iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Easy Calendar, Mega Jump, Thor Polysonic Synthesizer en meer

In de iPad-variant van App Gemist de indrukwekkende muziek-app Thor Polysonic Synthesizer, publieksfavoriet Easy Calendar en Mega Jump!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

touchcast ipadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week doet de op de iPhone zo hooggewaardeerde agenda-app Easy Calendar de iPad aan, gaan we op professioneel niveau aan de slag met videouitzendingen in TouchCast en maken kinderen kennis met woordenboeken in Mijn eerste Van Dale.

TouchCast – Videocreatie op de iPad is een nog relatief onontgonnen gebied. We hebben het dan niet over filmen van verjaardagsfeestjes met de iPad, maar het maken van een zo professioneel mogelijk uitziende nieuwsshow met titelbalkjes, voorbij scrollende nieuwstickers en live aandelenkoersen in beeld, terwijl jij de beursberichten of de sportuitslagen presenteert. Er is nog een flink gat in de markt te vullen met allerlei apps die het maken en bewerken van dergelijke video’s makkelijker maken. TouchCast verscheen dit weekend en is veelbelovend. De app bevat templates om een bepaald soort nieuwsshow te maken, bijvoorbeeld een NewsCast, BusinessCast of SportsCast. Bij elk daarvan zijn de titelbalkjes afgestemd op de toepassing.
Downloaden: TouchCast (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Procreate – Gebruikers van tekenapp Procreate voor iPad hebben na een update de beschikking gekregen over nieuwe gereedschappen. De lijst met verbeteringen is vrij lang. De belangrijkste nieuwe onderdelen zijn een zogenaamd ‘freehand’ selectiegereedschap, een nieuw systeem om te knippen en te plakken en een nieuwe interface om een canvas te maken. Procreate behoort tot een van de favoriete iPad-apps onder tekenaars. Zowel de functionaliteit als de vormgeving worden gewaardeerd. De app ontving zelfs een Apple Design Award voor het ontwerp van de app.
Downloaden: Procreate – Sketch, paint, create (€4,49, iPad, iOS 6.0+)

Easy Calendar – Op de iPhone is Easy Calendar al lange tijd niet te stuiten. De Nederlandse agenda-app van Tom van Zummeren ziet er misschien niet bijzonder uit met enkel zijn weekoverzicht dat doet denken aan papieren agenda’s, maar dat is misschien wel precies de kracht. Hij oogt simpel en bedient ook zo. Je kan afspraken eenvoudig aanmaken met een druk op een dag en het verplaatsen van een afspraak naar een volgende week, is net zo makkelijk.
Downloaden: Easy Calendar voor iPad (€1,79 ter introductie, iPad, iOS 5.0+)

Mega Jump – Mega Jump is met bijna 7.000 beoordelingen in de Nederlandse App Store een uitermate populair spelletje, maar omdat de game enkel de iPhone ondersteunde was je op de iPad gedwongen op een uitgerekt spelscherm te spelen. Een nieuw uitgebrachte update brengt hier verandering in door ook ondersteuning voor de iPad toe te voegen. Daarnaast maakt de game op de iPhone 5 en iPod touch vijfde generatie voortaan gebruik van het volledige scherm. De ondersteuning voor de andere schermresoluties gaat gepaard met nieuwe retinabeelden, waardoor de game er een stuk strakker uitziet op alle platformen.
Downloaden: Mega Jump (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Thor Polysonic Synthesizer – Propellerhead Software heeft een van zijn populaire muziekprogramma’s in een iPad-app weten te gieten. Thor Polysonic Synthesizer was eerder onderdeel van uitgebreide muziekapplicatie Reason voor de MAC OS X en Windows en is nu al zelfstandige app voor de iPad verschenen. De aanschafprijs van €13,99 verraadt al dat we hier niet met een simpele piano-app hebben te maken. Thor Polysonic Synthesizer voor iPad is volwaardige synthesizersoftware voor professionele muzikanten en veeleisende enthousiastelingen.
Downloaden: Thor Polysonic Synthesizer (€13,99, iPad, iOS 5.1)

Mijn eerste Van Dale-kinderboeken – Woordenboekenmaker Van Dale heeft een reeks van twaalf nieuwe e-books voor kinderen uitgebracht. De Van Dale themaboekjes voor kinderen zijn handig op vakantie en onderweg. Ze zijn gericht op kinderen van 3 tot 5 jaar. De eerste reeks van zes stuks is gericht op de jongste kinderen (3/4 jaar) en behandelt de thema’s: naar buiten, bij de dieren, op weg, aan het werk, in huis en samen met jou. Elk deeltje bevat 42 woorden rondom het thema, met daarbij een versje en een kleurrijke tekening.
Downloaden: Zie de lijst in het artikel

Lees ook de App Gemist van iPhoneclub.nl, met nog veel meer voor de iPad geschikte apps en de vakantiespecial: allerlei apps en tips voor de iPad en iPhone op vakantie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.