iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Readability, My Vodafone, Apple Store-app en meer

Elke zaterdag brengt App Gemist een overzicht van de leukste, beste en mooiste nieuwe iPhone-applicaties van de afgelopen week. Deze week onder andere een prachtige nieuwslezer en foto-app Camera Awesome.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AG Apple Store Amsterdam headerElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kunnen we eenvoudig zoeken op duurzame winkels en eetgelegenheden in Nederland en komen de televisieomroepen met een app om samen televisie mee te kijken.


AG Allesduurzaam iPhone iPod touchAllesduurzaam – Er zijn genoeg applicaties voor de iPhone en iPod touch waarmee je op zoek kan naar ondernemers en bedrijven in de regio. Een nieuwe deelnemer in die tak van sport moet met heel indrukwekkende vernieuwingen of verbeteringen komen om iets te voegen aan de App Store. Je kan natuurlijk ook specificeren: Allesduurzaam helpt bij het zoeken naar meer dan 10.000 ‘groene’ en fair trade restaurants, bezigheden, streekproducten, hotels en verzorgingsproducten. Ze worden op afstand van je gesorteerd.
Downloaden: Allesduurzaam (gratis)

AG My Vodafone iPhone iPod touchMy Vodafone – De Nederlandse telecomprovider Vodafone heeft haar belstatus-app My Vodafone uitgebracht voor de iPhone. Met de applicatie heb je als particuliere klant altijd toegang tot je abonnementsinformatie. In de app zie je hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je de huidige maand nog hebt te besteden voordat je het abonnement overschrijdt. Ook kan je zien wat roaming in het buitenland bedraagt vanuit de app en zie je de laatste abonnementsaanbiedingen van Vodafone. De applicatie volgt de mobiele website met dezelfde functionaliteit op.
Downloaden: My Vodafone (gratis)

AG WorkhourTracker iPhone iPod touchWorkHourTracker – Een iPhone-applicatie waarmee je werkuren voor verschillende opdrachtgevers registreert en de resultaten meteen als PDF of e-mail klaarzet? Die is er. WorkhourTracker van de Nederlandse ontwikkelaar Patrick Schootman is inmiddels al toegekomen aan versie 3.0.1. en er zal ook nog wel even aan doorgesleuteld worden. Toch is de applicatie nu al een blik waard voor freelancers en werknemers met veel verschillende opdrachtgevers. Zo kan je bijvoorbeeld rapporten van elke gewenste periode uitdraaien.
Downloaden: WorkhourTracker (€2,39)

AG Lichtstralen uit het Woord iPhone iPod touchLichtstralen uit het Woord – Het lezen van bijbelse waarden is niet voorbehouden aan boeken die generatie op generatie meegaan, maar kan natuurlijk ook op de iPhone. Het evangelische dagboek Lichtstralen uit het Woord legt je elke dag van het jaar een overdenking voor aan de hand van een bijbeltekst. De teksten worden voorzien of begeleid van columns, vervolgverhalen of citaten. Het idee is niet alleen dat je elke dag geprikkeld wordt, maar dat je een compleet dagboek verzamelt als je de applicatie langdurig gebruikt.
Downloaden: Lichtstralen uit het Woord (€2,99)

AG Kijkes iPhone iPod touchKijkes – De applicatie Kijkes, gerealiseerd door verenigde omroepen zoals de RTL- en de SBS-groep, probeert televisiekijken in een sociaal netwerk te gieten. In de applicatie kan je zien wat de meest bekeken programma’s zijn onder je vrienden en onder alle andere gebruikers. Je kan eveneens zien voor welke uitzendingen de meeste alerts zijn ingesteld. Het is daarnaast ook nog een handige, snelle televisiegids.
Downloaden: Kijkes (gratis)

AG App Store iPhone iPod touchApple Store – De officiële Apple Store-applicatie is nu te downloaden in Nederland. De uitgave van de app valt samen met de opening van de Apple Store Amsterdam op zaterdag 3 maart. De applicatie maakt het mogelijk om producten te bestellen en te reserveren en een afspraak te maken met een Genius-medewerker. Vorige week raadden we al aan de Apple Store-app alvast uit de Amerikaase App Store te downloaden, maar dat is nu dus niet meer nodig.
Downloaden: Apple Store (gratis)

AG WeatherTunes iPhoneWeatherTunes – Het is een interessante belofte in een markt die overval is op de iPhone en iPod touch: een wekker die muziek afspeelt die bij het weer past. Zwoele jazz op een zonnige zondagochtend, vrolijke uptempo beats om te voorkomen dat je in mineur raakt door regengekletter op je dakraam. De app WeatherTunes maakt het mogelijk en combineert het meteen met het weerbericht van het moment en een weersvoorspelling voor de komende dagen. Om het af te maken is ook de achtergrond van de app nog afgestemd op het weer.
Downloaden: WeatherTunes (€0,79)

