iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Spark, PAPER, Moovee en meer

Deze week in de App Gemist: artikelen lezen met PAPER, makkelijker e-mailen met Spark en slimmer met het OV dankzij Railify.

App Gemist logoIeder weekend kijken we nog eens rustig naar alle apps die de afgelopen week zijn besproken op iCulture. Zo zie je in één oogopslag welke apps je zelf nog moet installeren, of welke kritische reviews je zeker nog even moet doorlezen. We hebben deze week een nieuwe Nederlandse app om kwaliteitsartikelen uit de krant te lezen, een app die je weer verliefd op e-mail wil maken en een app die je gaat helpen om aardbevingen te meten. Speciaal voor Groningers.

PAPER

Het moest dé lancering van afgelopen week worden: de Persgroep bracht een nieuwe app uit waarmee je tegen betaling mooie artikelen kunt lezen. Maar de app liet nogal wat te wensen over: de app bleek niet goed beveiligd en het leverde gedoe op om je überhaupt te abonneren. Inhoudelijk zijn we wel enthousiast over PAPER, want de app legt niet de nadruk op het snelle nieuws, maar juist op de mooie verhalen. – Lees onze review van PAPER.

Spark

Met Spark ga je weer met plezier je e-mail lezen. Dat is althans de gedachte achter deze nieuwe e-mailapp van Readdle, bekend van onder andere PDF Expert en Scanner Pro. Park ondersteunt Gmail, Exchange, Yahoo, iCloud en Outlook, maar kan nog geen html-handtekeningen aan. Wij maakten een zeer uitgebreid artikel erover. – Lees onze review van Spark.

MooVee

Een app waarmee je kunt bijhouden welke films je nog wilt kijken. Dat klinkt helemaal niet nieuw, maar de manier waarop MooVee het heeft uitgevoerd maakt het toch de moeite waard om even te bekijken. MooVee is gemaakt door de mensen achter TeeVee en die weten al een aantal jaren hoe je een goede app moet maken om tv-series te volgen. Wij testten de app. – Lees onze review van MooVee.

Google Foto’s

Het was een behoorlijke verrassing, de nieuwe fotodienst van Google. De bijbehorende iOS-app is ook meteen beschikbaar. Daarmee kun je foto’s van je iPhone en van allerlei andere apparaten op één plek opslaan. Het is veel goedkoper dan Apple’s iCloud fotodienst, waarbij je maar 5GB opslagruimte gratis krijgt – maar je privacy is daarbij wel beter gegarandeerd. Wij maakten daarom een vergelijking. – Lees onze vergelijking Google Foto’s vs. iCloud Foto’s.

Railify

Treinreizen plannen doe je voortaan op de Apple Watch, met Railify. Deze nieuwe Nederlandse app van de Nederlander Matthijs Otterloo laat zien waar de dichtstbijzijnde treinstations zijn en vertelt hoe je zo snel mogelijk thuis komt. Ook kun je favoriete trajecten opslaan, zodat je voor woon-werkverkeer niets meer hoeft in te vullen. Tappen is voldoende. – Lees ons artikel over Railify.

Lara Croft Relic Run

Dankzij games als Temple Run hebben we er al heel wat marathons door eeuwenoude tempels op zitten, maar nu we met Relic Run in de schoenen van Lara Croft kunnen kruipen, doen we dat kunstje graag nog eens over. De game lijkt enorm veel op Temple Run, maar is gemaakt door een andere ontwikkelaar, Square Enix. Door op het juiste moment over het scherm te vegen en te tikken, loods je Lara over afgronden en langs ravijnen. – Lees ons artikel over Lara Croft Relic Run.

Bevingmeter

Net op het moment dat er een beving in Groningen is, komt de Bevingmeter-app uit. De timing had niet beter kunnen zijn. Met deze app kun je zelf bevingen doorgeven, waarvoor je trouwens niets hoeft te doen. De app registreert automatisch trillingen van Groningse smartphone-gebruikers. Zo ontstaat een netwerk van meetpunten, dat fijnmaziger is dan de officiële meetpunten. – Lees ons artikel over Bevingmeter.

Pixelmator

Pixelmator bestond al op de iPad en won daarmee zelfs de iCulture Award 2014. Nu is de app er ook op de iPhone. Op het veel kleinere scherm bewerk je foto’s, bijvoorbeeld aan de hand van templates. Je kunt collages maken of specifieke effecten op een foto toepassen. De iPhone-versie van Pixelmator werkt ook nauw samen met andere apps. – Lees ons artikel over Pixelmator voor iPhone.

Moleskine Timepage

Moleskine is bekend van de stijlvolle opschrijfboekjes, die zelfs Ernest Hemingway nog gebruikte. Maar ze laten de digitale ontwikkelingen niet ongemerkt aan zich voorbij gaan, want ze snappen ook wel dat niet iedereen nog met opschrijfboekjes werkt, als je alles in Evernote kunt opslaan (trouwens: ze werken daar ook mee samen). De Moleskine Timepage-app ziet er prima uit, maar als serieuze agenda-app zien we nog wel wat puntjes voor verbetering. – Lees ons artikel over Moleskine Timepage.

Cooking Mama Let’s Cook

Uitjes pellen en snijden, gehakt malen en kneden, terwijl je zorgt dat niets aanbakt: het leven van een Cooking Mama is niet voor iedereen weggelegd, dat blijkt wel uit deze vermakelijke iOS-game. Timing staat zoals altijd centraal in Cooking Mama Let’s Cook en voor het perfecte gerecht zul je alle afzonderlijke stappen onder de knie moeten krijgen. – Lees ons artikel over Cooking Mama Let’s Cook.

Pinpoint

Pinpoint kenden we eigenlijk al onder de naam Bugshot. Met deze app kon je fouten aanwijzen op screenshots, als je betatester van een app was. Pinpoint is de vernieuwde versie van de app, die gericht is op een wat breder publiek. Heb je iets grappigs gezien op een website en wil je een screenshot daarvan delen met anderen, dan gebruik je Pinpoint om allerlei pijlen en cirkels te zetten, zodat je precies kunt benadrukken wat jij wilt. – Lees ons artikel over Pinpoint.

Streaming Unicorns

Streaming Unicorns is een handige oplossing om de inhoud van je iPhone-scherm te delen met anderen. Je hoeft er niet eens veel voor te doen: een Mac-app installeren is voldoende. Alle handelingen die je op het iPhone-scherm uitvoert, kunnen anderen meteen zien. De URL van je stream kun je vanuit de app delen via Facebook en Twitter. Privé delen met een select groepje vrienden kan ook. – Lees ons artikel over Streaming Unicorns.

Downloaden: Streaming Unicorns

Google Cardboard

Eindelijk kunnen iPhone-gebruikers ook een officiële app gebruiken voor de kartonnen virtual reality-kijker van Google. De app werd aangekondigd op Google I/O, de grote ontwikkelaarsconferentie. Tot nu was Google Cardboard alleen beschikbaar voor Android-gebruikers, al kon je er wel een iPhone met geschikte app in stoppen. De nieuwe versie van de bril is bovendien iets groter, zodat er smartphones tot wel 6-inch in passen. – Lees ons artikel over Google Cardboard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2015, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.