iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: FMT Magazine, Snapseed en Volkskrant-apps in 2014

Er gebeurde deze week niet veel qua iPad-apps, behalve FMT Magazine, een Snapseed-update en het bericht over nieuwe Volkskrant-apps begin 2014.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

ipadair-liggendDeze week werden de iPad-apps een beetje bedolven onder al het spannende iPad-nieuws, en kwamen er niet veel spannende nieuwe apps uit. Wel kreeg Snapseed, een van de meest populaire fotobewerkers, een prachtig nieuw filterpakket die liefhebbers blij zal maken. Op onze eigen bodem verscheen een nieuw iPad magazine van Fast Moving Targets, een gratis magazine waarin je op thema geselecteerde fragmenten kunt bekijken. Ook werd aangekondigd dat de Volkskrant begin 2014 met nieuwe mobiele apps komt, zowel voor de iPhone als de iPad. Het gaat niet om applicaties die de huidige krantenapps vervangen, maar die ernaast komen te staan.

snapseedSnapseed – De populaire fotobewerker Snapseed heeft een update gekregen, waarbij een nieuwe HDR Scape filter is toegevoegd. Met die filter kun je foto’s levendiger maken, omdat zowel de schaduwen als de highlights worden verduidelijkt. Het resultaat is een droomachtige, gelijkmatig belichte afbeelding. Een waarschuwing voor de mensen die iOS 5 of 6 gebruiken: de huidige versie van Snapseed heeft een bug die problemen geeft bij het opslaan of delen van foto’s. De ontwikkelaars beloven op korte termijn een update die dit probleem verhelpt.
Downloaden: Snapseed (gratis, universeel, iOS 7.0+)

FMTFMT Magazine– Fast Moving Targets, het Nederlandse platform over nieuwe media en businessmodellen van Erwin Blom, timmert flink aan de weg. De iPad-app FMT Magazine is daar het laatste bewijs van. Geen platform waarin je de live-uitzendingen van de interviews met allerlei vakmensen bekijkt, maar wel een magazine waarin je op thema geselecteerde fragmenten kan terugkijken. De inhoud is volledig gratis te bekijken.
Downloaden: FMT Magazine (gratis, iPad, iOS 5.1+)

volkskrantVolkskrant – Volkskrant ververst haar digitale uitingen in het begin van 2014. Naast een nieuwe website en mobiele apps moet er ook een gloednieuwe iPad-app uitkomen, maakte hoofdredacteur Laurens Verhagen bekend op het redactieblog van het dagblad. Het gaat niet om een applicatie die de huidige krantenapp vervangt, maar ernaast komt te staan. “Veel lezers geven namelijk nog altijd de voorkeur aan iets wat lijkt op wat ze kennen: de krant”, stelt Verhagen.
Downloaden: de Volkskrant HD (gratis, €0,89 per nummer, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:33
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.