Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Twitter, Fantastical 2, Today en ProCam 2

In deze App Gemist: het was een week vol iPad-nieuws maar er kwamen ook veel leuke nieuwe apps uit, zoals Fantastical 2, Procam 2 en Today.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

star-walk-ipadHet was een week vol iPad-nieuws en wederom rijen voor de Apple Store, maar er kwamen evenzogoed een heleboel nieuwe apps en updates uit. Zoals de metamorfose van de officiële Twitter app, waarbij beeld en foto’s de hoofdrol speelden. Daarnaast kwamen er ook een een aantal opvolgers van geliefde apps uit, die speciaal voor iOS 7 zijn ontwikkeld. Zowel Fantastical 2 als ProCam 2 gooide meteen hoge ogen, en zullen liefhebbers van de originele apps niet teleurstellen. Ook leuk en nieuw: de nieuwe Today-app, waarmee gebruikers ‘s ochtends een wekker en pratend dashboard met nieuwtjes ineen hebben.

feedlyFeedly – Nieuwsapp Feedly moet na een nieuwe update maar liefst 300 procent sneller opstarten op een iPhone en iPad. Die belofte doet de nieuwsdienst in de update-omschrijving in de App Store. De nieuwsapp die we halverwege dit jaar nog aanwezen als dé opvolger van het vergane Google Reader, heeft ook een nieuw ontwerp gekregen dat is afgestemd op iOS 7. Eveneens is er een nieuwe Explore-functie in de app waarmee Feedly je op de hoogte brengt van artikelen die niet perse aansluiten op je eigen interesses, maar wel interessant worden gevonden door andere gebruikers.
Downloaden: Feedly (gratis, universeel, iOS 4.3+)

star walkStar Walk – De populaire sterrenkijk-app Star Walk heeft vannacht een update met een vernieuwde interface gekregen. De stijl van de app nu is volledig in lijn met iOS 7, met een rustige en platte interface. Daardoor is het een stuk makkelijker om sterren te kijken en objecten te vinden. Ook de bediening is prettiger, met overal platte knoppen en iconen, en een nieuw en duidelijker lettertype. Verder nieuw: er zijn nu gegevens voor de komeet ISON toegevoegd, en alle transparante elementen en vensters hebben nu een vervagend “blur” effect.
Downloaden: Star Walk (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)

thorThor – Op dezelfde dag als de nieuwe bioscoopfilm, heeft uitgever Gameloft de gelijknamige iOS-game uitgebracht rondom de blonde man met de hamer. Thor: The Dark World voor iOS is een gratis hack & slash-game voor iPhone en iPad. Maar je vecht niet alleen. Je kan voortdurend een beroep doen op andere strijders en boogschutters die je versterken in de bossen, mijnen en sneeuwwereld waarin je het opneemt tegen wolven en allerlei bevroren creaturen.
Downloaden: Thor: The Dark World (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

workregWorkReg – Met de nieuwe zakelijke WorkReg app kun je gewerkte uren eenvoudig bijhouden, zodat je overzicht hebt over je werkuren en de daarbij horende tarieven. Naast het registreren van uren kun je ook jouw activiteiten en gebruikte materialen registreren. Handig voor freelancers en ZZP’ers: de werkuren kunnen aan een bepaalde relatie en project worden gekoppeld. Daarnaast geeft deze Nederlandse app je een overzicht van de gemaakte uren, verdiende euro’s en de totale materiaalkosten.
Downloaden: WorkReg, urenregistratie (€3,59, universeel, iOS 6.1+)

procam2ProCam 2 – ProCam 2 is een nieuwe foto- en video-app van de makers van ProCam en PhotoFusion, die de nieuwste functies in iOS 7 en de iPhone 5s volledig benut. Net als Procam heeft Procam 2 een bijna ontelbare lijst aan functies. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om de resolutie van foto’s en video’s aan te passen, net als de beeldratio en framesnelheid. ProCam 2 onderscheidt zich echter van zijn voorganger door de gestroomlijnde interface en nieuwe functies. Zoals de SloMo-modus met vier verschillende snelheden, van 120 frames per seconde op de iPhone 5s en 60 op de iPod touch 5G en iPhone 5/5C tot 30 en 15 fps op oudere modellen.
Downloaden: ProCam 2 (tijdelijk €0,89, normaal €1,79 iPhone, iOS 7.0+)

