Atari Arcade Duo is Atari’s eigen iPad-joystick

Atari brengt binnenkort de Atari Arcade Duo Joystick uit - een fysieke joystick waarmee je arcade-klassiekers speelt.

Atari Arcade Duo JoystickHet feit dat ook Atari nu een iPad-joystick op de markt gaat brengen, moet haast wel betekenen dat de makers van de iCade het bij het rechte eind hadden. Deze honderd dollar kostende arcadekast voor de iPad kwam eerder al uit en ondersteunt op het moment een handjevol spellen. Atari’s alternatief zit een stuk simpeler in elkaar, waardoor het makkelijker lijkt om de iPad te plaatsen of te verwijderen. In combinatie met de joystick moet het mogelijk worden om Atari’s brede collectie aan arcadespellen te spelen met fysieke knoppen.

Een officiële aankondiging van Atari moet nog volgen. Het nieuws kwam iets eerder naar buiten dankzij een update van de Atari’s Greatest Hits-app die compatibiliteit met de joystick toevoegt. Uit een link in de update-informatie bleek dat Discovery Bay Games, een producent van vooral bordspellen, een gelijknamige joystick online had staan. De website vertelt weinig details over de joystick, maar laat wel een afbeelding zien. Ook de prijs en precieze uitkomstdatum moeten nog volgen.

Waar de iCade je hele iPad opslokt, klem je hem bij de Arcade Duo alleen onderin vast. Mocht het apparaat bluetooth gebruiken om met de iPad te verbinden, dan vermoeden wij dat je hem ook in landschapsmodus kunt plaatsen. Hoe nauw hij geklemd zit is nog de vraag: op de afbeelding staat een iPad 2, zonder indicatie over een eerste generatie iPad er ook in past.

Daarnaast rest nog de vraag wat voor spellen er speelbaar op zullen zijn. Atari’s aanbod is met de laatste update van de app beschikbaar, maar gezien het officiële karakter van de joystick betwijfelen wij dat games van andere ontwikkelaars dezelfde behandeling zullen krijgen. Daarintegen is het ook mogelijk dat de iPad de joystick ziet als een gewoon toetsenbord, wat betekent dat ontwikkelaars ondersteuning daarvoor zonder toestemming van Atari kunnen toevoegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 10:17
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.