Apple-aandeelhouders beslissen vanaf vandaag over 2,65 dollar dividend

Apple-aandeelhouders kunnen vandaag kiezen voor 2,65 dollar dividend per aandeel. ze hebben een week de tijd om te beslissen of ze dividend als geld willen, of willen herinvesteren in nieuwe aandelen.

nasdaq appleHet is bijna zover dat je als Apple-aandeelhouder een extra zakcentje kunt verdienen. Vanaf het einde van de dag kun je aangeven of je gebruik wilt maken van het recht op $2,65 dividend. Het betekent dat Apple in totaal voor zo’n 2,5 miljard dollar gaat uitkeren aan de aandeelhouders, die de afgelopen maanden toch al behoorlijk wat koerswinst hebben gemaakt. Apple zal vanaf 16 augustus beginnen met het uitbetalen van het dividend.

Er zijn 937,4 miljoen Apple-aandelen in omloop en de koers staat momenteel op zo’n $620. Heb je Apple-aandelen, dan heb je een week de tijd om te beslissen wat je gaat doen. Je hebt meerdere opties: je kunt het dividend omzetten naar extra aandelen, het dividend in andere aandelen steken of het geld opstrijken en er iets leuks mee gaan doen.

De beleggingswebsite The Motley Fool raad aan om voor herinvesteren te kiezen… tenzij je het geld nodig hebt om de belastingen te betalen of bijvoorbeeld een jacht te kopen. Apple kondigde in maart 2012 aan dat het plannen heeft om dividend uit te keren. Ook zou een programma worden gestart voor het terugkopen van aandelen. Er werd toen al meteen een kwartaaldividend van 2,65 dollar per aandeel beloofd. Naast de 2,5 miljard dollar die Apple nodig heeft voor dividenduitkeringen is er ook nog eens 10 miljard nodig voor het terugkopen van de aandelen. Vanaf 30 september 2012 zal Apple ermee beginnen en een termijn van drie jaar in beslag nemen. Apple wil met de terugkoop zorgen dat de aandelen en optierechten van medewerkers in de toekomst niet teveel verwateren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2012, 16:09
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, apple, financieel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.