iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
App Gemist logo

App Gemist: QWERKY, Happy Deed, Cesium en meer

In App Gemist alle belangrijke apps van de afgelopen week, zoals een app om goede dingen te doen, een snel toetsenbordje en een Mario Kart-achtige racegame.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoElk weekend zetten we nog even de beste en meest interessante apps van de afgelopen week voor je op een rij. Met in deze aflevering: een app om leuke dingen voor andere mensen te doen, een app die de standaard muziekspeler op de iPhone wil vervangen en een app voor mensen die in ploegendienst werken. Ook hebben we een spelletje voor mensen die in Mario Kart-style over de weg willen scheuren.

Bowling Central

Een intrigerend idee: maak een bowlinggame die op dezelfde wijze werkt als op de Wii. Dus met handbewegingen werpen, waarbij de bal een realistische beweging maakt. Dat idee lag in goede handen bij Rolocule, een ontwikkelstudio die eerder Motion Tennis maakte. In Bowling Central sta je in een 3D-omgeving op de bowlingbaan en maak je een werpbeweging. Leuk om met vrienden te spelen. Lees onze review van Bowling Central.

QWERKY-toetsenbord

Het nieuwe iOS-toetsenbord QWERKY belooft razendsnelle toegang tot emoji tijdens het typen. Met een veeg van rechts naar links op het toetsenbord krijg je alle smileys te zien, waarna je er alleen op hoeft te tappen om ze toe te voegen. Een veeg de andere kant op brengt je weer terug naar het gewone toetsenbord.
Het QWERKY-toetsenbord is net als andere iOS-keyboards een losse app, dus je moet deze na installatie nog wel toestemming geven. Lees onze review van QWERKY.

Happy Deed

Een app voor mensen die graag goede daden verrichten, gemaakt door een Nederlands team. Happy Deed werkt met push-notificaties en daar zit ook meteen de kracht van de app. Je krijgt een bushbericht en hebt vervolgens 48 uur de tijd om een goede daad te verrichten en hier verslag van te doen. Krijg je tussendoor zin om iets leuks te doen voor een ander, dan kan dat ook. Lees onze review van Happy Deed.

Cesium

De ontwikkelaar van Cesium heeft zichzelf nogal hoge ambities gesteld. Deze muziekapp is qua functionaliteit bijna gelijk aan die van Apple, waarbij je naar de volledige muziekbibliotheek kunt luisteren. Cesium probeert het echter net wat slimmer aan te pakken, door gebruik te maken van slimme veegbewegingen en een aantal extra opties. Maar is dat genoeg om de ingebakken muziekapp van iOS te vervangen? Lees onze review van Cesium.

Shifts

Er zijn heel wat agenda-apps die zich richten op mensen met een 9-tot-5-baan. Maar ze vergeten dat er ook mensen zijn met een veel onregelmatiger werkleven. Mensen in ploegendienst, mensen die nachtdiensten moeten draaien of gewoon onregelmatige werkroosters hebben. Voor die groep mensen is er Shifts, een nieuwe app waarmee je overzichtelijk je werkrooster kunt invullen en uitwisselen met vrienden en familie. Lees onze review van Shifts.

Rocket Cars

Deze gratis racegame doet Mario Kart na op de iPhone. Je kunt deze racegame met één hand bedienen en juist die besturing maakt Rocket Cars extra leuk. Maar het is ook de bevelstructuur die opvalt: 67 racebanen die je één voor één vrijspeelt door eerdere levels uit te spelen. De banen zijn simpel van opzet waardoor de game echt iets is om even snel op te pakken en weer weg te leggen. Een hectisch, snel racespel dat van begin af aan voor iDevices is ontworpen. Zie de video hierboven en lees onze review van Rocket Cars.

iBrailler Notes

Een app waarmee blinden teksten kunnen schrijven op de iPad. Er zijn drie verschillende schrijfmethoden beschikbaar in deze app, die is ontstaan tijdens een zomerproject van Stanford University. Dit is een van die apps, die je leven kunnen veranderen – als je tot de doelgroep behoort. Lees ons artikel over iBrailler Notes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 mei 2015 om 16:21
Onderwerp
Categorie
Round-up
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.