healthkit dashboard

Apple bevestigt fout in HealthKit en haalt apps offline

Apple heeft bevestigd dat er een fout in HealthKit zit, waardoor aangepaste apps zoals Endomondo en Carrot Fit voorlopig zijn weggehaald uit de App Store.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 8 Health HealthKit Apple in de zorgApple haalde vandaag opeens een aantal apps uit de App Store, die al waren aangepast voor HealthKit. Inmiddels is bekend wat er aan de hand is: er blijkt een bug in HealthKit te zitten, heeft Apple bevestigd. Het zal nog tot eind deze maand duren om het op te lossen. De getroffen apps zijn onder andere Carrot Fit, de sportapp Endomondo, de calorieënteller van MyFitnessPal en de medische app WebMD. Allemaal waren ze al in de App Store verkrijgbaar, in afwachting van iOS 8. Een paar uur later bleken ze weer te zijn verdwenen. Het blijkt een bewuste actie van Apple te zijn. In een verklaring aan de Financial Times zegt Apple:

We hebben een bug ontdekt die ons belet om HealthKit-apps vandaag beschikbaar te stellen op iOS 8. We werken er hard aan om de bug op te lossen in een software-update en de HealthKit-apps eind deze maand weer beschikbaar te hebben.


Het kan dus nog de hele maand duren voordat populaire apps als Endomondo, weer te downloaden zijn. De Gezondheidsapp is nog wel gewoon in iOS 8 aanwezig, maar zonder de speciaal hiervoor aangepaste apps heb je er weinig aan. Je kunt dan alleen data handmatig invoeren.

Tip: bekijk ons overzicht van beste apps voor HealthKit

Het balletje kwam aan het rollen toen bleek dat Apple contact opnam met twee ontwikkelaars die apps voor HealthKit hadden gemaakt. Ontwikkelaar Brian Mueller van Carrot Fit vertelde vervolgens op Twitter dat hij een telefoontje had gekregen van Apple. Er was gelukkig niets mis met zijn app, maar fouten bij HealthKit zorgden ervoor dat de app weer offline moest worden gehaald.

Well that’s a relief. Just got a call from Apple, there’s nothing wrong with CARROT Fit. HealthKit is just broken and isn’t ready to launch.
— Brian Mueller (@BrianMueller333) September 17, 2014

Sounds like HealthKit won’t be working at all this week. And there’s no ETA for when a bug fix will go live.
— Brian Mueller (@BrianMueller333) September 17, 2014

Kort daarop stuurde Apple een verklaring naar de Financial Times:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2014, 19:51
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen healthkit, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.