Pebble-Time-Groter-Scherm

De Pebble Time heeft stiekem een groter scherm, maar je kunt er niets mee

Tijdens een teardown van de Pebble Time blijkt dat de smartwatch niet het volledige display gebruikt. Wat is de gedachte hier achter?

Pebble-Time-Groter-Scherm
De Pebble Time arriveert rond deze tijd geleidelijk bij de mensen die er eentje besteld hadden. Het was dus wachten op het moment dat iemand hem uit elkaar zou halen. Nu dat gebeurd is, blijkt de smartwatch een interessant geheim te verbergen.

De website iFixit staat bekend om haar teardowns, die zo nu en dan interessante inzichten opleveren. Zo ook bij de Pebble Time, die niet het volledige scherm blijkt te gebruiken. Onder de bezel gaat nog een flinke rand van het display schuil, waar je dus niets aan hebt. Van het 1,39-inch display wordt in de praktijk maar 1,25-inch gebruikt. Bij de technische specificaties zegt Pebble zelf dat de Time een 1,25-inch display heeft. Het kan natuurlijk ook dat het simpelweg goedkoper was voor Pebble om het gangbare 1,39-inch scherm te gebruiken, zodat er geen nieuw display geproduceerd hoeft te worden.

Waarom doet Pebble dit?

Het is natuurlijk de vraag waarom Pebble deze beslissing genomen heeft, al is er een logische verklaring voor te bedenken. Als het scherm bijvoorbeeld niet in het kleinere formaat met de juiste resolutie geleverd kan worden, levert dit problemen op voor apps die voor de vorige Pebble gemaakt zijn. Dit zorgt ervoor dat deze oude apps niet het volledige scherm vullen op de Pebble Time, wat ook voor oudere watchfaces geldt.

De Pebble Time, uit elkaar gehaald door iFixit

Accucapaciteit en reparatiescore

Naast het verborgen schermgedeelte kwamen er uit de teardown ook nog wat andere specificaties aan het licht. Zo heeft de Pebble Time een accu van 150mAh, wat groter is dan zijn voorgangers. Met deze accu zou de Time het zeven dagen vol moeten kunnen houden.

Aan het einde van iedere teardown deelt iFixit een score uit voor de Repairability, ofwel de mate waarin de gadget gerepareerd kan worden. Dankzij het gebruik van standaardschroeven en de makkelijk te vervangen batterij scoort de Pebble Time een 9 uit 10, waarmee hij het een stuk beter doet dan de Apple Watch, die een magere 5 kreeg.

Lees ook: Pebble kondigt Pebble Time aan: nieuwe smartwatch met kleurenscherm

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2015, 11:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen ifixit, pebble time, teardown

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.