalve de standaard telefoon. inclusief de standaard fucties.
    Apple wil juist nieuwe wegen in slaan met standaard technologie.

    De iphone zoals hij nu is is een on af product. dat moge duidelijk zijn. Apple heeft meer in petto met de iphone. De markt is er alleen nog niet klaar voor. Android is er niet voor niets.
    Zodra er van iets nieuws twee grote spelers zijn die zich met elkaar kunnen meten dan word het interessant. Net zoals dat microsoft concurrentie nodig heeft om zijn product te verkopen heeft apple android nodig om de iphone te verkopen. mensen zien wat er mogelijk is bij de concurrent mensen gaan vergelijken mensen raken betrokken bij het product. en als je dan als apple een gemiste feature toe voegt op een strategisch moment dan houd je je klanten en win je nieuwe.

    De platform onafhankelijke integratie van alle hard en software is al een hele prestatie die geen ander merk telefoon 1 op 1 aan bied. dat kunnen ze nog veel verder uitbreiden. dat zullen ze zeker doen. maar alles op zijn tijd. Er moet wel elke keer wat nieuws toe te voegen zijn bij een nieuwe update van het iphone OS. Volgens mij heb ik dit voorbij horen komen met mijn marketing lessen

    Zorg dat jou product net iets beter is dan de rest maar bied niet het perfecte product aan want dan is er geen ruimte meer voor innovatie (alleen bug reparatie)

    Maar voor de gene die toch vast houden aan het oude vertrouwde

    MMS kan je vervangen door email
    de App Mobile chat heeft een foto zend feature

    camera zonder record functie die voegt apple heus wel toe => voegt apple toe wanneer de tijd rijp is. Ze pakken het alleen meteen goed aan. ze zijn bezig met een integratie met standaard video software op mac en PC als je gefilmd hebt moet je de beelden kunnen bewerken op windows movie maker en imovie. de iphone moet dan ook gewoon als camera geaccepteerd worden.
    gewoon geduld hebben. die feature komt vanzelf. De kwaliteit van de films genomen met een camera die alleen digitaal kan inzoomen is belabberd maar dat is een ander verhaal. Grote kans dat ze hier mee wachten tot een volgende generatie met zoom lens. En ook hier geld weer het zelfde gedoe als met foto’s voor het echte werk kan je beter een echte camera nemen

    Tod list, daar zijn er al duizenden van te vinden van crappie tot zeer profie en location aware in de app store.

    Wat de restricties betreft. die doen meer goed dan kwaad.
    Apps waar virussen en trojans in zitten of die de iphone op welke andere manier dan ook schade aan brengen die worden niet toe gelaten. Apps met porno en geweld ook niet voor de rest mag je alle kanten op. GRote kans dat apple et alleen recht wil hebben op notabene hun eigen platform om een camera app te maken of een Tom tom variant of en MMS vervanger of noem maar op wat de iphone zou missen.

  66. Ik snap niet dat al die mensen ongeveer 2.9Mbps halen? Ik dacht dat de abonnementen gecapped waren tot 2.0Mbps (2048kb/s = 256kB/s)

    @…?
    De Telegraaf zou ik niet volledig vertrouwen. Vaak verzamelen ze een hoop (oude) geruchten en schrijven er een verhaal bij alsof het waar gebeurt is! Niet dat er niks waar is in de artikelen, maar eigenlijk brainwashen ze half Nederland terwijl ze er geld verdienen 😛

  67. geen problemen hier, geen vastlopen werkt perfect ootb, geen jailbreak dus. Erg stabiel systeem, beter dan win. Ontvangst goed, 3g redelijk doch voldoende zonder de update zelfs, vastlopen ligt echt aan jezelf (progjes)

  68. Oh, dan ga ik ook maar ff naar 2.0.2.
    Gewoon via iTunes, en dan QuickPwn?

  69. nada niets… niet 1 streepje……. zucht zucht zcuht !!!! en zie de ZC maar als #)*(%&(#*%&@(*#%&(#* !!!!!!

  70. gisteren 2.42 Mbps nu 2.84 Mbps!

