iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: SBS6+, Facebook Camera, 9292 en meer

Elke zaterdag zet iPhoneclub de leukste en beste nieuwe iPhone-apps op een rij, met deze week: de foto upload-app van Facebook, Dees en Tees helpt je bij je vervoegingen en ANWB introduceert gratis Taalgidsen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

9292 is het nieuwe 9292ov Pro voor iPhone iPod touchElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dagelijks de beste eruit. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week helpt de app Dees en Tees je met vervoegingen van werkwoorden, heeft Facebook een eigen Instagram-concurrent in de Nederlandse App Store gezet en is openbaar vervoer-app 9292 totaal nieuw.


AG Showy iPhoneShowy – Het onhandige van tv-series is dat je soms niet meer weet welke aflevering je hebt gezien. Showy is een app waarmee je dat gemakkelijk kunt bijhouden. De app is gemaakt door twee vijftienjarige tieners uit Spanje, die van mening zijn dat ze een ‘groot probleem’ hebben opgelost. Met het gemak van een todo-lijst vink je af welke episodes van tv-shows je hebt bekeken, zodat je nooit iets dubbel zit te kijken met het idee: ‘huh, dit komt me wel heel bekend voor’. Showy haalt z’n gegevens van de website TheTVDB.com en toont meer dan 30.000 tv-programma’s.
Downloaden: Showy (€0,79)

AG Mijn Rooster iPhoneMijn rooster – Verdraaid, waar had je je lesrooster nou voor het laatst gelaten? Op je iPhone. Mogelijk. Naast de app Roosters, die een eervolle vermelding kreeg in onze lijst met 25 geweldige apps voor je studie of school, is er een nieuwe Nederlandse app uitgekomen om simpel je lesrooster op in te voeren. Mijn rooster van de 17-jarige ontwikkelaar Nathan Sakoetoe vertelt je eenvoudig je uren, je lessen en in welk lokaal je moet zijn.
Downloaden: Mijn rooster (€0,79)

AG Dees en Tees iPhoneDees & Tees – Het is een jaarlijks tafereel op Twitter: mensen retweeten massaal de berichten van leerlingen die tweeten dat ze al dan niet geslaagt zijn. Met een -t ja, wat natuurlijk fout is en dus meteen de boodschap van het bericht een dubbele lading geeft. Was het al chattend in MSN misschien niet zo’n probleem, op openbare sociale media staan al die verkeerd gespelde werkwoorden niet erg sjiek. Aan het begin van het nieuwe schooljaar wil de gratis Nederlandse app Dees & Tees je er graag vanaf helpen van afhelpen.
Downloaden: Dees & Tees (gratis)

AG SBS6 Plus iPhoneSBS6+ – Onder de naam SBS6+ kun je vanaf nu dagelijks live tussen primetime en 2:00 uur ‘s nachts allerlei extra’s op je tweede scherm bekijken. Met SBS6+ op iPhone en iPad blijf je de hele avond hangen bij SBS6. Althans, dat hoopt SBS te bereiken. Moet je toch naar een andere zender zappen, dan kun je via het tweede scherm op de hoogte blijven wat er ondertussen op SBS6 gebeurt.
Downloaden: SBS6+ (gratis)

AG Archimedes calculator iPhoneArchimedes – Je hebt fraaie calculators voor de iPhone en uitgebreide calculators voor de iPhone, maar mooi ontwerp en goede functionaliteit gaan zelden hand in hand. Archimedes is een nieuwe app voor iPhone, iPod touch en iPad die vorm en functie op een geslaagde manier combineert. De strak vormgegeven applicatie van Patrick Pijnappel visualiseert vergelijkingen, wortels, driehoeksmetingen, breuken en meer.
Downloaden: Archimedes (€3,99)

AG Weathercube iPhoneWeathercube – De App Store is een ongelooflijk stijlvolle weer-app rijker. Weathercube van de nieuwe Nederlandse ontwikkelaar Appsuperb is nu te downloaden in de App Store voor de iPhone en iPod touch. In april blikten we al vooruit op de opzienbarende toepassing die overduidelijk niet had bestaan zonder de invloed van de intuïtieve en revolutionair vormgegeven to-do app Clear. De app voegt echter nog een stijlelement toe aan de overzichtelijke pagina’s met bonte kleuren: je bedient het als een kubus.
Downloaden: Weathercube (€1,59)

