iCulture iKids logo

iKids week 6: Pango Sheep en Dreii

In de iKids van deze week spelen we schaapsherder in Pango Sheep en werken we met anderen samen om puzzels op te lossen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo “Het enige spel dat me ooit bewust maakte van menselijkheid”. Grote woorden misschien, maar in het geval van Dreii begrijpen we dat een journalist van Wired ze ooit zo opschreef. Deze app, die onbekenden op een slimme manier laat samenwerken, is na de laatste update nog meer de moeite waard. De nieuweling van deze week heet Pango Sheep, een applicatie waarin het geestige wasbeertje van Pango Blocks opeens een schapenvacht heeft aangetrokken. In dit spel ontdekken kinderen hoe het is om de herder van een kudde eigenwijze en voortvluchtige schapen te zijn. Wacht niet te lang, anders ben je ze kwijt.

Dreii

Het met prijzen overladen puzzelspel Dreii is al jaren in de App Store te vinden, maar heeft kort geleden een fikse update gehad. In de applicatie kunnen volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar gezamenlijk puzzels oplossen die om de elementen draaien: wind, regen, onweer en zwaartekracht. Verzamel samen de juiste blokken om torens te maken die precies het geheimzinnige witte lichtbolletje aanraken. In totaal heeft Dreii 48 levels, oplopend van supersimpel naar behoorlijk lastig. Zodra je niet verder komt word je aan iemand anders gekoppeld, die in diezelfde wereld op zoek is naar de oplossing. In zo’n geval zie je ineens een ander figuurtje op het scherm verschijnen, die ook bezig is met bouwen. Daarbij zijn verschillende talen geen obstructie, want deze app laat iedereen in zijn of haar eigen taal communiceren. Nederlands is ook beschikbaar. Dreii is enigszins aan de prijs, maar heeft sinds de laatste update – met extra levels en de mogelijkheid om met spelers op verschillende platformen samen te werken – wel een stuk meer te bieden.

Pango Sheep

Kort geleden bespraken we op deze plek nog Pango Blocks, een paar maanden later is het alweer tijd voor de opvolger: Pango Sheep. In deze applicatie kunnen kinderen van 3 jaar en ouder een bedreven schapenherder worden. Drijf vijftig ontsnapte schapen bij elkaar, zonder dat de wolf ze te pakken krijgt. Het spel speelt zich af in vijf verschillende landschappen, zoals het strand, het bos of de bergen. In deze werelden kun je vrij ronddwalen, maar bijvoorbeeld ook een treinritje met de hele kudde maken. Leuk bedacht: in Pango Sheep kunnen kinderen de schaapjes verven, scheren en vermommen, zodat ze meer of juist minder opvallen in hun omgeving.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:52
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.