iKids week 4: Tiggly Chef, Gigglebug en meer

In de iKids van week 4 gaan we rekensommen maken in zowel UP +- en in Tiggly Chef. Daarna is het tijd voor kietelplezier met Gigglebug en zijn vriendjes
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoIn de iKids van deze week komen twee leuke reken-apps aan bod, maar ook een app die op de lachspieren werkt. In die laatste applicatie, genaamd Gigglebug, kun je allerlei sippe of bange dieren net zo lang kietelen tot ze in lachen uitbarsten. Het resultaat is zo aanstekelijk dat zelfs ouders af en toe zullen moeten gniffelen. De twee reken-apps hebben elk een andere aanpak – bij Tiggly Chef leren kinderen op een speelse manier optellen terwijl ze koken en bij UP +- kunnen kinderen het wat serieuzere rekenwerk onder de knie krijgen – maar zijn beide zeker de moeite waard.

Tiggly Chef

In het vrolijke Tiggly Chef kunnen kinderen vanaf 3 jaar en ouder leren koken en optellen tegelijk. Begeleid door een geestige chef – die zoals het hoort een snor heeft – mogen ze meer dan veertig vreemde gerechten in elkaar zetten én daarna oppeuzelen. Ondertussen leren ze optellen door de juiste hoeveelheid ingrediënten apart of tegelijk aan te tikken. Én leren ze ingrediënten herkennen, want soms moeten ze net zolang vegen tot het juiste voedsel voorbij komt. Naast de verzinsels van de chef kun je ook zelf recepten opstellen en bereiden. De app bouwt er dan een spectaculair gerecht met een gezichtje van. In totaal bestaat de applicatie, die sinds kort ook in het Nederlands beschikbaar is, uit drie keukens met elk 15 (nogal curieuze) ingrediënten. In iedere keuken gaat het niveau een stukje omhoog. Als kinderen het spel leuk vinden zijn er ook fysieke telramen te koop, die je in de app kunt gebruiken door ze op het scherm te leggen.

https://www.youtube.com/watch?v=wZQeHTYKcf8

UP +-

UP is een relatief nieuwe Nederlandse rekenapp waarmee kinderen sommen kunnen maken van 0 to 10, 0 tot 20 en 0 tot 100. Optellen, aftrekken en delen behoren tot de mogelijkheden. Om te beginnen vullen ze hun eigen naam en leeftijd in, kiezen een avatar of maken een foto van zichzelf. Daarna kun je bij iedere rekencategorie kiezen uit 1, 2 of 5 minuten; dat is de tijd waarbinnen je moet proberen om zoveel mogelijk sommen te beantwoorden. Handig: door al die verschillende niveaus is de app geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. Tot slot worden alle highscores bijgehouden en zijn er meerdere spelers mogelijk, zodat vriendjes en vriendinnetje het tegen elkaar kunnen opnemen. Doordat kinderen hun eigen personages kunnen kiezen en rekensommen steeds op transparante panelen verschijnen heeft de applicatie een stuk minder saaie uitstraling dan de gemiddelde reken-app. Een goede keuze van de ontwikkelaars.

UP +-

Gigglebug

GigglebugNa al dat serieuze gereken is het tijd voor iets vrolijkers. En zo zou je de Gigglebug-app zeker kunnen noemen. De applicatie draait om een giechelende sprinkhaan die samen met zijn dierenvrienden het meer wil oversteken in een gammel bootje. Wanneer ze in het water belanden lijkt het lachen hen enigszins vergaan. Aan kinderen de schone taak om hen op te vrolijken door ze te kietelen. Al snel ontdek je dat ieder dier zijn eigen aanstekelijke lach heeft, van het vrolijke geschater van de beer tot de bulderlach van het paard. Uiteindelijk weet het gezelschap de overkant te bereiken om daar een swingend feestje te geven. Gigglebug is Engelstalig en heeft wel wat gesproken tekst, maar door de simpele opzet wijst alles zich vanzelf. Ouders kunnen natuurlijk ook een eigen verhaaltje bij de mooie illustraties verzinnen. Gigglebug staat al enige tijd in de App Store, maar is nu tijdelijk gratis te installeren. Voor wie wel zin heeft om een potje te lachen: sla je slag.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 oktober 2016 om 11:56
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.