‘Apple-aandeel over 18 maanden $600 waard’

Een topman van een Amerikaanse investeringsmaatschappij denkt dat het aandeel Apple over 1,5 jaar de grens van $600 gaat doorbreken. De voorspelling lijkt absurd, maar dezelfde koffiedikkijker had het met de huidige koers van $200 ook bij het juiste eind.

Apple aandeelThe New York Post heeft een opmerkelijk bericht over de aandelenkoers van Apple. In afwachting van nieuwe productaankondigingen staat de koers hoger dan ooit, berichtten we eerder al. Maar geen enkele voorspeller maakt het zo gek als Stephen Coleman, chief investment officer van investeringsmaatschappij Daedalus Capital LLC. Zijn bedrijf heeft zo’n $7 aan Apple-aandelen en Coleman is dus niet helemaal belangeloos in zijn voorspelling dat het aandeel over 18 maanden de grens van $600 zal doorbreken.

Een belachelijke voorspelling? Wellicht, maar op 2 april 2007 toen de aandelen Apple nog op $94,14 stonden, voorspelde Coleman al dat Apple de $200-grens in 2007 zou doorbreken. Toen verklaarden veel mensen hem ook voor gek. Nu is het natuurlijk ook zo, dat van alle honderden analisten en investeerders die iets over Apple roepen, statistisch gezien er altijd wel eentje tussen zit die een juiste voorspelling doet.

Brian Garrity zegt in het artikel in de New York Post: “Alle buzz helpt het bedrijf om van PC-gebruikers Mac-kopers te maken”. Gezien het grote aantal PC-gebruikers heeft Apple nog een lange weg te gaan. De verwachtingen van de meeste analisten liggen overigens op een veel realistischer niveau: de afgelopen dagen zijn er wel wat bedragen genoemd, maar die kwamen voor de komende zes maanden niet boven $300.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2007, 19:59
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.