iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Tweetbot 3 for Twitter, Blackberry Messenger, iWork en iLife

In ons vaste zaterdagse terugblik App Gemist blikken we terug op Tweetbot 3, BlackBerry Messenger en de nieuwe iWork en iLife apps.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

tristan olivier george Ondanks het feit dat de iPhone 5c, iPhone 5s én een Apple-conferentie deze week op de agenda stonden, kwamen er de afgelopen week toch weer behoorlijk veel leuke nieuwe apps uit op de iPhone. In ons vaste zaterdagse terugblik App Gemist blikken we onder andere terug op TweetBot 3, BlackBerry Messenger en alle nieuwe iWork en iLife apps. Ook kijken we naar leuke onbekende nieuwkomers als Dubble, All en Wine with Friends. Zo kun je weer even vooruit.

tweetbotTweetbot 3 for Twitter – Ontwikkelaar Tapbots heeft de nieuwe versie van Tweetbot voor iPhone met iOS 7-uiterlijk uitgebracht. Het gaat om een volledig nieuwe applicatie waar je opnieuw voor moet betalen als je de vorige app al had. De nieuwe versie verwerkt de stijlelementen van iOS 7 in de populaire Twitter-applicatie en één verandering springt met name in het oog: de app ging van grijs naar wit als hoofdkleur. Het is de eerste metamorfose voor Tweetbot for iPhone sinds de release van de applicatie in augustus 2011. De naam? Tweetbot 3 for Twitter.
Downloaden: Tweetbot 3 for Twitter (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

deliveryDelivery Status touch – Deze app is populair bij mensen die vaak pakketpost ontvangen. Je kunt er namelijk precies in zien wanneer een pakketje is afgeleverd en waar het zich bevindt. In een update die vandaag in de App Store verscheen, is een flinke lijst met verbeteringen te vinden. Dat begint al met het nieuwe uiterlijk, dat is aangepast voor iOS 7. Maar belangrijker is dat de app nu ook op de achtergrond actief blijft, zodat de status van je pakketjes op elk moment actueel is. Nog een andere handige verbetering: geschatte bezorgdata toevoegen aan je agenda. Dit schakel je in via de instellingen van de app. Heb je een webwinkel, ben je shopverslaafd of is er een andere reden waarom je met extreem veel pakketjes te maken hebt, dan zul je blij zijn met de nieuwe zoekfunctie. Je kunt daarmee zoeken op naam, trackingnummer, vervoerbedrijf, huidige status en meer.
Downloaden: Delivery Status touch (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

INGING Bankieren – In navolging van de mobiele bankieren-app van de Rabobank, biedt nu ook ING Bankieren de mogelijkheid om betalingen via iDeal af te handelen in de iPhone- en iPad-app. Als je op een mobiele website of in een andere applicatie stuit op een knop dat je met iDeal kan betalen, kan je nu de betaalmodule openen in de ING-app en aldaar de transactie afhandelen. Zo weet je zeker dat het in een beveiligde omgeving gebeurt.
Downloaden: ING bankieren (gratis, universeel, iOS 5.0+)

dubbble Dubble – Dubble is een nieuwe app waarmee gebruikers een foto kunnen schieten of uploaden, en deze willekeurig wordt gecombineerd met een foto van een ander. Het resultaat is een ​​digitaal gemengd, “dubbel” beeld. De namen van beide makers komen onder het eindresultaat, waarmee duidelijk wordt wat de app graag wil: mensen met elkaar verbinden. Het idee achter de app komt van de CEO van Dubble, die tegen het British Journal of Photography zei dat hij altijd verbaasd was als hij anderen over zijn gebruikte filmrol liet schieten. De resultaten bleken volgens hem soms “photographic miracles” te zijn.
Downloaden: Dubble (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