  71. Ik wacht wel totdat andere providers de Iphone gaan aanbieden, want als je al die negatieve reacties leest wil je hem gewoon niet. Ik heb nu me oldskool N73 met Vodafone en ik heb echt overal volle 3G bereik. Ja niet op de wc in de keuken onder de grond, maar voor de rest overal volle 3G. Ik wacht wel op Voda 😀

  72. Bij het bericht van de update enthousiast gemeld dat er veel streepjes bij zijn gekomen (volle bak), maar die blije melding moet ik maar weer in trekken… toch niet dus. Midden in Amsterdam (Jordaan) geen enkel probleem. In Diemen-Noord is de dekking toch wel zeer teleurstellend. Of nauwelijks iets en om de haverklap knalt de verbinding weg. Bah. Het kan mij niet zoveel schelen wie hier fout is, boodschap is: REGEL HET!

  73. Downburst zegt:
    21 augustus 2008 op 11:28

    maar eigenlijk brainwashen ze half Nederland terwijl ze er geld verdienen

    joh? 😛

    Dat is wat de media doet en goed in is. Ze brengen naar buiten wat zij zinden dat wij moeten weten.

    ontopic: “De chipset kan tot 7Mbit aan
    Als de snelheid hoger is dan beloofd dan ben ik natuurlijk allang blij.
    Gaat denk ik wel tenkoste van de baterij als het straks nog sneller gaat.”

  74. Afgelopen maandag is mijn Iphone 3G afgeleverd. Na wat aanlooprobleempjes d.w.z. geen visual voicemail, geen UMTS ontvangst en geen mogelijkheid om bij My T-Mobile aan te melden werkt alles nu perfekt.

    Ik heb in mijn woonplaats Alphen aan den Rijn (binnen/buiten) en op mijn werk (Gouda) 4 of 5 streepjes 3G ontvangst.

    Ik vindt wel dat T-mobile bij het afsluiten van een Iphone abb. klanten erop moet wijzen dat het daadwerkelijk activeren van je telefoonnr. enkele dagen kan duren. Áangezien je wel meteen kan bellen (via oude GSM netwerk) denk je namelijk al snel dat het niet goed werkt.

    Wat het toestel betreft, net als de Ipod en de Mac is de gebruikersinterface geweldig!!! Ik mis alleen wel de zoek functie Spotlight en de mogelijkheid om via bluetooth te sync. met I tunes.

  75. Yippieee ook ik heb een betere ontvangst. Vandaag bij universiteit Twente geweest, voila volle bak 3G :):):)

  76. bij mij issie alleen maar slechter geworden..:(
    verlies nu af en toe verbinding met het complete netwerk zelfs:S

  77. Sinds de update heb ik nu 5 streepjes ipv 2 streepjes. Signaalsterkte is dus duidelijk toegenomen.
    na de update 4 nieuwe Apps gedownload, geinstalleerd en iPhone gesynchroniseerd
    Heb het idee dat ook dit duidelijk verbeterd is en veel sneller gaat

  78. ik ben over het algemeen zeer tevreden over de iphone eigenlijk altijd 3g verbinding met een snelheid van 2.11 mbps en dat met een pocket totaal abonementje. Het ontvangst is helaas niet optimaal, deze schommelt tussen de 1 en 3 streepjes. Kan wel altijd bellen en smsen dus niet dat ik geen service heb.

  79. Heb nog wel een compliment te maken over T-Mobile. Op 11 juli iPhone aangeschaft, maar had nog Orange-abo. Kreeg netjes binnen 14-dagen sms’je dat aanvraag overgang (Orange -> T-M met behoudt nummer) was verwerkt. Een week voor gisteren nog een sms’je dat overgang vandaag zou zijn. Gisteravond nog een sms’je over overgang. En jawel, het werkt! Yeah! Alleen over 3G ben ik niet tevreden… Thuis geen bereik en op werk aan andere kant Utrecht af en toe. Meer niet dan wel. Dusseh, waardeloos. Niet? Hopelijk gauw een aanpassing. Ow ja, wanneer ik wel 3G bereik heb, werkt ut fantastisch. Maar ja, 9 van de 10 keer niet dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.