Rocket Cars icon

Rocket Cars: gratis racegame doet Mario Kart na (Game van de Week)

Het nieuwe Rocket Cars lijkt een beetje op Mario Kart. Je moet tijdens het racen raketten afvuren en boosts gebruiken om andere racers het leven zuur te maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Rocket Cars iconMario Kart op je iPhone lijkt een geweldig idee, totdat je gaat nadenken over hoe het in elkaar zou steken. De vele knoppen op het scherm zouden de game verwarrend maken, en er ook nog eens voor zorgen dat je het snelle spel met je handen zou afdekken. Een hectisch, snel racespel zou eigenlijk van begin af aan voor iDevices moeten worden ontworpen. En dat is nou precies wat de makers van Rocket Cars hebben gedaan. Deze racegame bevat de leuke trekjes van een Mario Kart, maar is tegelijkertijd met één hand te spelen.


Rocket CarsJe bestuurt je wagen in Rocket Cars namelijk simpelweg door je vinger onderaan het scherm te houden. Je hoeft alleen maar met je duim naar links of rechts vegen om je wagen bij te draaien, of het scherm iets lager in te drukken om de nitroboost in te schakelen. Dit betekent dat je geen zorgen hoeft te hebben over virtuele joysticks, gasknoppen of andere extra opties. In geen situatie zal het spel je vragen om een andere knop in te drukken. Zelfs de wapens die je van de baan oppikt worden automatisch afgevuurd, zodat je op geen manier van het racen wordt afgeleid van de hoofdbediening.

Maar het is niet alleen de besturing die Rocket Cars ideaal voor iDevices maakt: ook de levelstructuur doet verrassend veel denken aan andere iOS-spellen. De game telt in totaal 67 racebanen, die je één voor één vrijspeelt door eerdere levels uit te spelen. De banen zijn dan ook simpel in omzet: vaak heb je slechts een paar bochten, wat schansen en een enkel rondje dat gereden moet worden. Het zorgt ervoor dar je in Rocket Cars een duidelijk doel voor ogen hebt, en dat de game ook makkelijk wegspeelt. Iets dat we ook in Angry Birds Go zagen. Hierdoor hebben de levels echter niet echt een persoonlijke charme.

Eenzame ritten

Rocket Cars weet de belangrijke aspecten van bijvoorbeeld Mario Kart te vertalen naar een iPhone of iPad, maar daarbij lijkt de essentie echter te missen. Het hectische, lollige karakter van Mario Kart lijkt te ontbreken. Vooral in de eerste levels sta je al snel op de eerste plaats, waardoor je wat eenzaam naar het einde van de baan moet rijden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Conclusie Rocket Cars review

Rocket Cars is een voorbeeld van hoe je een leuke, sociale racegame voor iOS kunt maken. Daarbij gebruikt de game een hoop elementen die we van Mario Kart kennen – maar helaas krijgt Rocket Cars nooit het karakter van de Nintendo-klassieker. Misschien komt het ook door het verdienmodel van de game, dat constant op de achtergrond loert. Bij een verloren race heb je niet snel het idee dat je pech had, maar dat het juist komt door een tekort aan munten en upgrades voor je wagen. Rocket Cars is immers een freemium game, waarin je jouw progressie met in-app aankopen versnelt. Maar wel een heel erg leuke.

Pluspunten

  • Besturing is simpel maar briljant.
  • Diepte-effect zorgt ervoor dat banen er prachtig uitzien.

Minpunten

  • Mist de hectische charme van andere party-racers.

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 januari 2015 om 11:21
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.