deadDead Trigger 2 – Noem je een zombiegame voor de iPhone en iPad, dan noem je Plants vs Zombies. Noem je een zombiegame zonder inmenging van bloemen, dan noem je Dead Trigger. Het halverwege 2012 verschenen schietspel viel meteen in de smaak omdat hij gratis te downloaden was en tot de mooiste games op de iPhone en iPad behoorde. Opvolger Dead Trigger 2 maakt dankbaar gebruik van dezelfde sterke punten. Toch waagt het spel ook een gok: in deze shooter schiet je niet perse zelf.
Downloaden: Dead Trigger 2 (gratis, universeel, iOS 7.0+)

wineWine with Friends – Als je het over de duivel hebt. Vorige week bespraken we Winebase, een Nederlandse iPhone-app om je wijncollectie mee bij te houden. We vinden hem fijn, maar voegden er in onze test wel aan toe dat we de collectie graag met anderen zouden delen. En nu is er de nieuwe applicatie Wine with Friends die precies in die behoefte voorziet. Zelfs voor de wijnkenner die graag een privécollectie aanmaakt is er wat te halen: de kunst is om een wijn zo goed mogelijk te vangen in zijn voornaamste smaakaspecten.
Downloaden: Wine with Friends (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

moltoMolto – De mailapp Incredimail voor iPad is niet meer. De applicatie gaat voortaan door onder de nieuwe naam Molto, al draagt hij nog wel het stempel ‘By Incredimail’. Belangrijker is dat de applicatie vanaf nu universeel is geworden. Na zijn introductie op de iPad kan je hem ook gebruiken op de iPhone. Het belangrijkste wapenfeit van de app is zijn overzicht. Iedereen kan de stabiele en modern vormgegeven applicatie bedienen.
Downloaden: Molto (gratis, universeel, iOS 6.0+)

gneoGneo -Gneo is de nieuwe takenlijst-vervanger van Any To Do. Het ontwerp van de app is stijlvol en praktisch. Gebruikers kunnen een onbeperkt aantal taken beheren en prioriteren volgens een indeling in vier gradaties, die van “Belangrijk” tot “Dringend” lopen. Ook kun je taken in jouw agenda bekijken zonder de app te verlaten. De app heeft twee belangrijke speerpunten: “Work Canvas”, waar je een duidelijk beeld van je meest dringende taken krijgt, en “Forecast”, die je toont wanneer je tijd tussen afspraken hebt om taken te voldoen. Follow-ups en herinneringen zorgen ervoor dat je niets over het hoofd ziet.
Downloaden: Gneo (€4,99, universeel, iOS 6.0+)

losLos in ‘t bos – Los in’t bos is een buitenspeel-app voor kinderen van 9-12 jaar. Het spel kan overal buiten gespeeld worden: in het bos, het park, de tuin of op een schoolplein. De app maakt gebruik van augmented reality en heeft als doel het planten van virtuele bomen. In het spel vraagt de boswachter je om een aantal jonge dieren groot te brengen door opdrachten te vervullen. Bijvoorbeeld een virtueel vuur blussen, of vliegen vangen om je spin te voeren. De app is bedacht door Stichting Nationale Boomfeestdag, Staatsbosbeheer, Stichting Natuurwijs en Aglia.
Downloaden: Los in ‘t bos (gratis, universeel, iOS 6.0+)

allAll – Het aanbod aan notitie-apps op de iPhone lijkt welhaast groter dan de vraag die ernaar is. Onder Evernote, dat dik 6300 recensies heeft in de Nederlandse App Store, valt er een groot gat naar een andere handige notitie-app die ook omarmd wordt door het publiek. De nieuwe app All doet een poging. De applicatie mist de handige webintegratie die zo goed is aan Evernote, maar wil gebruikers voor zich winnen met een veelzijdigheid aan functies en een fraai ontwerp.
Downloaden: All (gratis ter introductie €0,89, iPhone, iOS 6.0+)

firetubeFoxTube 3 – YouTube-speler FoxTube heeft een nieuwe app uitgebracht, genaamd FoxTube 3. Met de app kun je YouTube-video’s afspelen zonder laadtijd vooraf en zonder buffering. Ook kun je afspeellijsten maken die uit zichzelf blijven spelen. De nieuwe app is vormgegeven in de stijl van iOS 7, met zwevende knoppen en een plat design. Daarnaast is de gehele indeling van de oorspronkelijke FoxTube-app aangepast, met verbeterde zoekfuncties en nieuwe functies voor de videospeler.
Downloaden: FoxTube 3 (€2,99, iPhone, iOS 7.0+)

