Apple bevestigt gebruik van Gorilla Glass

Of Apple Gorilla Glass gebruikt in de iPhone is nog altijd wat onduidelijk. Op de website van fabrikant Corning wordt de iPhone niet expliciet genoemd, maar Corning meldt ook dat niet alle namen van klanten op de website te vinden zijn. Dat is een bewuste keuze. Ongewild heeft Apple nu naar buiten gebracht dat er […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gorilla-glassOf Apple Gorilla Glass gebruikt in de iPhone is nog altijd wat onduidelijk. Op de website van fabrikant Corning wordt de iPhone niet expliciet genoemd, maar Corning meldt ook dat niet alle namen van klanten op de website te vinden zijn. Dat is een bewuste keuze. Ongewild heeft Apple nu naar buiten gebracht dat er gewerkt wordt met Gorilla Glass, de extra krasbestendige glassoort. De informatie is te vinden op de nieuw toegevoegde werkgelegenheidspagina, waarmee Apple duidelijk probeert te maken dat ze banen creëren voor de Amerikaanse economie.

Zo worden de processoren voor iOS-apparaten in Texas gemaakt en komt het schermglas van fabrikant Corning uit Kentucky en New York. Bij de koeriersbedrijven profiteren FedEx en UPS van extra werkgelegenheid.

Corning is een Amerikaans bedrijf dat Gorilla Glass maakt voor smartphones, tablets, notebooks en tv’s. Dat het momenteel zo goed met Corning gaat, zou te maken hebben met de overstap bij Apple van kunststof naar glas. Toen Steve Jobs ontdekte dat het kunststof scherm van zijn prototype-iPhone nogal snel ging krassen als je het toestel op zak bewaart, besloot Jobs om voor glas te kiezen. Andere fabrikanten volgden gedwee en kozen daarbij vaak voor Gorilla Glass, wat de fabrikant een jaarlijkse omzet van zo’n 700 miljoen dollar opleverde. Het glas worden gebruikt in zo’n 600 verschillende producten. Er zijn echter concurrenten, zoals het Dragontail-glas, gemaakt door fabrikant Asahi. Zelf maakt Corning naast Gorilla Glass ook Lotus Glass, dat milieuvriendelijker is en beter bestand is tegen hitte. Zelf kondigde Corning begin dit jaar een nieuwe versie Gorilla Glass aan (Gorilla Glass 2), dat 20 procent dunner is, maar dezelfde flexibiliteit, krasbestendigheid en sterkte biedt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2012, 13:24
Categorie iDevices
Onderwerpen google glass, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.