Opener icon

Review: met Opener stuur je links meteen naar de juiste apps

Met Opener kun je een link meteen in de juiste app openen. Handig, want zo komen tweets meteen terecht in Tweetbot en stuur je foto's direct naar Instagram.

Een weblink bekijken op je iPhone of iPad kan wat omslachtig zijn. iOS opent een link altijd in je browser, terwijl je veel liever een specifieke app zou gebruiken. De iOS-app Opener lost deze beperking in iOS op via een handige extensie. Met een simpele tap geef je aan welke app een link moet openen, zodat je niet meer automatisch naar Safari wordt doorgestuurd.

Opener zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld links naar tweets opent in de Twitter-app, Tweetbot of Twitterrific. Zie je een gelinkte Instagram-foto? Dan kun je deze direct bekijken in de officiële Instagram-app. Opener heeft ondersteuning voor meer dan vijftig apps, waaronder ook Foursquare, Swarm, YouTube, Spotify en Overcast. Een app moet worden ondersteund door Opener voordat je er links in kunt openen.

Opener als extensie

Je kunt een link vanuit een app kopiëren waarna je hem in Opener plakt om de juiste app te laden, maar er is een makkelijkere manier om deze applicatie te gebruiken. Opener heeft namelijk een snelle iOS 8-extensie, waarmee je vanuit andere apps een link in de juiste app kunt laden. Je moet deze extensie even in het deelvenster van iOS 8 toevoegen, maar de app legt stap voor stap uit hoe je dit precies doet.

Opener iPhone 2 Opener iPhone 1

Je hoeft alleen nog maar op de deelknop in een andere app te drukken bij een link, waarna je op het Opener-icoon drukt om een doel-app te kiezen. Dat werkt razendsnel: met slechts een paar taps is de app in kwestie geopend. Omdat de deelfunctie bijna altijd wel aanwezig is bij openbare links in apps, is dit ook de ideale plek voor Opener. Je kunt de extensie van de app nog sneller maken door de Auto-openfunctie aan te zetten. Is er maar één ondersteunde app beschikbaar, dan wordt een link hier meteen in geopend. Zijn er meerdere apps, dan kun je er één selecteren die dan automatisch wordt geopend.

Opener’s API

De Opener-app heeft ook een eigen API en werkt met een speciale url scheme, waardoor je de snelle open-app ook kunt koppelen aan andere applicaties (lees hier meer uitleg over url schemes). Het is een wat technische toevoeging, maar het zorgt ervoor dat je apps zoals Workflow en Launch Center Pro rechtstreeks kunt koppelen aan Opener.

Conclusie Opener review

Een beetje handige iPhone-gebruiker kon natuurlijk al links in andere apps openen, door bijvoorbeeld met Workflow zelf een handeling te bouwen. Opener maakt ditzelfde proces echter een stuk simpeler. De app ziet welke andere applicaties je hebt geïnstalleerd. Daarnaast herkent de extensie via de link welke apps worden ondersteund, waardoor de meest relevante opties altijd bovenin worden aangegeven. We kunnen nu al niet meer zonder de snelle knoppen van Opener op de iPhone. Een essentiële tool voor de grootste power users.

Pluspunten

  • Links meteen in de juiste apps openen.
  • Supersnel vanuit de iOS 8-extensie.

Minpunten

  • Werkt alleen met ondersteunde apps - zelf apps toevoegen kan niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2015, 11:45
Categorie Diensten
Onderwerp extensie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.