iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: video on demand-dienst Ximon, SBS6+, Wild Blood en meer

Elke zaterdag behandelt iPadclub de beste, mooiste en de leukste nieuwe iPad-apps van de afgelopen week. Deze week onder andere de Tweede Scherm-app van SBS6, die je de gehele avondprogrammering kan gebruiken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Ximon spotlightElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kan je video’s en films streamen van de Nederlandse dienst Ximon op de iPad, biedt SBS6 een tweede scherm tijdens de gehele avond en bespreken we indrukwekkende nieuwe games.


AG Ximon iPadXimon – De Nederlandse film- en seriedienst Ximon heeft een app uitgebracht, waarmee je alles wat de dienst aanbiedt ook op je iPad kunt bekijken. Om Ximon op de iPad te gebruiken moet je wel eerst een account aanmaken. Eenmaal ingelogd kun je kiezen uit diverse arthouse-films, Nederlandse producties, documentaires en internationale klassiekers. Je kunt de video’s in de app bekijken met Nederlandse ondertiteling en in een resolutie van 1080p.
Downloaden: Ximon (gratis)

AG Dozen Boxes iPadDozen – Er is een overdosis aan apps om aantekeningen in te maken op de iPad en er komen zowat elke week nieuwe initiatieven bij om in te schrijven en te kliederen. Toch is er weinig opzienbarends te doen op dit vlak, maar Boxes (Nederlandse naam: Dozen) heeft wel een aardige noviteit gevonden. Met de app maak je doodgewoon aantekeningen en schrijfsels aan in notitieblokken, maar… die notitieblokken kan je in dozen stoppen en die dozen kan je delen met andere gebruikers van de app.
Downloaden: Dozen (€2,39)

AG SBS6 Plus iPhoneSBS6+ – Via de tweede scherm-app van SBS6 kan je de hele avond extra informatie krijgen van wat er op de televisiezender is. Verslaggevers geven in de app extra achtergrondinformatie via tweets, je kunt raden naar prijzen van allerlei producten die je daarna ook nog kunt winnen en je ziet exclusieve interviews met kandidaten van showprogramma’s. SBS6 gaat dagelijks de kijkers via tweede scherm-app op de hoogte houden, zodat ze ook weten wat er speelt als ze even naar een andere zender moeten wegzappen.
Downloaden: SBS6+ (gratis)

AG Wall Breaker iPadWall Breaker = Brick Breaker of Arkanoid-achtige. Hoe je het type spel ook wil noemen: Wall Breaker is een sterke nieuwe game in het genre waarin je met een plankje een balletje wegschiet om blokken van het scherm te doen verdwijnen. De nieuwe game voor de iPad, iPhone en iPod touch is voorzien van maar liefst 100 levels, een puzzelmodus en een extra attack-modus waarin je een zo hoog mogelijke score kan halen. Het mooiste van alles is dat je het spel gratis kan proberen.
Downloaden: Wall Breaker (gratis)

AG King of Dragon Pass iPadKing of Dragon Pass – Verknocht aan de machtsspelletjes van Game of Thrones? Trok je in de basisschool al het liefst de ridderverhalen uit het rek, of ben je anderzijds fan van fantasy? Dan is er een nieuwe iPad-game om je volledig op te storten. King of Dragon Pass is een tekstueel avontuur waarin je als koning van je volk beslissingen neemt en daarmee de verantwoordelijkheid voor een grote groep mensen hebt. De van oorsprong iPhone-app is dankzij een grote update nu geoptimaliseerd voor de iPad en gebruikers zijn het erover eens: dit is het platform waar het spel thuis hoort.
Downloaden: King of Dragon Pass (€7,99)

AG Wild Blood iPadWild Blood – Wild Blood is een nieuw, fantasierijk hakspel voor de iPad en iPhone waarin je als Sir Lancelot de wereld moet zien te redden van een doorgeslagen King Arthur en zijn hulp van hogere hand Morgana. De omgevingen zijn grootser opgezet en gedetailleerder dan in veel actiegames die je op het platform gewend bent, en dat heeft een reden. Wild Blood is de eerste game van de grote uitgever Gameloft die gebruik maakt van de Unreal Engine, de spelmotor achter onder andere Infinity Blade.
Downloaden: Wild Blood (€5,49)

AG Astrid to-do iPadAstrid – Maar liefst 3,5 miljoen gebruikers heeft de takenlijst-app Astrid als je alle iPhone- en Android-gebruikers bij elkaar optelt. Vooral op het laatste platform is de todo-app populair. Dankzij een update van de iPhone-app is Astrid ook voor de iPad beschikbaar en kan je ook op Apple’s tablet taken aanmaken en die aan anderen toewijzen. Daar schuilt de kracht van de toepassing namelijk in: je kan gezamenlijke takenlijsten aanmaken en die bijhouden.
Downloaden: Astrid (gratis)

AG Supercar Challenge iPadSupercar Challenge Magazine – Volvo’s, Ferrari’s Corvettes, Porsches en Lamborghini’s: er gaat veel geld om in de grootste raceklasse van Nederland. Met Supercar Challenge Magazine voor de iPad is er nu ook een virtueel blad over verschenen dat schreeuwt kosten noch moeite te hebben gespaard. De app van het blad is gratis te downloaden en dankzij een groot aantal sponsors verschijnt er na elk raceweekend een nieuw nummer met verhalen, racestanden, foto’s en video’s van de spectaculairste racemomenten zoals crashes.
Downloaden: Supercar Challenge Magazine (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.