spaonlineSpaOnline – SpaOnline is de nieuwe app van de gelijknamige boekingwebsite SpaOnline.com. Met de app kunnen gebruikers arrangementen, dagkaarten en behandelingen boeken in ongeveer tachtig kleinere en grote sauna’s, zoals Elysium en Thermae 2000. De app is rustig en helder vormgegeven en de bediening is eenvoudig. SpaOnline opent op het tabblad aanbiedingen. Hier zie je alle aanbiedingen van saunacomplexen, gesorteerd op prijs (van laag naar hoog). Veeg naar rechts voor een overzicht van alle spa’s.
Downloaden: SpaOnline (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

anomalyAnomaly 2 – Het geprezen strategiespelletje Anomaly heeft een vervolg voor de iPhone, iPad en iPod touch gekregen. In Anomaly 2 moet je wederom een legerstoet een vijandelijk kamp binnenrijden, terwijl je onderweg zoveel mogelijk verdedigingspunten verwoest. Daarmee is Anomaly 2 een omgekeeerde tower defense-game, en op zijn beurt ook één van de mooiere games binnen dat genre. Een online multiplayermodus laat je het via Game Center opnemen tegen vrienden, waarbij jij of je tegenstander de rol van een ‘gewone’ tower defense-speler op zich neemt.
Downloaden: Anomaly 2 (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

walkingdeadWalking Dead TV Episodes – Ineens kan je niet meer om The Walking Dead heen. De nieuwe gratis zender FOX gooit je dood met reclames van de zombieserie, Telltale Games heeft net bekend gemaakt dat de opvolger van het fantastische The Walking Dead: The Game ook op iOS uitkomt en nu is er een Nederlandse applicatie waarmee je de serie in Nederland en België op iPhone en iPad bekijkt. The Walking Dead TV Episodes laat je alle afleveringen van seizoen 1 tot en met 3 downloaden en bekijken, tegen betaling.
Downloaden: The Walking Dead TV Episodes – Benelux (gratis, universeel, iOS 6.0+)

infinitybladeInfinity Blade III – Na een serie kleinere optimalisaties, is nu de eerste grote update van zwaardvechtspel Infinity Blade III een gegeven. Soul Hunter is de naam van de gratis uitbreiding die een nieuwe missie, locatie en vijand met zich meebrengen. In het Metius observatorium kruis je de degens met Oslim om missende Infinity-wapens op te sporen. Tegelijk zijn er allerlei nieuwe items voor vechters Siris en Isa, waaronder helmen, pantsers en magische ringen.
Downloaden: Infinity Blade III (€5,99, universeel, iOS 6.0+)

slowfastslowSlow Fast Slow – Slow Fast Slow is een video-app die veel van de nieuwe functies in iOS 7 en de iPhone 5s optimaal benut. De app heeft veel bewerkingsmogelijkheden, zoals het aanpassen van het aantal frames per seconde en een eenvoudige interface en bediening. De app is zeer geschikt voor liefhebbers van slow motion video’s, aangezien je video’s kunt vertragen tot 1/8 van de originele snelheid, achterstevoren kunt afspelen en de snelheid gemakkelijk kunt manipuleren door punten van een curve te verplaatsen. Dat is twee keer zo langzaam als de ingebouwde SloMo-functie op de iPhone 5s.
Downloaden: Slow Fast Slow (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

cloudmagicCloudMagic – De tijd dat een nieuwe mailapp voor de iPhone bijzonder is omdat het een nieuwe mailapp is, is voorbij. Het aanbod applicaties waarmee je kan e-mailen op de iPhone is inmiddels zo groot, dat je iets bijzonders moet doen om op te vallen. CloudMagic biedt een gezamenlijke inbox voor al je mailaccounts en kan die tot aan je allereerste mailtje razendsnel doorzoeken. Zelfs offline! Daarvoor moet je wel je gehele mailarchief toevertrouwen aan de servers van CloudMagic.
Downloaden: CloudMagic (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

chromicChromic – Chromic is een stijlvolle en simpele nieuwe videobewerker voor je iPhone. De app heeft acht gratis filters, die zich onderscheiden zich door hun rustige effect. Dit geeft de app een pluspunt ten opzichte van de extreem overbelichte pop-art filters van veel andere videobewerkers: je zult video’s immers vaker een rustige pasteltint willen meegeven dan een geheel blauw of rood uiterlijk. In de eenvoudige app kun je video’s zowel uit je filmrol halen als ze direct vanuit de app schieten. Volgens de ontwikkelaars gebruikt Chromic dezelfde geavanceerde “3D kleurenbewerking” als veel Hollywood-studio’s.
Downloaden: Chromic (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

