Apple Store Amsterdam opent officieel zijn deuren

De Apple Store in Amsterdam heeft vandaag voor het eerst zijn deuren geopend. De winkel wordt door Apple zelf beheerd en heeft in ieder geval de langste Genius Bar ter wereld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

De Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam is op zaterdag 3 maart om 10:00 eindelijk geopend. Voordat de deuren openden stond er al een groot aantal Apple-fanaten voor de deur te wachten. Ook iPhoneclub was bij de opening aanwezig. De Apple Store heeft een aantal records van Apple verbroken: zo is de 20 meter lange Genius Bar de grootste ter wereld en vind je in Amsterdam ook de meeste verkooppunten binnen een enkele Apple Store.

Lange rij

Gisteravond zagen we al dat de eerste bezoeker van de Apple Store plaats had genomen in de rij. Een Duitse Apple-fan was om 18:20 voor de winkel gaan zitten. Een paar uur voordat de Apple Store opende, groeide de rij aanzienlijk: een half uur voor aanvang reek de rij tot ver achter het winkelpand. Omringende winkels speelden hier slim op in: Starbucks deelde koffie uit aan wachtende klanten, ABN Amro gaf een appeltje voor de dorst en Mini feliciteerde Apple met zijn aankoop met een speciale wagen.

In onderstaande video deden wij er zeker drie minuten over om vanaf het begin tot het einde van de rij te lopen. Hij zal vermoedelijk iets langer zijn geweest: wij filmden de rij al om 9:30, terwijl de deuren om 10:00 openden.

Enthousiaste openingsceremonie

Vlak voordat Apple de deuren opentrok rende het personeel al juichend langs de rij, de handen van de wachtenden aantikkend. Na de opening werd iedere klant vervolgens door juichende personeelsleden opgewacht, die een pad door de winkel heen vormden. Het geklap en gejuich hield minstens anderhalf uur na de opening nog aan terwijl wachtende klanten langzaam maar zeker naar binnen werden geholpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2012, 23:23
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple store amsterdam
75 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.