iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Splash, ProtonMail, Stroom Meter en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Splash, ProtonMail, Stroom Meter en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Airport by FLIO

Airport by FLIO is een nieuwe app die je een handje helpt om de weg te vinden op een vliegveld. Vliegvelden van over de hele wereld staan in deze app, zodat je er niet steeds afzonderlijke apps voor hoeft te downloaden. Als leuke bonus krijg je ook deals te zien voor eten en drinken, wat van Airport by FLIO een handige app maakt om op je iPhone te hebben als je deze zomer op vakantie gaat. Lees ons artikel over Airport by FLIO.

Splash

Splash wil het gemakkelijk maken om 360-graden video’s met je iPhone op te nemen, die vervolgens ook bekeken kunnen worden met een virtual reality headset. In de app worden de populairste Splash-video’s aan je voorgesteld, zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden. Ook is er een speciale VR-knop aanwezig, zodat je Splash kunt bekijken door de lens van een Google Cardboard of andere headset. Lees ons artikel over Splash.

AirParrot Remote

AirParrot is een handige app voor je Mac als je regelmatig foto’s, video’s of je volledige scherm wilt delen via AirPlay, een Apple TV of Google Chromecast. Deze Mac-app is er vanaf deze week nog handiger op geworden met de komst van AirParrot Remote, een iOS-app die je iPhone verandert in een volwaardige afstandsbediening. Zet filmpjes in de wachtrij, pas het volume aan en bedien je muis en toetsenbord van je Mac via het touchscreen. Lees ons artikel over AirParrot Remote.

Stroom Meter

Ook als je geen slimme thermostaat hebt kun je vanaf deze week met je iPhone controleren hoeveel stroom je verbruikt. De Stroom Meter-app benut de camera van je iPhone om het lampje van de energiemeter te registreren. Aan de hand hiervan bepaalt de app hoeveel stroom je verbruikt. In onze uitgebreide appreview kun je lezen hoe de app werkt, en dat het wat ons betreft best wat meer aandacht besteed had mogen worden aan het uiterlijk. Lees ons artikel over Stroom Meter.

Letterboxd

Het sociale filmnetwerk Letterboxd bestaat al jaren, maar was tot voor kort lastig bereikbaar op je iPhone. De officiële iOS-app brengt daar verandering in. Deze strakke app is ideaal voor de mensen die op hun iPhone bij willen houden welke films ze gezien hebben, of aan de hand van de Letterboxd-community willen zien welke films de moeite van het kijken waard zijn. Het helpt natuurlijk mee dat de app er erg mooi uitziet. Lees ons artikel over Letterboxd.

LastPass Authenticator

De naam LastPass kende je natuurlijk al als wachtwoordmanager. Het bedrijf gaat nu een stapje verder door tweestapsverificatie ook wat gemakkelijker te maken. Met LastPass Authenticator kun je direct aan de slag, omdat het alle websites ondersteunt die Google Authenticator al gebruikten. Je kunt de app natuurlijk ook gebruiken om je LastPass-account beter te beveiligen. Lees ons artikel over LastPass Authenticator.

ProtonMail

ProtonMail is een mail-app voor iOS die end-to-end-encryptie biedt. Mensen die hun mailtjes graag veilig versturen en ontvangen kunnen deze dienst dus zeker overwegen. De code van de app is bovendien open source, zodat iedereen kan controleren hoe deze gemaakt is en mogelijke fouten direct aan het licht kunnen komen. De app is gratis te downloaden, en ook het aanmaken van een account kost je niks. Het nadeel? Je zult een nieuw mailadres moeten maken om de app te kunnen gebruiken. Lees ons artikel over ProtonMail.

Sonic the Hedgehog

De Apple TV heeft er een geweldige retrogame bij in de vorm van Sonic the Hedgehog. Beleef deze klassieke platformgame nu op het grote scherm van je tv
Lees ons artikel over Sonic the Hedgehog. Het origineel verscheen in 1991 maar ook in 2016 is het spel nog steeds het spelen waard. Omdat het hier om een universele app gaat kun je de app zowel op je iPhone, iPad als Apple TV spelen. Lees ons artikel over Sonic the Hedgehog.

Scanner Pro

Scanner Pro heeft een omvangrijke update gekregen, die het mogelijk maakt om Nederlandse teksten te analyseren. Hierdoor kun je ze gemakkelijk kopiëren zonder dat je ze eerst over moet typen. Dit maakt je scans ook een stuk beter zoekbaar. Ook is er een nieuwe techniek toegevoegd die de algemene kwaliteit van je scans aanzienlijk moet verbeteren. De moeite van het downloaden waard dus, deze update van Scanner Pro. Lees ons artikel over Scanner Pro.

A Weather Way

Deze weer-app pakt het weer eens wat anders aan dan de apps die je allemaal tot op de minuut nauwkeurig kunnen vertellen wanneer het gaat regenen. A Weather Way focust zich op maar één ding: of je op een bepaald moment last zult hebben van een bui. De app gebruikt je dagschema om op een tijdlijn te laten zien waar jij bent als de weersituatie omslaat. Lees ons artikel over A Weather Way.

CD Scanner for Spotify

Je hebt een berg cd’s liggen die je allemaal nog eens zou willen inscannen in Spotify. Met deze app gaat dat een stuk makkelijker, al hangt het succes er wel vanaf hoeveel cd’s er nu eigenlijk worden herkend. En juist op dat punt lijkt deze betaalde app het wat te laten afweten. Lees ons artikel over CD Scanner for Spotify.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2016, 13:18
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.