fantastical2Fantastical 2 – Toen ontwikkelaar Realmac besloot opnieuw geld te vragen voor de iOS 7-versie van todo-app Clear, kreeg ze zoveel kritiek dat de beslissing min of meer werd teruggedraaid. Toch probeert ontwikkelaar Flexibits het ook. Zijn geprezen agenda-app Fantastical is in het nieuw gestoken voor iOS 7, maar wordt uitgebracht als de nieuwe applicatie Fantastical 2. Gelukkig is het uiterlijk niet de enige verandering. De app heeft nu ook een dagthema, een weekoverzicht in liggende stand van de iPhone, herinneringen en meer.
Downloaden: Fantastical 2 (€2,69 ter introductie, daarna €4,49, iPhone, iOS 7.0+)

todayToday – Today is een persoonlijke pratende wekker die je informatie over de komende dag voorleest. Deze informatie – denk aan het weer, het nieuws, mailberichten en sociale updates – worden weergegeven in verschillende informatiepanelen. Als je informatie ‘s ochtends liever rustig lezend tot je neemt, kan dat ook: voor ieder paneel kun je aangeven of je van je spraakfunctie gebruik wil maken. Zo kun je wel iedere ochtend wakker worden met “Good morning, the weather is partly cloudy, 13 degrees Celsius”, maar voorkomen dat persoonlijke mailtjes hardop worden voorgelezen.
Downloaden: Today – Wake Up Alarm Clock (€2,69, universeel, iOS 7.0+)

twitterTwitter – Twitter heeft een metamorfose ondergaan. Het sociale netwerk is voortaan ingedeeld in verschillende streams waar je met veegbewegingen tussen schakelt. De nadruk ligt daarbij meer dan ooit op beeld. Foto’s en Vine-video’s worden direct in je timeline weergegeven. Eerdere plannen van Twitter om zich te profileren als hét medium om over tv-programma’s te praten zijn in de update niet meteen terug te vinden. Wat wel opvalt: meedoen aan conversaties is makkelijker dan ooit, omdat je vanuit de tijdlijn op je homescreen meteen kunt reageren, retweeten, als favoriet markeren of mensen kunt volgen.
Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

nikesbNike SB – Het is misschien niet het eerste merk dat je traditioneel in verband brengt met skateboarden, maar sportkledingmerk Nike heeft een nieuwe iPhone-app uitgebracht waarin skateboarders elkaar uitdagen en inspireren om tricks uit te voeren. Onder de noemer S.K.A.T.E. kan je jezelf in Nike SB verbinden aan skaters over de hele wereld, uitdagingen aangaan en je eigen persoonlijke voortgang bijhouden in de app.
Downloaden: Nike SB (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

esquireHearst Magazines apps – De Nederlandse uitgaves van uitgeverij Hearst Magazines hebben eigen nieuwsapps gekregen voor iPhone en iPad. Het gaat om Men’s Health NL, Women’s Health, Cosmopolitan NL, Esquire en Red. De applicaties genieten elk hetzelfde uiterlijk met uitzondering van kleuren en lettertypes, die natuurlijk steeds op de huisstijl van het blad zijn aangesloten. De grap is dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt welke app je downloadt: in alle apps kan je het nieuws van elk blad lezen.
Zie ons artikel voor de afzonderlijke downloadlinks

dispatchDispatch – Mailapplicatie Dispatch heeft een sprong gemaakt op de iPhone. De app was al interessant voor zakelijke gebruikers met zijn verregaande integratie met applicaties als Evernote, Pocket, Instapaper, OmniFocus, Things, Herinneringen en Clear. Nu zet hij ook belangrijke punten op de i. Dispatch biedt nu een gezamenlijke inbox als je met meerdere mailaccounts werkt, je kan links in je mails invoegen vanuit Droplr en Dropbox en de applicatie doet meer met contacten.
Downloaden: Dispatch (€4,49, iPhone, iOS 7.0+)

bnrBNR – De radiozender BNR heeft haar applicatie vernieuwd naar versie 3.0 voor iPhone en iPad. Het is een flinke update, die je als luisteraar de mogelijkheid geeft om individuele actualitenprogramma’s terug te luisteren. Dat kan niet alleen online, maar ook offline door programma’s op te slaan in een afspeellijst. Je ontvangt bovendien pushberichten voor nieuwe afleveringen en columnisten die je wilt volgen. Zo heeft BNR eigenlijk haar eigen podcast-app gemaakt.
Downloaden: BNR (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.