apple_store_keulen2

Keulen krijgt tweede Apple Store in stadscentrum

Apple gaat een tweede Apple Store openen in Keulen in het stadscentrum. De nieuwe Apple Store gaat waarschijnlijk pas eind 2015 open.

Nederlanders die vlakbij de Duitse grens wonen, hebben binnenkort een nieuwe Apple Store om naartoe te gaan. In Keulen komt een tweede Apple Store, midden in de belangrijkste winkelstraat: de Schildergasse. Als je bijvoorbeeld in Maastricht of Heerlen woont, zijn de Apple Stores in Keulen dichterbij dan Oberhausen. De reeds bestaande Apple Store in Keulen is te vinden op een minder schilderachtige locatie: in winkelcentrum Rhein Center aan de rand van Keulen.


apple_store_keulen2

De nieuwe Apple Store wordt gevestigd in het voormalige pand van kledingwinkel Pohland. De bekende houten tafels zijn al aanwezig en op de vloer zijn markeringen te zien waar de iconische glazen trap moet komen. Het lijkt erop dat de opening pas later dit jaar plaatsvindt, waarschijnlijk pas in de herfst. De volgende generatie iPhone zal je waarschijnlijk nog niet in deze Apple Store kunnen halen. De foto’s laten zien dat er nog flink geklust moet worden om bijvoorbeeld het afbrokkelende beton van de pilaren te herstellen. Het is ons dan ook een raadsel waarom de houten tafels al aanwezig zijn.

apple_store_keulen3

apple_store_keulen1

Binnenkort nog meer Apple Stores?

Apple is druk bezig het aantal Apple Stores verder uit te breiden. De nadruk ligt daarbij vooral op China, waar gigantische kansen voor Apple liggen. Maar ook in Europa wordt gekeken naar nieuwe locaties. Dat er een Apple Store in Brussel komt, is inmiddels zeker. Apple is begonnen aan de verbouwing en zoekt naar personeel.

In Nederland lijkt de uitbreiding naar meer Apple Stores wat te zijn gestopt. Er zijn momenteel geen projecten in ontwikkeling, voorzover wij weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.