Olio-Smartwatch-1

Olio Model One: een waardig alternatief voor de Apple Watch?

Met een eigen besturingssysteem en premium design is de Olio Model One een smartwatch om in de gaten te houden. Hoe onderscheidt hij zich van de rest?

Olio-Smartwatch-1
De eerste pre-orders voor de Olio Model One smartwatch waren in no time uitverkocht. Waardoor onderscheidt dit horloge zich van de rest, en is het een geduchte concurrent voor de Apple Watch en Pebble Time?

Steve Jacobs, CEO van Olio Devices, is zeker geen onbekende van de techindustrie. Zo werkte hij onder meer bij Apple, Google en Beats als product designer. Al deze ervaring stopte hij vervolgens in de Olio Model One: een smartwatch die eruit ziet als een klassiek horloge, met een eigen interface en assistent die notificaties voor je filtert.

Waar zijn de knoppen en apps?

Opvallend genoeg zijn er geen knoppen op het horloge te vinden en ondersteunt Olio ook geen apps. Behoorlijk minimalistisch dus en dat is ook het voornaamste wapenfeit van de Olio om zich van de rest (lees: iOS en Android Wear) te onderscheiden. Die knoppen heb je overigens ook niet nodig, daar is Olio Assist voor in het leven geroepen.

Olio Assist, de persoonlijke assistent in de cloud, doet zijn best om alleen de notificaties en berichten te tonen die voor jou op dat moment relevant zijn. Door in te spelen op jouw voorkeuren en favoriete contacten zullen op verschillende momenten van de dag verschillende soorten berichten getoond worden.

Het doel is om hierdoor tijd te besparen en het scherm van je smartwatch niet over te laten lopen met een oneindige stroom aan berichten. Een zakenman krijgt op die manier nieuwe werkmails te zien, terwijl een Facebookfanaat juist op de hoogte wordt gehouden van nieuwe likes en berichten.

Door over het scherm te swipen kun je berichten bekijken die je gemist hebt, of aankomende afspraken inzien. Met een swipe naar boven bestuur je apps vanaf je iPhone, zodat je bijvoorbeeld je muziek kunt pauzeren.

Twee versies, meerdere polsbandjes

Er zijn twee verschillende versies van de Olio Model One beschikbaar: Steel en Black, die respectievelijk vanaf 595 en 745 dollar beschikbaar zijn. Het verschil zit hierbij in de kleur, het materiaal en het polsbandje dat gebruikt wordt. Bepaald geen koopje dus, al moet de levensduur dit prijskaartje verantwoorden.

Olio-Steel-Olio-Black

Beide versies beschikken over een display van Ion-Exchange glas en stevige behuizing. De Olio moet het twee dagen volhouden op een batterijlading en is door de speciale Charge Coil weer snel op te laden. Het doel van Jacobs is dan ook om een smartwatch te ontwikkelen die lang meegaat en niet jaarlijks vervangen wordt door een nieuw model.

De nadruk op de cloud en de eigen UI zorgen er immers voor dat de Olio niet snel hoeft te verouderen, mits hij op een goede ondersteuning kan rekenen door de jaren heen. Wanneer de smartwatch weer te bestellen is, is nog niet bekend. Houd er wel rekening mee dat je minimaal iOS 8.0 nodig hebt om je iPhone met de Olio Model One te verbinden.

Meer info op oliodevices.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2015, 14:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen olio, smartwatch, wearable

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.