Apple haalt beveiligingsexpert van Amazon in huis

Apple heeft George Stathakopoulos in dienst genomen om de zakelijke beveiliging van computersystemen en data te versterken. Hij werkte eerder bij Amazon.

Apple heeft informatiebeveiligingsexpert George Stathakopoulos in dienst genomen. De man is nu ongeveer een week in dienst bij Apple en leidt de zakelijke beveiligingstak, zo blijkt uit informatie van persbureau Reuters. Stathakopoulos was voorheen werkzaam bij Amazon in een soortgelijke rol. Het maakt duidelijk dat Apple druk bezig is om zich op het punt van beveiliging te versterken.


Over een paar dagen moet Apple in de rechtbank verschijnen vanwege de FBI-zaak. Stathakopoulos zal waarschijnlijk geen rol spelen in deze rechtszaak, maar wel worden ingeschakeld om de beveiliging van zakelijke computers te verbeteren, waaronder die in Apple’s eigen designlab (zie foto).

Apple Design Lab

Beveiliging van Apple en klantdata

Stathakopoulos valt hiërarchisch gezien onder CFO Luca Maestri en moet ervoor zorgen dat de zakelijke computers waarmee Apple producten en software ontwikkelt, veilig zijn. Ook moet Stathakopoulos zorgen dat de servers waarop persoonlijke klantendata staat opgeslagen, goed beveiligd zijn. Bij Amazon had Stathakopoulos dezelfde rol: hij moest zorgen dat de gegevens van Amazon én klanten van Amazon digitale bedreigingen konden weerstaan.

Ook werkte Stathakopoulos enkele jaren voor Microsoft, eveneens in een beveiligingsrol. Hij was onder andere manager an het Microsoft Security Response Center en moest daarbij regelmatig samenwerken met de overheid, zo blijkt uit de LinkedIn-pagina van Stathakopoulos.

Bekijk ook

FBI en Apple: alles over deze privacyzaak

Apple is verwikkeld in een conflict met de FBI. Ze weigeren om een iPhone 5c van een terrorist te ontgrendelen, maar deze zaak kan vergaande consequenties hebben voor de privacy van alle iPhone-gebruikers. Hoe kwam de zaak tot stand en wat zijn de gevolgen? Dat lees je in dit uitlegartikel.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.