iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Sea Hero Quest, Walter, Jeugdjournaal en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Walter, het Jeugdjournaal, Airmail 3 en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Muziek op Schoot

Iedereen kan wel zo een aantal ouderwetse kinderliedjes oplepelen, maar met de app Muziek op Schoot vind je volledig nieuwe uitvoeringen van de bekende liedjes als Berend Botje en Dikkertje Dap. De liedjes zijn opnieuw opgenomen met onder andere Guus Meeuwis en Carice van Houten, maar het is meer dan een verzameling van liedjes. Je gaat in de app namelijk op muzikaal avontuur, want je moet samen met Berend Botje dieren en voorwerpen vangen. Wil je geen spelletje spelen, dan kun je ook gewoon alleen de liedjes beluisteren. Lees ons artikel over Muziek op Schoot.

Airmail 3

Airmail is een handige mailapp die al een tijd beschikbaar was voor de Mac, maar met Airmail 3 is de app weer een stuk prettiger in het gebruik geworden. Zo kun je nu ook op de Mac zogenaamde Smart Folders aanmaken, zodat mails die aan bepaalde criteria voldoen automatisch in de juiste map terecht komen. Verder zijn de aanpassingsmogelijkheden van Airmail op de Mac nu ruimschoots aanwezig en met verschillende acties ruim je nu snel je inbox op. Lees onze review van Airmail 3.

Marsbot

Foursquare bestaat al een tijdje en is een handige app om restaurants mee te ontdekken. De nieuwe app Marsbot is wat actiever en geeft je suggesties waar je lekker kunt eten. Dit doet hij op basis van je huidige locatie en je eerdere voorkeuren. Marsbot is echter geen chatbot, waar je om suggesties moet vragen. Marsbot voorspelt wanneer je eraan toe bent om iets nieuws te proberen. Lees ons artikel over Marsbot. Marsbot is voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store te downloaden.

OpenSignal

OpenSignal bestaat al een tijdje en geeft analyses van je internetverbinding. De app is met versie 3.0 echter helemaal herzien met een bijgewerkt ontwerp, een nieuwe dekkingskaart en een mooiere grafische weergave van de Mijn statistieken-pagina. Het doel van de app is om je huidige internetsnelheid inzichtelijk te maken en je eerlijke snelheiden te geven. En met de kompasfunctie kun je achterhalen waar de dichtstbijzijnde gsm-mast staat. Lees ons artikel over OpenSignal.

Sea Hero Quest

Als je iemand met Alzheimer in de familie hebt, weet je hoe vervelend deze ziekte kan zijn. Er is nog geen genezing mogelijk, maar met de app Sea Hero Quest kun je wel een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer. Elke twee uur dat je de game speelt, levert voor de onderzoekers vijf uur onderzoek in een laboratorium op. In het spel vaar je met een bootje langs allerlei locaties. Je krijgt kort een kaart te zien, waarna je met je geheugen de juiste route moet varen. Lees ons artikel over Sea Hero Quest.

Smoov

Als je een elektrische auto hebt moet je niet vergeten deze bij tijds op te laden. Het zoeken naar zo’n oplaadstation kan lastig zijn, maar de nieuwe app Smoov moet het een stuk makkelijker maken. Met de app activeer je het opladen via zo’n oplaadpaal. Het maakt niet uit van welke aanbieder de paal is, want de app werkt met verschillende soorten palen. Je betaalt ook direct voor de stroom via de app, terwijl je palen als favoriet kunt markeren. Lees ons artikel over Smoov.

Jeugdjournaal

Jaren geleden verscheen er al een aparte app van het Jeugdjournaal, maar deze week is de app helemaal op de schop gegaan. De app heeft een heel nieuw design, laat je het Jeugdjournaal terugkijken en op stellingen reageren. Je kunt ook zelf mooie weerfoto’s maken en versturen naar de redactie. De app is voorzien van felle kleuren en heeft daardoor een speelsere look dan de normale NOS-app. Lees ons artikel over Jeugdjournaal.

Walter

Walter is een nieuwe app waarmee je de juiste richting op gestuurd wordt. In essentie is het een kompas, maar Walter wijst je niet naar het noorden, oosten, zuiden of westen. In plaats daarvan zie je met Walter waar je ergens iets kunt eten, drinken, iets bekijken of kunt winkelen. De app geeft verder geen informatie over welke winkels er precies zijn, maar als je in een vreemde stad bent en op zoek bent naar een bepaalde categorie winkels, dan kan Walter handig van pas komen. Lees ons artikel over Walter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.