iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Spent, Oggl, Eurovisie Songfestival en meer

In App Gemist deze week: een fotoapp van Amazon, Hipstamatic Oggl en Triiing, maar ook Spent, My Budgeter, Snack500, VKmag, Thinglist, Sudovaria en: de officiële Songfestival-app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

CatLand screenshot 2Iedere week bespreken we op iPhoneclub enorm veel nieuwe apps. In App Gemist komen ze elke week nog een keertje voorbij. Deze keer wegens omstandigheden een dag later dan gebruikelijk, maar daardoor niet minder informatief: we hebben nieuwe apps van Hipstamatic en Amazon, we hebben twee budgetapps een nieuwe leukedingenapp. De app op de afbeelding hiernaast is nog niet te downloaden, maar al wel aangekondigd: via Kickstarter kun je zorgen dat Tamagotchi-kloon CatLand binnenkort uitkomt. Zeg nou zelf: veel mooier dan dat suffe Pou, toch?

oggl icoonHipstamatic Oggl – Afgelopen woensdag kondigde Hipstamatic de nieuwe app Oggl aan. Inmiddels is de app beschikbaar voor de iPhone. Oggl is een fotofilter-app voor de iPhone, waarmee Hipstamatic probeert om opnieuw concurrent Instagram aan te gaan. Twee obstakels staan het succes van deze nieuwe app nog in de weg: het kost geld en je moet een uitnodiging hebben. Hipstamatic Oggl bevat veel cameratools die je al in de eerdere app tegenkwam, met allerlei filters en lenzen die je met elkaar kunt combineren.

Downloaden: Hipstamatic Oggl (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

amazon cloud drive icoonAmazon Cloud Drive PhotosAmazon heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee je foto’s op Amazon’s clouddiensten kunt bewaren. Met Amazon Cloud Drive Photos kun je een back-up maken van je foto’s op een Amazon Cloud Drive, waar je een gratis account moet aanmaken. Het vormt een alternatief voor Apple’s Fotostream-dienst, waarbij je automatisch gemaakte foto’s naar je iCloud-opslag kan sturen. Net als bij iCloud kun je bij Amazon Cloud Drive ook door je foto’s bladeren, als een online fotoalbum.

Downloaden: Amazon Cloud Drive Photos (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

sudovariaSudovariaSudovaria is een Nederlandse iPhone- en iPad-app die de uitdaging voor fervente puzzelaars wat opschroeft. Het is niet heel moeilijk een gemene deler te vinden in de allereerste iPhone-spellen die in de App Store uitkwamen. Sudoku, dat was het toverwoord in de eerste maanden vanaf juli 2008. Sudovaria pakt het anders aan. Een normale Sudoku met ‘gewoon’ negen vakjes waarin elke keer maar één keer hetzelfde cijfer in een rij of kolom mag voorkomen, vind je niet in Sudovaria. Alleen het invullen van cijfers zou iets makkelijker kunnen.

Downloaden: Sudovaria (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

thinglistThinglist – Soms zijn nieuwe apps geniaal omdat ze zo simpel zijn. Thinglist heeft al een trouwe schare fans aangetrokken, dankzij het simpele uiterlijk en het verhaal dat erachter schuil gaat. Eigenlijk is Thinglist niet meer dan een app om leuke dingen te noteren. Een iPhone-app waarmee je notities kunt maken van boeken die je nog wilt lezen, restaurants die je wil bezoeken en films die je ooit nog wilt kijken. Ook muziekalbums, producten en personen kun je erin kwijt.

Downloaden: Thinglist (€1,79, universeel, iOS 6.1+)

my budgeterMy BudgeterMy Budgeter is een nieuwe iPhone-app die budgetteren serieus oppakt. Je registreert je uitgaven in categorieën en subcategorieën, en ziet statistieken terug in lijsten en diagrammen. Je kan de papierwinkel exporteren als Excel-bestand. €2,69 is geen verkeerde prijs voor de mogelijkheden die My Budgeter biedt. De applicatie biedt heldere categoriseringsmogelijkheden, wachtwoordtoegang en laat je een budget instellen om mee te werken. Helaas zijn er nog wel wat logische missers. Het optellen van de budgetten per categorie bovenop die van je totale budget bijvoorbeeld. Vaste lasten worden hopelijk toegevoegd in een volgende versie.

Downloaden: My Budgeter (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)

spent icoonSpent – Onlangs behandelden we de app Cents voor kleine transacties en in februari bespraken we Next en BUDGT in een combinatie-artikel. Nu is het de beurt aan Spent., een iPhone-app die je uitgaven op het homescreen van de iPhone zet. Hij is voortreffelijk simpel, maar heeft een fout. Je hebt met Spent een slim klein appje zonder uitgebreide mogelijkheden maar met een heerlijk snelle invoer. Geen grafieken, geen tabellen, maar ook geen gedoe. Een snellere budgetteringsapp hebben we echt nog niet ontdekt. Toch is Spent in deze versie nog geen aanrader. Bedragen achter de komma worden niet opgepakt.

