iPhone 13 doosje

Reacties voor: ‘Apple verdiende 6 miljard extra dankzij iPhones zonder oortjes en adapter’

Apple presenteerde het als goed voor het milieu: sinds een paar jaar worden er geen oordopjes en stroomadapters meer meegeleverd bij iPhones. Maar financieel pakt het ook goed uit: Apple zou €32 per toestel extra hebben verdiend.

Reacties: 21 reacties

  1. Of Apple verhoogt prijzen niet omdat ze de telefoons nu leveren zonder accessoires.

    Het is maar hoe je dit bericht wil lezen. Neem aan dat Apple dit gewoon heeft meegenomen in hun verkoop prijs berekening?

  2. Mooi hoe Apple wat terugdoet aan zijn klanten

  3. Origineel geplaatst door Jules
    Of Apple verhoogt prijzen niet omdat ze de telefoons nu leveren zonder accessoires.

    Het is maar hoe je dit bericht wil lezen. Neem aan dat Apple dit gewoon heeft meegenomen in hun verkoop prijs berekening?

    Ja ga daar maar van uit. *proest*

  4. Kijk dus niks zogenaamd groen en voor de enviroment
    Gewoon geld apple… en dat mensen als nog adapter kabeltje etc moeten kopen
    Schandalig!
    En niet eens de prijs omlaag …..

  5. Wie in het goed voor het millieu verhaal gelooft is ook gewoon dom.

  6. Albert Heijn heeft bij de groente afdeling ook geen plastic zakjes meer liggen, voor het milieu. Dat zal misschien geen zes miljard opleveren maar ze blijven op de kleintjes letten.

  7. Ben Apple fan, maar dit vond ik zo’n belachelijk besluit. En dit nieuws verbaast me dan ook niks. Ja, iedereen had al een 5W adapter in huis. Maar vervolgens een geheel vernieuwde usb-c to lightning kabel leveren bij een telefoon. Niemand had nog zo’n usb-c blokje in huis, dus die kon je er eerst bij kopen.. met de opkomst van draadloze oordopjes snap ik het weglaten van de Earpods, maar het stekkerblokje heb ik nooit begrepen.

  8. @Jules: Precies dit

  9. Mooi ook hoe een 5g chip een prijsverhoging zou verantwoorden….. Productie van zo een chip is maximaal een paar euro (na verder lezen kost de chip een euro of 50, maar een 4G chip is geen nul euro dus tel uit je winst)
    De prijzen genoemd in dit artikel komen overeen met 4G 2 jaar geleden, zoals in dit linkje uit 2019.

  10. En alsnog heb ik teveel kabels en oplaad adapters liggen.

    Zo heb ik nog 3 ongebruikte oordopjes met kabel liggen…

    En Tja. Dat er extra geld binnenkomt na zo’n besluit is uiteraard logisch. Aan ALLES wordt nl gedacht.

    Het grotere plaatje van een goed uitgedacht systeem.

    Ik vind het nog steeds een goede keus dat het niet meer in de verpakking zit en zo zelf kunt kiezen wat je zelf wilt.

    Jammer dat er alleen zo’n hoop crap hierdoor op de markt komt (Ali) en dit alles zo vervuild raakt. En ja er zijn inderdaad ook schitterende producten welke uit ervaring JAREN meegaan.

    Die extra verdiensten / puur winst, (van veel foto’s grote bedrijven) zouden goed gebruikt kunnen worden om van de wereld een mooiere plek te maken, maar bij dit soort bedrijven (fan of niet) wordt de portemonnee van de rijkste alleen maar dikker en dikker.

    Ook al mag Apple dan 100% renewable zijn en af en toe een paar tientjes (in verhouding) aan een bepaald doel geven. Dit is allemaal erg beperkt voor het grote geheel.

    En wij maar klagen dat er geen opladen meer bijzit. Er zijn grote problemen.. 🌍🌏

  11. Origineel geplaatst door Jos
    @Jules: Precies dit

    Precies dit is waarom Apple met heel veel zaken wegkomt. De grote basis aan fans die simpelweg alle handelingen van Apple altijd goedpraten/steunen. Daar wordt het bedrijf financieel beter van, op den duur de consument slechter.

