Apple bestelt 8-megapixelsensoren voor camera iPhone 5?

Apple zou bestellingen hebben geplaatst voor 8-megapixel sensoren bij Largan en Genius. Deze twee fabrikanten zijn zeer verschillend: Largan is al een grote speler, Genius is recent weer opgekrabbeld na een crisis.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5 camera lensApple zou 8-megapixelsensoren hebben besteld voor de camera van de iPhone 5, zo melden bronnen uit de industrie. Het zou gaan om twee camerasensorleveranciers: Largan Precision en Genius. Zij zullen de sensoren “voor Apple’s nieuwste iPhone 5 met 8-megapixelcamera” maken, zo schrijft de Taiwan Economic News. Foxconn Technology Group en Pegatron Technology hebben van Apple opdracht gekregen om de iPhone 5 te assembleren.

Dit bleek eerder via een Japanse blog, die zich eveneens baseerde op bronnen in de industrie. Largan is geen kleine jongen: de fabriek maakt 20% van de wereldwijde productie van camerasensoren. De productiecapaciteit ligt hoger dan die van concurrent Genius. De bestelling bij Largan zal dan ook groter zijn. Ook is Largan meer gespecialiseerd in het ontwikkelen van sensoren met een hogere resolutie. HTC koopt al de 8-megapixelsensoren in grote aantallen voor hun huidige smartphonelijn. Bovendien is Largan bezig om nog een vierde fabriek op te tuigen, die in het derde kwartaal van 2012 operationeel is.

Genius heeft vooral geld verdiend met de productie van VGA-camerasensoren voor Motorola. Daarna raakte de fabrikant in de problemen door een defecte schakelaar, om vervolgens weer op te krabbelen na bestellingen van Apple. Genius was onder andere verantwoordelijk voor de camerasensor aan de voorzijde van de iPhone en iPad.

Het artikel en de titel zijn verduidelijkt om aan te geven dat het om 8-megapixelsensoren gaat, de meer correcte benaming voor de bestelling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2011, 22:30
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, genius, lens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.