Steve Jobs-sandalen

Sandalen van Steve Jobs leveren $2750 op veiling op

Op een veiling hebben Birkenstocks van Steve Jobs $2750 opgebracht. Er werden nog meer spullen geveild door Jobs' voormalige kok.

Zou je wel eens in de schoenen van Steve Jobs willen lopen? Een gelukkige deelnemer aan een veiling van Steve Jobs-spullen kan dat nu doen. Er gingen ene paar oude Birkenstocks van Steve Jobs onder de hamer, maar ook andere spulletjes zoals een coltrui en horloge.

Steve Jobs-sandalen

De sandalen op de foto verwisselden voor $2750 van eigenaar, maar de zwarte coltrui met NeXT-logo op de foto hieronder leverde veel meer op. Deze werd verkocht voor $7.500. Het topstuk was een gebruikt Seiko-horloge met versleten leren bandje uit de jaren tachtig. Voor maar liefst $42.500 mag iemand anders hier nu mee gaan lopen.

Steve Jobs coltrui NeXT

Seiko horloge van Steve JobsIn totaal waren er zeven items, die waren verzameld door Mark Sheff, een natural foods chef die in de jaren tachtig werkte op Jobs’ buitenhuis in Albany, Californië. Sheff maakte niet alleen maaltijden, maar zorgde ook voor de biologische tuin. Sheff verzamelde de items als Jobs we weggooide; dat gebeurde nogal vaak omdat de topman niet erg aan bezit was gehecht. Toch leverde het uiteindelijk maar een magere collectie spulletjes op. Naast de sandalen, de coltrui en het horloge bestond de rest van de spullen uit NeXT-visitekaartjes en een oude Apple-pen. Die leverden in totaal $16.250 op. Het bieden op de items startte bij $850.

Het is niet duidelijk wie de items heeft gekocht, maar via de veilingwebsite zou je de nieuwe eigenaren kunnen benaderen om een nog hoger bod te doen – voor het geval je dat zou willen.

Eerder doneerde Scheff drie Steve Jobs-visitekaartjes aan een school in Marin County, Californië. Ze leverden via een goede doelen-veiling destijds $10.050 op. Op de Facebook-pagina van Sheff zijn nog meer items uit de collectie van de voormalige kok te zien, zoals vlinderstrikjes, stropdassen en een IBM-shirt. Het is wel duidelijk dat deze sandalen en coltrui niet de topstukken uit de collectie waren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2016, 14:43
Categorie Apple
Onderwerpen steve jobs, veiling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.