iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: TomTom GO Mobile, TechTube, Final Fantasy IX en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals TomTom GO Mobile, Final Fantasy IX, TechTube en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

TomTom GO Mobile

TomTom heeft een geheel nieuwe app uitgebracht die al haar navigatie-apps vervangt. TomTom GO Mobile is de naam van deze nieuwe app en is gratis te downloaden. Je downloadt de kaarten die je nodig hebt en kunt meteen van start gaan. De app is voor 75 kilometer per maand gratis te gebruiken. Een abonnement kost €19,99 per jaar of €44,99 voor 3 jaar. De interface is helemaal vernieuwd en ligt nu in lijn met recente navigatiesystemen van TomTom zelf. De navigatie is duidelijk in gebruik, vooral bij nuttige plaatsen. Lees onze review van TomTom GO Mobile.

Victories

Vervelende klusjes zijn nooit leuk om te doen, maar ooit moet je er toch aan geloven. Victories is een nieuwe app die het opknappen van dit soort klusjes leuker wil maken, door een takenlijst-app te combineren met een game. Elk klusje wordt in de app gezien als battle die je vervolgens dient te verslaan. Hoe meer overwinningen je behaald, hoe hoger je personage in niveau stijgt. Dit geeft Victories een unieke draai aan de bekende takenlijst-apps. Lees ons artikel over Victories.

GetOffWork

Moet je veel te vaak overwerken of kom je niet meer aan vrije tijd toe? Met GetOffWork word je eraan herinnerd om pauze te nemen en zie je hoe lang je werkdag nog duurt, zodat je niet in de knel komt met belangrijke taken. Dit moet het overwerken tegengaan. De app is niets meer dan een simpele timer, maar met de widget in het Berichtencentrum kun je snel zien hoelang je werkdag nog duurt. Lees ons artikel over GetOffWork.

TechTube

Als je een liefhebber van technologie en gadgets bent, daar alles over wil weten en in het bezit bent van de nieuwste Apple TV, dan is TechTube het proberen waard. De app selecteert een aantal video’s afkomstig van YouTube, gebaseerd op views en shares op Reddit en YouTube zelf. De video’s starten automatisch en de app laat simpelweg een hele reeks aan technologie-gebaseerde video’s zien. Zonder al teveel poespas kun je ongestoord video’s kijken. Lees ons artikel over TechTube.

Je vindt TechTube door ernaar te zoeken in de App Store op de 4e generatie Apple TV.

ohello

Een ongedwongen en snelle ontmoeting met een leuke match: wie wil dat nou niet? Het Nederlandse ohello wil dit zo makkelijk en eenvoudig mogelijk maken. De makers beweren dat het geen datingapp is, vooral omdat er geen druk op je ligt. ohello is bedoeld om een spontane en leuke ontmoeting te regelen. Dat kan van alles zijn: een lekker bakje koffie in de stad of samen een filmpje pakken. ohello bepaalt zelfs de locatie waar je af dient te spreken. Lees ons artikel over ohello.

VPRO Koos

De VPRO is een Nederlandse omroep bekend van allerlei televisieprogramma’s, zoals Zondag met Lubach en Villa Achterwerk. Deze omroep heeft nu een nieuwe app uitgebracht genaamd VPRO Koos. Nee, dit gaat niet over een enthousiaste medewerker die zijn leven met je deelt, maar in de app heeft de redactie elke ochtend vijf interessante artikelen voor je gekozen die je kunt lezen. Denk aan verdiepende documentaires en grappige filmpjes. Ook bevat de app een tv-gids, al zijn er een hele hoop apps die dit veel beter doen. Lees ons artikel over VPRO Koos.

Final Fantasy IX

De klassieker Final Fantasy IX is nu ook beschikbaar voor iOS. De negende game bouwt voort op z’n voortgangers, waarbij het verhaal zich richt op de avonturen van de dief Zidane. Hij bevindt zich in een oorlog tussen twee krachtige partijen als hij Princess Garnet kidnapt, de troonopvolgster van Alexandria. Je kunt de game nog tot 21 februari met korting downloaden. Lees ons artikel over Final Fantasy IX.

Should Shoot

Should Shoot is een nieuwe Nederlandse game waarin je kogels afvuurt, net als met een katapult. Trek je vinger in een lijn naar achteren en laat deze vervolgens los, om het balletje weg te laten schieten. De game is vooral leuk met meerdere mensen, want je kunt het spel samen spelen op een enkel toestel. De game ziet er minimalistisch uit, maar is erg leuk om samen met een ander te spelen. Lees onze review van Should Shoot.

Infuse 4.0

Groot nieuws voor liefhebbers van de film- en video-speler Infuse. FireCore heeft een flinke 4.0-update uitgebracht, die de geluidskwaliteit van je films sterk verbetert en de opties voor ondertiteling uitbreidt naar meerdere lettertypes en -groottes. Volgens de makers hebben ze de app grondig verbouwd, al ziet het er aan de buitenkant nog erg vertrouwd uit. Lees ons artikel over Infuse 4.0.

Telegram 3.5

Tja, als zelfs paus Franciscus zijn weg weet in Telegram is het ook voor jou vast niet zo moeilijk om eraan te wennen en WhatsApp aan de kant te zetten. Je vindt in de update die vandaag is verschenen nieuwe functies voor spraakberichten, delen, geheime chats en privacy. Lees ons artikel over Telegram 3.5.

Sleep Cycle

Sleep Cycle Alarm Clock is een van de populairste iOS-apps om je slaapritme te meten en uitgerust wakker te worden. De app is nu ook beschikbaar voor de iPad. Tot voorheen kon je Sleep Cycle alleen op de iPhone gebruiken en moest je het toestel in bed leggen, maar sinds kort kun je je toestel gewoon op het nachtkastje neer te leggen. De meting vindt plaats via de microfoon en dan is iPad-ondersteuning geen gek idee. Lees ons artikel over Sleep Cycle voor iPad.

Mijn Telfort

Telfort, de virtuele provider van KPN, heeft haar app een make-over gegeven deze week. Dankzij de update kun je nu zelf bundels aanpassen en 4G aan- en uitzetten. En ook handig: je bestelt vanaf de app zelf buitenlandbundels. En als je gebruikmaakt van zo’n bundel, dan zie je in de app ook direct het verbruik ervan. Maar dat is niet het enige, want Telfort heeft nog meer aangepast in haar eigen Mijn Telfort-app. Lees ons artikel over Mijn Telfort.

ThermoSmart Mobile

Heb je thuis een Thermosmart-thermostaat aan de muur hangen, dan is er voor Apple Watch-eigenaren goed nieuws. ThermoSmart is bijgewerkt met een speciale Apple Watch-versie, zodat je ook direct vanaf je pols de temperatuur in huis kunt bedienen. Met de Apple Watch-versie kun je bovendien het huidige en aankomende programma bekijken. En dankzij complicaties zie je de temperatuur rechtstreeks op je wijzerplaat. Lees ons artikel over ThermoSmart Mobile.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2016, 13:28
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.