iPhone firmware 1.1.3 brengt meerdere grote verbeteringen

Er is nieuws over iPhone firmware 1.1.3, waarin zo'n 7 belangrijke verbeteringen zullen worden doorgevoerd. Een screenshot-gallery laat zien dat je iconen op het homescreen kunt wijzigen en er komt ook een GPS-achtige functie in Google Maps.

Tot nu toe heeft Apple in de firmware-updates voor de iPhone nauwelijks nieuwe functionaliteit toegevoegd. De iTunes Wi-Fi Music Store en het oplossen van veiligheidsproblemen waren eigenlijk de grootste verbeteringen. Maar daar lijkt verandering in te komen: firmware 1.1.3 brengt grotere wijzigingen met zich mee: Gear Live claimt een preview van iPhone firmware 1.1.3 te hebben en publiceerde een reeks screenshots. Daaruit blijkt dat er zo’n 7 grote verbeteringen aankomen.


De nieuwe firmware stelt gebruikers in staat om het startscherm (Home screen) van de iPhone te bewerken: je kunt de volgorde van de iconen en de Dock-items naar wens aanpassen. Ook komt er een GPS-achtige functie met de naam Locate Me, die gebruikmaakt van Google Maps. Het lijkt op de nieuwe, op Java gebaseerde Google Maps-applicatie voor andere mobiele telefoons. Ook de Google Maps-applicatie op de iPhone zelf lijkt een interface-update te hebben gekregen. Je kunt plattegronden in hybride weergave bekijken (kaart + satelliet), net als op de desktop.

Verder wordt het mogelijk om bookmarks aan het Home-screen toe te voegen, waarbij je een eigen icoon kunt kiezen. Webapplicaties worden daardoor makkelijker toegankelijk; voor veel gebruikers is er al bijna geen verschil meer te zien tussen geïnstalleerde software en webapplicaties. Een andere veelgevraagde toevoeging, maar helaas net te laat voor Oud & Nieuw, is de mogelijkheid om sms’jes naar meerdere personen tegelijk te versturen.

Wanneer iPhone firmware 1.1.3 beschikbaar zal zijn, kan Gear Live nog niet zeggen. Met Macworld 2008 voor de deur wordt al snel gedacht dat het wel eens 15 januari zou kunnen zijn, als Steve Jobs zijn keynote in San Francisco geeft.

Via GearLive, iPodiPhoneTools (screenshots) en ArsTechnica.

iPhoneHome screen aanpassen   iPhone 1.1.3 - Verplaatsbare iconen (Mail)   iPhone 1.1.3 - Verplaatsbare iconen (Calculator)
iPhone 1.1.3 - nieuwe functionaliteit Safari   iPhone 1.1.3 - Webiconen aan Home-scherm toevoegen   iPhone 1.1.3 - Nieuw toegevoegd webicoon op Home-scherm
iPhone 1.1.3 - Nieuw menu Google Maps   iPhone 1.1.3 - Nieuwe hybride kaartweergave Google Maps   iPhone 1.1.3 - Locatiebepaling in Google Maps aan hand van gsm-radiomasten
iPhone 1.1.3 - Meerdere sms’jes tegelijk versturen

Reacties: 41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.