iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: nieuwe NU.nl, Wijn, OpzegApp en meer

Deze week nieuw op de iPhone: de vernieuwde app van NU.nl, een app waarmee je abonnementen opzegt en nog veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NU.nl iPhone-app vernieuwd headerIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week heeft NU.nl een gloednieuwe app uitgebracht, kan je wijnen bijhouden en alvast in de 5 december-stemming komen met Sinterklaaspuzzels voor de kleine.


AG Wijn iPhoneWijn – De streek, het druivenras en het wijnjaar. Van evident belang voor de wijnkenner en een deel van de gegevens die je invult om je wijnervaring bij te houden in een nieuwe app. Wijn, heet die kort en treffend. In de applicatie voer je een reeks gegevens in over de wijnen en kan je maximaal drie foto’s toevoegen om later de herinnering aan de plek en fles extra goed bij te kunnen houden. Je collectie wordt opgeslagen in iCloud, zodat je de gegevens op een volgende iPhone gewoon nog bij je hebt.
Downloaden: Wijn (gratis)

AG Jop's Sinterklaas Puzzels iPhoneJop’s Sinterklaas Puzzels – Inmiddels is het een bekend gezicht voor ouders met jonge kinderen: Jop de Giraf. De Nederlandse creatie van illustrator en schrijfster Esther Naalden is al met zes applicaties voor de iPhone vertegenwoordigd in de App Store. Jop’s Sinterklaas Puzzels is de nieuwste toevoeging aan de reeks en heeft zelfs een eigen Sinterklaasnummer dat je hoort in het hoofdmenu van de applicatie.
Downloaden: Jop’s Sinterklaas Puzzels (€0,89)

AG 2dehands.be iPhone2dehands.be – De grote Belgische marktplaatssite 2dehands.be heeft een applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPad. De toepassing is gemaakt door TTY Internet Solutions, die eerder tekende voor de applicatie van de huizenzoeksite Jaap.nl. In de applicatie kan je uitgebreid zoeken op de laatste zoekertjes, de laatste toevoegingen bekijken in een overzicht en per e-mail of telefonisch op adverteerders reageren. Ook berichten versturen is geen probleem in de applicatie.
Downloaden: 2dehands.be (gratis)

AG Nike Kinect Training iPhoneNike+ Kinect Training – Nike manifesteert zichzelf als hét sportmerk waarop je wil steunen als je een iPhone hebt. Met de introductie van een nieuwe app gaat het merk daarin weer een stap verder. Nike+ Kinect Training maakt gebruik van de gelijknamige game op de Xbox 360 Kinect, waarmee je dankzij een diepteregistrerende camera, een workout voor de televisie kan uitvoeren. De nieuwe iPhone-app houdt je progressie automatisch bij en spoort je middels pushberichten aan om verder te trainen.
Downloaden: Nike+ Kinect Training (gratis)

AG OpzegApp iPhoneOpzegApp – Heel leuk, die tijdelijke aanbieding van de krant, maar het abonnement liep automatisch door en nu wil je er zo snel mogelijk vanaf. En hoe kom je van de vakbond af? OpzegApp is een applicatie die je erbij wil helpen en hanteert daarbij een wel heel slim businessmodel. Met een in-app aankoop van 1,79 euro laat je een opzegbrief versturen door de makers van de app. Als jij je abonnementsgegevens invoert, frankeren zij de brief en sturen ze hem op.
Downloaden: OpzegApp (gratis)

AG Onavo Count iPhoneOnavo Count – Onavo kenden we al van Onavo Extend, een app die je dataverbruik minimaliseert door al het verkeer langs een proxy te sturen. Nu is er een nieuwe app, die wel wat doet denken aan DataMan Pro. Met die app kon je het dataverbruik per iPhone-app volgen. De app verscheen verdween om onduidelijke redenen uit de App Store, schijnbaar omdat Apple het gedetailleerd tracken van app-data niet toestond. Toch is Onavo Count gewoon goedgekeurd. De fraai uitziende app houdt bij hoeveel 3G- en 4G-dataverkeer je gebruikt en doet dat via een server.
Downloaden: Onavo Count (gratis)

AG Lookout iPhoneLookout – Apple’s eigen Zoek mijn iPhone is een handige truc om je verloren of gestolen iPhone te kunnen traceren, maar biedt niet in alle gevallen uitkomst. Als de batterij uitvalt, is het opvragen van een locatie namelijk niet meer mogelijk. De al langer verkrijgbare iPhone-app Lookout speelt er met een nieuwe update slim op in. De functie Signal Flare onthoudt de laatste locatie als de batterij bijna dood is. Je kan hem dan achterhalen op de site verbonden aan de gratis app.
Downloaden: Lookout (gratis)

AG NU.nl iPhoneNU.nl – De nieuwssite NU.nl heeft een compleet nieuwe applicatie op de iPhone uitgebracht. Het is een vernieuwing van de losse iPad-app die al langer aangeboden werd en nu universeel te gebruiken is. In de vernieuwde applicatie kan je oneindig naar beneden scrollen om oudere verhalen op te vragen en kan je artikelen markeren om later te lezen. Artikelen die je al gelezen hebt en bewaard voor later, worden opgeslagen via iCloud en gesynchroniseerd met de iPad.
Downloaden: NU.nl (gratis)

AG Summly iPhoneSummly – Summly is een fraaie nieuwe iPhone-app, gemaakt door de 17-jarige Nick d’Aloisio. De app bestond al een tijdje, maar is nu compleet opnieuw geprogrammeerd. Summly vat het nieuws samen door artikelen in te korten. Dit gebeurt automatisch door gebruik te maken van natuurlijke taalverwerking en technologie van het Stanford Research Institute. De computer bepaalt welke nieuwsartikelen belangrijk zijn en zet ze om naar stukjes tekst die op het scherm van de iPhone te lezen zijn, zonder dat je hoeft te scrollen.
Downloaden: Summly (gratis)

AG Retromatic iPhoneRetromatic – Marilyn Monroe, Coca Cola, oude Cadillacs en bediening op rolschaatsen. Als je nu vooral Amerikaanse reclame-uitingen uit het midden van de vorige eeuw voor je ziet, ben je geknipt voor Retromatic. Dat is een nieuwe iPhone-app waarmee je je foto’s die je ter plekke schiet of uit je fotoalbum haalt, met een paar drukken omtovert tot een reclameposter uit de vorige eeuw. Je hebt zelf keuze uit een groot aantal achtergronden, lettertypes en filters om de poster een eigen uitstraling te geven.
Downloaden: Retromatic (€2,69)

AG Lightt iPhoneLightt – Tien seconden om je activiteit te illusteren, alle filmpjes van tien seconden achter elkaar om een inkijkje in je leven te geven. De nieuwe iPhone-app Lightt maakt het delen van de activiteiten waar je mee bezig bent, wat minder statisch dan een bericht op Facebook of een etensfoto op Instagram. Je start Lightt, richt je camera en schiet tien fotoframes die vervolgens als een animatie aan de ‘film van je leven’ wordt toegevoegd.
Downloaden: Lightt (gratis)

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.