AG Kidsweek MoppenKidsweek Moppen – “Hoe heet een hond die in een vulkaan valt?” Een lavador! “Het is geel en het stinkt?” Winnie de poep! Laat het verzinnen van onschuldige moppen en raadsels maar aan kinderen over. Het nieuwsblad Kidsweek verzamelde duizenden grappen die de afgelopen jaren door lezers van het blad en de website zijn ingestuurd en voegde ze samen in een nieuwe app voor de iPhone en iPod touch. Je leest er sneller doorheen dan dat je een scheurkalender doorbladert en je kan leuke moppen meteen bewaren als favoriet.
Downloaden: Kidsweek Moppen (gratis)

AG 9292 iPhone9292 – 9292. Dat is de nieuwe, korte naam voor de informatievoorziening van het Openbaar Vervoer op de iPhone. De app is in navolging van de Android-app, ook vernieuwd op de iPhone en is de opvolger van 9292ov Pro. De totaal nieuwe applicatie loopt met zijn uiterlijk weer in de pas met de strak vormgegeven website, en is hoekiger en moderner dan voorheen. De belangrijkste vernieuwing is een kaart waarop je alle haltes, stations en allerlei toeristische herkenningspunten kan bekijken, waar je vervolgens meteen je route per openbaar vervoer naar kan uitstippelen.
Downloaden: 9292 (gratis)

AG Facebook Camera iPhoneFacebook Camera – De speciale toegewijde Facebook-app om foto’s mee te uploaden is nu ook in de Nederlandse App Store te vinden. De app was voorheen voorbehouden aan de Verenigde Staten. Het zal niet verbazen dat de belangrijkste functie van Facebook Camera het delen van foto’s op Facebook is. Je hebt daarbij de keuze uit 14 filters, die vooral bedoeld zijn om de foto op te poetsen. Daarmee zit Facebook Camera qua functionaliteit in het vaarwater van Instagram, de populaire fotofilter-dienst die het sociale netwerk voor één miljard dollar kocht. In Facebook Camera kan je twee dingen snel doen: alle foto’s van je nieuwsfeed onder elkaar zien, en eenvoudig een of meerdere foto’s uploaden.
Downloaden: Facebook Camera (gratis)

AG ANWB Taalgids Frans iPhoneANWB Taalgidsen – De Algemene Nederlandse Wielrijdersbond heeft opnieuw vier apps uitgebracht voor de iPhone en iPod touch, die handig kunnen zijn als op je reis bent. Met de ANWB Taalgids die leverbaar is in een Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse variant, kan je je aan de hand van een woordenlijst begrijpbaar maken in de landen en talen. Daarnaast helpt de app je met ingesproken zinnen per onderwerp als algemeen, eten en drinken, medische hulp, onderweg, overnachten en natuurlijk pech, ongeval en reparaties.
Downloaden: ANWB Taalgids Duits (gratis), ANWB Taalgids Frans (gratis), ANWB Taalgids Italiaans (gratis), ANWB Taalgids Spaans (gratis)

AG RitCloud RitMeister iPhoneRitMeister/ RitCloud – Apps die het je gemakkelijker maken om je ritten te registreren en te declareren, dat zijn RitMeister en RitCloud volgens het Nederlandse niApps. Als het aan de ontwikkelaar ligt, houd je niet langer zelf bij welke route je hebt gereden, maar vullen de applicaties die administratie voor je in. Nadat je de eerste keer een route hebt gereden, herkennen de apps de rit en worden je kilometerteller bij vertrek en aankomst en de afgelegde routes meteen bijgewerkt en opgeslagen. Dat voorkomt een hoop eigen invulwerk.
Downloaden: RitMeister (€5,49, opgeslagen ritten alleen op je toestel), RitCloud (€7,99, opgeslagen ritten ook op iCloud)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.