notesiWork-apps – De zakelijke iWork-apps van Apple krijgen de stijl van iOS 7. Voor de Mac zijn ze ook volledig opnieuw ontworpen. Apple toonde de nieuwe versie van Pages, Numbers en Keynote op haar iPad-evenement vanavond. Apple’s zakelijke alternatieven voor Microsoft Word, Excel en Powerpoint zijn eveneens vernieuwd op iCloud.com, waar je gratis gebruik van kan maken met je Apple ID. Als je een e-mail met een link naar een document verstuurt naar een ander, kan diegene het document openen in iWork for iCloud. De applicaties zijn volledig gratis op elke nieuwe iOS-device en Mac dat na 1 september dit jaar gekocht is, vanaf nu te downloaden.
Downloadlinks zijn in ons artikel te vinden

imovieiLife-apps – De iLife-apps iPhoto, iMovie en muziekapp GarageBand zijn vernieuwd voor iOS en Mac. De applicaties hebben nieuwe pictogrammen die beter aansluiten op iOS 7. iPhoto biedt op de iPad nu ook de mogelijkheid om foto’s in een fotoboek-uiterlijk te bekijken. Het uiterlijk van iMovie is ook onder handen genomen en legt meer de nadruk op zoeken en delen. GarageBand ten slotte heeft een overstap gemaakt van 8 naar 32 tracks. Dat betekent dat je veel meer muziekstromen hebt om te kunnen bewerken. Via iCloud wissel je muziek uit tussen iOS en de Mac, om zo muziek van verschillende instrumenten op meerdere apparaten samen te laten komen. De applicaties zijn volledig gratis op elke nieuwe iOS-device en Mac dat na 1 september dit jaar gekocht is, vanaf nu te downloaden.
Downloadlinks zijn in ons artikel te vinden

spelQwizzle – De ontwikkelaar achter het leuk afgewerkte Nederlandse spelletje WordOn HD heeft een overstap gemaakt van woorden naar cijfers. Qwhizzle is een nieuw Nederlandstalig rekenspelletje voor de iPhone en iPad met verschillende speltypes. Het begint als een goede braintrainer met 4 blokjes met cijfers en 5 rekenblokjes waar je steeds 10 sommetjes mee moet maken. Maar hoe langer je doorspeelt, hoe meer je wiskundeknobbel aan bod komt. Qwhizzle introduceert namelijk ook vermenigvuldigen, delen en er zijn zelfs online afvalraces.
Downloaden: Qwhizzle (gratis, universeel, iOS 4.3+)

bbmBBM – BlackBerry heeft BlackBerry Messenger in de App Store gezet. Je kan de iPhone-app om kostenloos berichten en foto’s mee te versturen vanaf nu gratis downloaden. De beoogde concurrent van WhatsApp Messenger en andere applicaties waarmee je kan berichten buiten de sms-bundel, kwam aanvankelijk eind september al uit. Toen werd de applicatie echter snel teruggetrokken vanwege serverproblemen, nog voordat hij uitkwam in Nederland en België. Als je interesse hebt in de app moet je snel zijn: BlackBerry hanteert een wachtrij-systeem.
Downloaden: BBM (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

linkedinLinkedIn Recruiter – Het professionele sociale netwerk LinkedIn heeft een aparte iPhone-app uitgebracht speciaal voor jobhunters en werkgevers. LinkedIn Recruiter is een uitgeklede variant op de normale LinkedIn-app voor de iPhone, puur ingericht voor het vinden van geschikte kandidaten voor een baan of een klus. Je hebt een LinkedIn Recruiter-account nodig voor wervers en wervingsteams om de app te kunnen gebruiken.
Downloaden: LinkedIn Recruiter (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.