Downloaden: Spent. (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

step personal smartSTEP – De iPhone-app STEP biedt je een nieuwe manier om een persoonlijk dagboek bij te houden. Je geeft aan waar je exact bent of wat je bezighoudt, waarna je met een paar simpele opties je bezigheid kunt toelichten. Zo voeg je een icoontje toe waarmee je vertelt wat je aan het doe bent, tag je vrienden op Facebook en voeg je foto’s aan de activiteit toe. Omdat STEP een dagboek-app is, worden je activiteiten enkel gedeeld met je vrienden als je hier specifiek voor kiest. De informatie binnen STEP is in eerste instantie alleen voor jou bedoeld.

Downloaden: STEP (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

eurovisie songfestivalEurovision Song Contest – In samenwerking met andere Europese omroepen heeft de TROS een officiële iPhone-app voor het Eurovisie Songfestival 2013 uitgebracht. Eurovision Song Contest is uitgevoerd in verschillende talen waaronder Nederlands en blikt vooruit op de liveshows waarvan de eerste op 14 mei wordt uitgezonden. Je kan de 39 nummers kopen vanuit de app en ziet een tijdlijn met nieuws rond alle deelnemers en liedjes. De app wordt vooral interessant tijdens de halve finales van het songfestival op 14 en 16 mei en de finale op 18 mei.

Downloaden: Eurovision Song Contest (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

vkmagVKmag – Volgens het blog zelf mag je VKmag vergelijken met het stoutste jongetje uit de klas. De karakteristieke ongein van de website laat zich prima vertalen naar een app. Beter laat dan nooit, geldt ook voor deze app die prima werkt om de stevige trek in snackmedia te stillen. Centraal in de VKmag-app staan de grappige filmpjes en foto’s van de website. Hoewel het blog, dat eerder als Volkomen Kut door het leven ging, best een pittige reputatie heeft, komen er vooralsnog geen berichten of afbeeldingen voorbij die je als schokkend of aangepast kunt ervaren. Wel geldt een leeftijdskeuring van 17 jaar en ouder voor het downloaden en gebruiken van de app.

Downloaden: VKMAG (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

snack500 icoonSnack500Snack500 is een nieuwe iPhone-app waarmee je kunt checken welke koekjes, zoutjes, ijsjes en chocoladerepen het gezondst zijn. De inhoud is helemaal afgestemd op het Nederlandse winkelwagentje, van Klene-dropjes tot Unox Party Knaks en Zonnatura Rijstcrackers. Er zitten 500 snacks in de app, ingedeeld in duidelijke categorieën zoals zoutjes, tussendoorreepjes, ijs en snoepgoed. Snack500 is gemaakt door het onafhankelijke bedrijf Food Data. Het bedrijf zegt niet verbonden te zijn aan de voedingsindustrie of retailers. iPhoneclub testte de app: hoe snel kom je erachter hoe ongezond een bepaalde snack is?

Downloaden: Snack500 (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

triiing icoonTriiing – De Belgische telecomprovider Telenet heeft de VoIP-applicatie Triiing uitgebracht. Hiermee is het mogelijk om met je iPhone te bellen voor tarieven die gelden voor de vaste telefoonlijn. Je logt in met je Telenet-account en vult je mobiele nummer in, waarna je kunt bellen. Verwacht alleen niet dat je de app in iedere situatie kunt gebruiken om goedkope telefoontjes te plegen: om Triiing te gebruiken moet je met een Wi-Fi-netwerk verbonden zijn.

Downloaden: Triiing (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

vikingfinder icoonVikingFinder – De Belgische telecomprovider Mobile Vikings voegt de daad bij het woord. Vorige week introduceerde de provider nieuwe abonnementen met gunstiger bellen en sms’en naar andere Mobile Vikings-leden. VikingFinder is een nieuwe iPhone-app waarmee je kan zie wie uit je contactenlijst een Viking is. Je logt in met je Vikings-account en kan dan je contactenlijst op de iPhone verbinden aan de app. De applicatie bekijkt dan wie al lid is. Die lijst krijg je vervolgens in de app te zien.

Downloaden: VikingFinder (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

traktor dj icoonTraktor DJ – Traktor is op de desktop één van de meest gebruikte en geroemde DJ-applicaties. Eind vorig jaar bracht ontwikkelaar Native Instruments al wel iMaschine uit en begin dit jaar kwam Traktor DJ dan eindelijk naar iOS, maar toen alleen nog op de iPad. Sinds vorige week staat ook de iPhone-versie in de App Store. De applicatie is opgezet om niet zomaar een dj-applicatie te zijn, maar laat je ook voorbereidingen doen aan nummers die je later via Traktor op je desktop wilt afspelen. Hoge verwachtingen, maar kan NI die ook waarmaken?

