iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Serist, GoPro VR, Burgers’ Zoo en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Serist, GoPro VR, Burgers' Zoo in Huis en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Miss D

Miss D is een woordenboeken-app als geen ander. In plaats van een uitgebreide vertaling van een begrip krijg je de vertaling in 10 talen te zien. Zo kun je goed zien welke overeenkomsten er zijn tussen bijvoorbeeld Portugees en Spaans of Italiaans. De app laat ook Russisch, Chinees en enkele minder bekende talen zien. Wat echter meteen opvalt, is hoe de app is ontworpen: het design is erg simpel gehouden, zodat de typografie centraal staat. Lees ons artikel over Miss D.

GoPro VR

De GoPro-cameraatjes worden al jaren gebruikt, maar met de GoPro VR-app begeeft het bedrijf zich ook op de VR-markt. In het begin leveren alleen topsporters en artiesten tegen betaling de VR-video’s, maar later moeten ook gewone gebruikers content kunnen leveren. Je kunt in de video’s inzoomen en 360 graden draaien. Je vindt allerlei soorten content, zoals sportvideo’s op een skateboard of een surfer op woeste golven. Lees ons artikel over GoPro VR.

Burgers’ Zoo in Huis

De grote Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een app uitgebracht op de Apple TV. In deze app kun je mooie screensavers bekijken van bijvoorbeeld een koraalrif. De app is gratis te downloaden en heeft één gratis screensaver, terwijl je de andere los kunt aanschaffen voor €0,99 per stuk. Bovendien kijk je in de app naar de vlogs van de Video Rangers. Lees ons artikel over Burgers’ Zoo in Huis.

Viber

Na WhatsApp gaat ook chatapp Viber zijn beveiliging verbeteren. Met de nieuwste update krijgt ook Viber namelijk end-to-end-encryptie, zodat de berichten en gesprekken versleuteld zijn van zender tot ontvanger. De beveiliging wordt de komende weken bij meerdere landen uitgerold, maar je kunt nu wel alvast gebruikmaken van verborgen chats. Hierdoor kun je sommige gesprekken beveiligen met een viercijferige code. Lees ons artikel over Viber.

Snapchat

Snapchat heeft weer iets nieuws toegevoegd deze week. Als je fervent Snapchat-gebruiker bent, dan kun je vanaf nu sticker-emoji’s gebruiken op video-Snaps. Hierdoor plak je een emoji vast op een bepaald object in een video, waardoor deze mee beweegt met het object. Zo kun je bijvoorbeeld een boze emoji plakken op iemands gezicht, waardoor de video ineens een stuk grappiger wordt. Lees ons artikel over Snapchat.

Pinterest

Pinterest heeft haar apps helemaal opnieuw gebouwd. De apps zien er niet zozeer anders uit, maar de werking is wel een stuk sneller. Hierdoor wordt je tijdlijn vantevoren al ingeladen, zodat je er een stuk sneller doorheen kunt scrollen. Bovendien kunnen nieuwe functies dankzij de nieuwe opbouw sneller toegevoegd worden, waar de gebruiker in de toekomst zeker wat van moet gaan merken. Lees ons artikel over Pinterest.

Airbnb

Heb jij wel eens een Airbnb geboekt? De logeerdienst wil weer de gezellige logeervriend worden en heeft daarom de apps compleet vernieuwd. Zo bevatten ze nu reistips en andere aanbevelingen, zodat het een maatje voor op reis wordt. Je krijgt tips welke buurten bij jou passen en de app match verhuurder en huurder ook beter bij elkaar. Lees ons artikel over Airbnb.

Opera

De Opera-internetbrowser voor de Mac en pc heeft een update gekregen, waardoor je een stuk veiliger kunt internetten. De browser bevat namelijk een gratis VPN-functie, zodat je internetverkeer via een 256-bit encryptie verloopt. Er is geen account nodig om gebruik te kunnen maken van deze VPN-functie, maar hij is voor nu alleen nog beschikbaar in de developer-versie van Opera voor Mac en Windows. Lees ons artikel over Opera.

Opera is te downloaden vanaf de website van de internetbrowser.

Serist

Kijk je veel tv-series, dan is er een nieuwe handige app waarmee je bij kunt houden welke afleveringen van je favoriete series je allemaal al bekeken hebt. De app koppel je aan Trakt.tv, zodat alle gegevens gesynchroniseerd worden. De app werkt zowel met buitenlandse als binnenlandse tv-series en geeft een melding zodra een nieuwe aflevering op punt staat van beginnen. Lees onze review van Serist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.