PSV’s nieuwe iPhone-app houdt je tijdens de wedstrijd op de hoogte

PSV heeft een vernieuwde app en mobiele website uitgebracht, waarmee je tijdens de wedstrijd ook allerlei extra informatie krijgt.

PSV heeft een vernieuwde iPhone-app uitgebracht, als onderdeel van het Connected Stadium-project. Ook is er een nieuwe website verschenen, die gemaakt is volgens het tablet first-principe. Het betekent dat de website in eerste instantie ontworpen is voor mobiele gebruikers en pas in tweede instantie voor de desktop. En dat is vernieuwend, want bij veel organisaties wordt eerst gekeken naar de desktop en volgt mobiel later. Bij PSV.nl gebeurde het andersom. Mobiel gebruik onder PSV-supporters neemt namelijk sterk toe en de voetbalclub wilde daarop inspelen. Maar liefst 79 procent van de kaarthouders heeft een smartphone.


psv-app-spelersinfo psv-app-openingsscherm

Het idee is dat PSV-supporters in het stadion heel gemakkelijk hun iPhone kunnen pakken voor aanvullende content. De makers spreken van een ‘offline stadionbeleving’ maar het gaat er simpelweg om dat je op het schermpje even wat achtergrondinformatie kunt opzoeken, door uitslagen van eerdere wedstrijden kunt bladeren en meer. Sinds september heeft PSV ook een nieuw Wi-Fi-netwerk om te zorgen dat die extra content ook te downloaden is. PSV onderzoekt nog welke vervolgstappen nodig zijn om de stadionbeleving van supporters nog verder op te schroeven. Het zou kunnen gaan om een tweede scherm met videobeelden en real-time statistieken, locatiegebaseerde pushberichten om bezoekers te wijzen op beschikbare parkeerplaatsen, of een dienst waarmee PSV-supporters hun consumpties alvast kunnen bestellen en betalen voordat de rust begint.

De app bevat het laatste nieuws, alle video’s van PSV TV en realtime informatie over de wedstrijden van PSV. Je krijgt ook statistieken en herhalingen van doelpunten te zien. Zit je in het stadion, dan kun je vooraf aan de wedstrijd de voorbeschouwing van Philip Cocu bekijken op je iPhone. Ook kun je suggesties doen welke muziek je in de rust wil horen.

Vanwege de gevoeligheid van het onderwerp zullen de reacties onder dit artikel extra streng worden gemodereerd en mogelijk worden gesloten, als de situatie daar aanleiding toe geeft. Wij genieten ook graag van een rustig weekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2015, 10:32
Categorie Apps
Onderwerpen psv, voetbal
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.