AG WOWcal iPhone iPod touchWOWcal – World of Wallpapers heeft officieel de app WOWcal uitgebracht. De Nederlandse start-up wil een einde maken aan saaie smartphone-agenda’s. WOWcal is een agenda-app die er niet alleen goed uitziet, maar die ook nog eens overzichtelijk is. De laatste update die deze week in de App Store is verschenen, heeft een aantal visuele verbeteringen gekregen, zodat de app een consequentere stijl heeft. Ook zijn er wat verbeteringen in functies aangebracht: het is nu mogelijk om vanuit het infoscherm de wallpaper schermvullend te bekijken. Met activiteitsiconen kun je in één oogopslag zien wat je vandaag gaat doen.
Downloaden: WOWcal (gratis)

AG Examen 2012 iPhone iPod touchExamen 2012 – De schoolexamens mogen pas halverwege mei zijn, het is nooit te vroeg om te weten waar je aan toe bent. Examen 2012 zet de data van de examens voor het vwo, havo, vmbo gt, vmbo kb en vmbo bb overzichtelijk op een rij. De zwaarwegende eindtoetsen zijn gesorteerd op datum en worden behalve de naam van het vak ook aangeduid met een pictogram. Je ziet hoe laat het examen plaatsvindt en als je op het vak drukt, krijg je een overzicht met spullen die je bij je mag hebben tijdens de beproeving.
Downloaden: Examen 2012 (gratis)

AG iAlbums iPhone iPod touchiAlbums – De standaard Muziek-app op je iPhone is een prima manier om naar je muziek te luisteren. Je kunt snel navigeren op verschillende manieren, playlists maken, albumart bekijken en eventueel songteksten lezen als die in je die hebt toegevoegd. Echte diehard muziekliefhebbers willen alleen nog meer en daar speelt iAlbums op in. De muziek-app tovert de muziek op je iPhone om in een platenkast met toegang tot een heleboel extra informatie over de muziek die je luistert.
Downloaden: iAlbums (gratis)

AG Readability iPhone iPod touchReadability – Readability is eindelijk verschenen voor de iPhone, iPad en iPod touch. De applicatie maakt het mogelijk artikelen voor later gebruik te bewaren en ze dan terug te lezen in een stijlvolle, afleidingsvrije omgeving. Readability genoot al goede ondersteuning: zo kan je vanuit verschillende Twitter-programma’s voor de iPhone en uit je internetbrowser artikelen markeren om te bewaren. Een ideale leesomgeving was er tot nu toe nog niet. Als je de nieuwe iPhone-app opstart en synchroniseert als je verbonden bent, kun je de verhalen daarna ook offline lezen.
Downloaden: Readability (gratis)

AG Camera Awesome iPhone iPod touchCamera Awesome – De hoeveelheid camera-apps op de iPhone is al tijden niet meer te overzien, zoveel zijn ervan beschikbaar. Toch komen er nog nieuwe applicaties uit die denken iets toe te voegen. Het gratis Camera Awesome neemt in ieder geval de belangrijkste truc van topper Camera+ over: je kan er het licht onafhankelijk van de scherpstelling mee aangeven. Awesome gooit er daarnaast een flinke schep bovenop. Je kan in de weer met allerlei hulplijnen in beeld, kleurenfilters toepassen voordat je de foto neemt en je kan foto’s ‘awesomizen’.
Downloaden: Camera Awesome (gratis)

AG Cursusvoor.nl iPhoneCursusvoor.nl – Cursusvoor.nl is een zoekmachine voor cursussen op de iPhone en iPod touch. De kersverse app is de officiële draagbare uitlating van de website die zegt meer dan 30.000 cursussen aan te bieden, aangeboden door 2400 verschillende aanbieders. Van cursussen nagellak aanbrengen tot Excel 2003: de zoekmachine biedt ze. Je kan ze in de applicatie vinden door te zoeken in de database. Ook wordt er elke dag een Cursus van de Dag naar voren gebracht.
Downloaden: Cursusvoor.nl (gratis)

AG News.me iPhone iPod touchNews.me – In het woud van berichten en constante updates in je Twitter timeline en Facebook nieuwsfeed, is het makkelijk een verhaal over het hoofd te zien. News.me springt daarop in en aggregeert de verhalen achter de links uit je sociale netwerken. Hoe meer je de app gebruikt, hoe meer de app zich aanpast op je interesses en de voor jou interessante verhalen laat zien. News.Me laat de verhalen zien in een layout die doet denken aan het eerder deze week uitgebrachte lees-app Readability, een app die bijzonder positieve geluiden ontvangt om zijn uiterlijk.
Downloaden: News.me (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.