Downloaden: Traktor DJ for iPhone (€4,49, iPhone, iOS 6.0+)

ohra icoonOHRA – OHRA heeft een nieuwe verzekeringsapp uitgebracht voor de iPhone. Je kunt er alle verzekeringen en OHRA-producten in registreren, kijken hoe je wijzigingen kunt afsluiten en of er wel dekking is voor schade. De app biedt ook voor niet-klanten allerlei informatie over pechhulp zoeken, telefoonnummers van hulpdiensten en ambassades en meer. Eerder bracht OHRA al de Reishulp-app uit om tijdens pech op vakantie actie te kunnen ondernemen. Ook was er de OHRA AutoApp uit, waarmee je op basis van kenteken gegevens over een auto kunt opvragen. Deze nieuw OHRA-app is veel breder en uitgebreider.

Downloaden: OHRA (gratis,

appspergeAppsperge – Ze hebben misschien niet de status van de zomerkoninkjes, maar ook asperges pieken als het mooi weer is en genieten de nodige aandacht. Appsperge is een nieuwe Nederlandse iPhone-app die het ‘witte goud’ in kaart moet brengen. Boeren en telers kunnen zich aanmelden om de asperges op kaart te krijgen, zodat jij kan zien waar je de groente het verst haalt.

Downloaden: Appsperge (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

hntm-model-contestHolland’s Next Top Model – De officiële voorrondes zijn voorbij, maar als je wilt meedoen aan het volgende seizoen van Holland’s Next Top Model is nog niet alle hoop verloren. RTL Nederland heeft HNTM Model Contest uitgebracht; een iPhone-app waarmee je in aanmerking kan komen voor een wildcard die je toegang kan geven tot het programma. Het is niet even een kwestie van een foto opsturen. In plaats daarvan mag je reclame maken voor het programma: je uploadt een portfolio via de app en stalkt zoveel mogelijk mensen op de sociale netwerken om op je te stemmen.

Downloaden: HNTM Model Contest (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

muesly icoonMuesly – Vroeger eens een doos met platen van je opa of een kennis gekregen? Muesly doet hetzelfde virtueel. De nieuwe iPhone-app plaatst de muziek die je op de iPhone hebt staan in een doos. Niet zozeer om zelf te beluisteren in de applicatie, maar klaar om te delen. Je deelt de doos vol plaatjes met vrienden die de iPhone-app ook hebben en zij kunnen vervolgens iTunes-samples van je muziek horen.

Downloaden: Muesly (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

datumprikker icoonDatumprikker – De stijlvolle Nederlandse iPhone-app Invy ten spijt, is het goed dat hij er nu is met zijn grote gebruikersbestand: de website Datumprikker heeft een eigen applicatie voor de iPhone uitgebracht. De app heeft alle belangrijke functies van de site. Je kan kiezen tussen een datumprikker, rooster of inschrijving. In het geval van de eerste kan je een afspraak aanmaken en op verschillende data zetten, genodigden laten kiezen uit die data en daarna de resultaten verwerken in de gratis toepassing.

Downloaden: Datumprikker (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

versheid-icoonVersheid – Tech, muziek, lifestyle, design en mode. Dat zijn de pijlers van het Nederlandse blog Versheid, dat net is voorzien van een totaal nieuw uiterlijk en een eigen iPhone-app. Daarin lees je de laatste berichten in die rubrieken. Het blog beschouwt tijdloze artikelen als zijn grote kracht, maar de app heeft allerlei actuele stukjes over bijvoorbeeld nieuwe sneakers, filmtrailers van bioscoopfilms die nog moeten uitkomen en wannahaves. De interface van Versheid op de iPhone springt er meteen uit, met bonte kleuren groen, blauw en oranje om rubrieken aan te geven.

Downloaden: Versheid (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

newsbar icoonNewsBar – De Mac-applicatie NewsBar, een goed gewaardeerde RSS-lezer waarin je het laatste nieuws van je favoriete sites kan volgen, is uitgekomen voor de iPhone. De mobiele applicatie is uiteraard geen transparante balk die net als op de Mac ‘over’ het systeem heen zichtbaar is, maar een traditionele app die je opent om het laatste nieuws mee te krijgen. De applicatie synchroniseert het nieuws dat je al gelezen hebt via iCloud tussen de iPhone en Mac. Zolang Google het zelf nog toe laat, kan je ook je feeds uit Google Reader importeren. Hoe goed is deze nieuwsapp? Lees ons artikel!

Downloaden: NewsBar RSS reader (€3,59, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:31
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.