Apple Design Lab

Apple haalt beveiligingsexpert van Amazon in huis

Apple heeft George Stathakopoulos in dienst genomen om de zakelijke beveiliging van computersystemen en data te versterken. Hij werkte eerder bij Amazon.

Apple heeft informatiebeveiligingsexpert George Stathakopoulos in dienst genomen. De man is nu ongeveer een week in dienst bij Apple en leidt de zakelijke beveiligingstak, zo blijkt uit informatie van persbureau Reuters. Stathakopoulos was voorheen werkzaam bij Amazon in een soortgelijke rol. Het maakt duidelijk dat Apple druk bezig is om zich op het punt van beveiliging te versterken.

Over een paar dagen moet Apple in de rechtbank verschijnen vanwege de FBI-zaak. Stathakopoulos zal waarschijnlijk geen rol spelen in deze rechtszaak, maar wel worden ingeschakeld om de beveiliging van zakelijke computers te verbeteren, waaronder die in Apple’s eigen designlab (zie foto).

Apple Design Lab

Beveiliging van Apple en klantdata

Stathakopoulos valt hiërarchisch gezien onder CFO Luca Maestri en moet ervoor zorgen dat de zakelijke computers waarmee Apple producten en software ontwikkelt, veilig zijn. Ook moet Stathakopoulos zorgen dat de servers waarop persoonlijke klantendata staat opgeslagen, goed beveiligd zijn. Bij Amazon had Stathakopoulos dezelfde rol: hij moest zorgen dat de gegevens van Amazon én klanten van Amazon digitale bedreigingen konden weerstaan.

Ook werkte Stathakopoulos enkele jaren voor Microsoft, eveneens in een beveiligingsrol. Hij was onder andere manager an het Microsoft Security Response Center en moest daarbij regelmatig samenwerken met de overheid, zo blijkt uit de LinkedIn-pagina van Stathakopoulos.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2016, 10:17
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, security

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.