iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Tweetbot 2, Opener en meer

Deze week in de App Gemist: Tweetbot 2, Opener, HangKeys, Rotterdamse Dakendagen, Relook en updates voor Fantastical, NU.nl, Google Maps en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoIeder weekend kijken we nog eens rustig naar alle apps die de afgelopen week zijn besproken op iCulture. Zo zie je in één oogopslag welke apps je zelf nog moet installeren, of welke kritische reviews je zeker nog even moet doorlezen. We hebben deze week een app voor professionele twitteraars, een app waarmee je rechtstreeks informatie in apps kunt openen en een fotobewerker waarmee je altijd knap op foto’s staat. Plus nog veel meer.

Tweetbot 2 voor Mac

De Mac-app van Tweetbot kreeg deze week een flinke update naar versie 2.0. Tweetbot is vooral voor power users interessant: mensen die professioneel of in ieder geval erg intensief met Twitter bezig zijn. Dat is ook wel af te lezen uit de prijs: 13 euro is wat veel voor een Twitter-app, maar hij is dan ook wel erg gebruiksvriendelijk en erg goed ontworpen. Lees in onze review of deze app voor jou de moeite waard is. – Lees onze review van Tweetbot 2 voor Mac.

Opener

Opener geeft je de mogelijkheid om rechtstreeks te linken naar informatie binnen apps. Met een simpele tap geef je aan welke app een bepaalde link met openen, zodat je niet meer automatisch naar Safari wordt doorgestuurd. Deze app zal vooral mensen aanspreken die gek zijn op apps als Launcher Pro en Workflow, dus de productiviteitshackers en mensen die van efficiëntie houden. – Lees onze review van Opener.

Relook

Relook is een app waarmee je foto’s professioneel mee kunt bewerken. En je hoeft er niet eens handig voor te zijn! Deze app is geschikt voor dummies en is ideaal om bijvoorbeeld selfies te bewerken. Daarnaast kun je Relook gebruiken om de volledige afbeelding in een keer aan te passen met de vooraf ingestelde Presets.
ANR

AMR

Opgelicht

Je bent oplichters te slim af als je de nieuwe Opgelicht-app van de publieke omroep installeert. Deze app waarschuwt voor veel voorkomende praktijken onder oplichters, zoals malafide verkopers aan de deur en gekke mailtjes die waarschuwen dat je bankpas niet langer geldig is. – Lees ons artikel over Opgelicht.

Camera+

Camera+ kreeg deze week een aardige update, met een selfie-noodknop om snel jezelf op de foto te zetten. Ook kun je Camera+ nu vanaf de Apple Watch bedienen.

Fantastical 2

Ook een bekende app, die een fikse update heeft gekregen. Met Fantastica 2 bekijk je alle herinneringen voor afspraken gewoon op de Apple Watch. Je kunt met een snelle glance zien wat er speelt. Vooral de herinneringenfunctie is erg prettig, want deze optie is op de Apple Watch standaard erg beperkt.

Vakantiebieb

De Vakantiebieb is er weer! De app met gratis leesvoer voor de vakantie is de komende weken onbeperkt te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken. Nu staan er nog vooral spannende boeken in, maar vanaf 1 juli breidt het aanbod uit met kinderboeken en ander leesvoer.

ABN AMRO

Bij ABN AMRO kun je nu betalen via iDeal. Hierdoor kun je met de applicatie betalen als je bijvoorbeeld iets koopt in een webshop. ABN AMRO is de laatste grote bank die iDeal-ondersteuning toevoegt in de app. De mogelijkheid bestond al in de iOS-apps van Rabobank en ING.

Wolfgang

De Wolfgang-app is bedoeld om in concertzalen te gebruiken, terwijl je luistert naar klassieke muziek. Is het niet gek, als mensen de hele tijd op hun schermpje staren? Helemaal niet, vinden de bedenkers van de app. Met extra achtergrondinformatie geniet je juist extra van de muziek.

Mimechat

Voor mensen die wel een beetje klaar zijn met emoji. Mimechat is veel leuker: daarmee maak je bewegende poppetjes die precies jouw emotie uitdrukken. Herkenbare situaties zoals lachen, facepalm of squeeze hug: je voegt het zomaar toe aan een chatbericht.

NU.nl

NU.nl kreeg deze week een aardige update, waarmee je de artikeltekst kunt aanpassen. Grote letters, kleine letters, je kunt zelf kiezen hoeveel informatie er op het scherm verschijnt. Toen de app eerder dit jaar zijn redesign introduceerde, werd er al snel geklaagd over de (te) kleine letters op een witte achtergrond. De app kreeg ook een nieuw Lifestyle-katern.

Google Maps

Een primeur in Nederland: voor het eerst is realtime OV-informatie te zien in Google Maps. Dat hadden ze in de Verenigde Staten nog niet eens. Nederland is een van de landen waar de functie van start gaat. je ziet precies waar de bus of tram is, die je wilt pakken. De functie is ook beschikbaar in Google Now.

HangKeys

Met HangKeys kun je galgje spelen tijdens het chatten. Deze app verandert het onderste deel van je scherm in een grijs vlak, waarop alles staat om galgje te spelen. Je vult een woord in en de app tekent een galg met streepjes en lijnen.

Rotterdamse Dakendagen

Van 11 tot en met 14 juni laat Rotterdam zien dat ze dé hoogbouwstad van Nederland zijn. Met de app kun je deze daken gaan verkennen. Je kunt dus letterlijk het dak op, wat de Rotterdammers betreft. Bovenop tientallen gebouwen treden die dagen bandjes op en zijn er andere activiteiten te ondernemen voor het hele gezin.

Schiphol

De niet-officiële Schiphol-app is vanaf nu ook op je Apple Watch te gebruiken. In één oogopslag zien waar je naartoe moet. Belangrijk is hierbij wel dat je eerst de juiste vlucht moet volgen op de iPhone-app, zodat de info daarna doorgestuurd kan worden naar de Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2015, 14:48
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.