  12. Sinds mijn iPhone draadloos kan opladen en ik Airpods heb, heb je toch ook niet iedere aankoop nieuwe opladers en oortjes nodig? Bij mij bleven ze ongebruikt in de doos. Zonde van de grondstoffen.

    Verder geldt dat het een kwestie is van vraag en aanbod. Als je de iPhone te duur vindt, moet je voor een goedkoper alternatief gaan. Als je niet wilt dat Apple winst maakt, moet je geen iPhone kopen (of in ieder geval niet iedere 2 a 3 jaar een nieuwe willen). Apple is geen semi overheid of goede doelen instelling. Het is een commercieel bedrijf waarvan verwacht wordt dat ze een maximale winst behalen. Kijk eens naar andere producenten van (luxe) artikelen. Zijn die goedkoper geworden, in de afgelopen jaren?

  13. Oh oh. Het commerciële bedrijf heeft zijn winst verder willen vergroten. Schokkend! 😩 /ironic mode off

  14. Op zich prima om geen overbodige accessoires in de doos te stoppen. Maar ga dan niet de hoofdprijs vragen als je zo’n accessoire dan toch nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je ouwe stuk is. Eigenlijk (omdat het meestal om alleen voor Apple bruikbare spullen gaat) zouden ze dan gewoon gratis moeten zijn af te halen. Hoewel nog steeds mijn favoriete merk zijn ze wel heel erg bezig om centjes te schrapen, terwijl hun winst en bedrijfswaarde dat minder nodig maken dan ooit tevoren.

  15. @Ronald: Nou hier liggen die plastic zakjes er nog gewoon hoor

  16. Ik vond de werkwijze van Xiaomi nog wel sympathiek. De M11 werd in principe geleverd zonder een oplader. Indien gewenst kon je er gratis een lader bij bestellen. Ook deze werkwijze zal ongetwijfeld terug te vinden zijn in de prijzen….het klinkt hoe dan ook veel sympathieker dan bijv. de werkwijze van Apple.

  17. Ik heb voor mijn iphone 13 pro alsnog een usb c lader moeten halen dus het heeft helemaal niks met milieu te maken maar met extra verkopen. Ik vind het bovendien bijzonder dat ik bij mijn iphone 13 pro van €. 1.150.00 geen lader krijg maar bij mijn ipad air van € 700,00 wel een lader erbij krijg. Bij mijn airpod max zat ook geen lader, had er wel bij gekunt gezien de absurde prijs.

  18. @Rv: Ik hoefde bij mijn 13 pro Max ook geen nieuwe lader te kopen, ik heb mijn 11 pro Max verkocht.
    Hier zat de originele snel lader zelfs nog nieuw in doos, de kabel ook nooit gebruikt.

    Ik heb bij mijn bed een stand van belkin, met magsafe maar met de 11 lade ik mijn 11 op via plek waar je de airpods zou kunnen laden.
    Ik heb zelf bij de bank gewoon een goeie lader van Baseus gekocht, met 2 keer usb-c en 1 keer usb A aansluiting erop.
    Ik heb er ook goeie 1 kabel bij van 2 meter, en gebruik deze al geruime tijd die dingen bij de telefoon gebruik ik nooit.

  19. @Rv: helemaal eens. Maar dit is pure commercie van een beurs genoteerd bedrijf. Tim zal wel weer een mooie bonus krijgen.

  20. Voor mijn AW7 mocht ik ook opnieuw naar de winkel rennen voor een usb-c lader van apple. Had dus niks aan mijn oude 5W en 10W usb-a opladers.

    Gelukkig bestaan er usb-a naar usb-c adapters ontdekte ik, bij action maar 2 euro 🙂

  21. Wanneer Apple toch zo op de details let mogen die Apple stickers in elke verpakking ook wel een keer verdwijnen. Zinloze toevoeging. Scheelt waarschijnlijk weer een paar Euro’s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.