iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Temple Run Brave, Kidsweek, MultiWeb en meer

Elke zaterdag blikt iPadclub.nl terug op de beste, mooiste en leukste nieuwe iPad-apps die er afgelopen week zijn uitgekomen voor Apple's tablet. Deze week National Geographic National Parks en met vier man internetten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

minimeteo ipadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week onder andere ‘my first weer-app’, een proefnummer van Kidsweek, een verslavend renspelletje en een applicatie waarmee je op vier sites tegelijk kan internetten.


AG Minimeteo weer-app iPadMinimeteo – Minimeteo is een nieuwe weerapp voor de iPad, gemaakt door Ministry of Simplification. De app zorgt voor een overzichtelijk dashboard met kleurtjes, zodat je in één oogopslag ziet hoe het weer er de komende dagen uit gaat zien. Op basis van je huidige locatie krijg je de temperatuur en de weersontwikkelingen over ca. 2, 5 en 8 uur zien. Je kunt op meerdere manieren naar het weer kijken: een overzicht van de komende 7 dagen of een overzicht van meerdere steden wereldwijd.
Downloaden: Minimeteo (€1,59)

AG KidsWeek kinderkrant iPadKidsweek/ 7Days de krant – De uitgever Young and Connected heeft haar twee kranten gericht op basisscholieren en tieners voorzien van gratis preview op de iPad. In de applicaties Kidsweek (basisscholieren) en 7Days de krant (jongeren) kan je gratis een proefnummer daterend van het begin van de maand lezen. Voor het kopen van de krant word je doorverwezen naar de MagZine-app, die de titels al langer in haar eigen kiosk presenteert. In de vrolijke krantenlayout van 7Days, kan je bovenaan elka pagina korte snacknieuwtjes meepakken en staan daaronder verslagen, reportages en korte, overige nieuwsberichten.
Downloaden: Kidsweek/ 7Days de krant (gratis)

AG Read Trainer iPadReading Trainer – Reading Trainer is een bijzondere app: door woordzoekers op te lossen leer je om sneller te lezen. De iPhone-versie won in de Duitstalige landen als eens de eerste prijs in de iTunes Rewind-lijst van Apple. De iPad-versie is nu afgeprijsd naar het laagste prijspeil ooit: €1,59 (normaal €3,99). Met Reading Trainer kun je oogoefeningen doen waarmee je je mentale capaciteit vergroot. Je leert om teksten van elk type sneller en effectiever te lezen. Bovendien blijft de boodschap beter hangen. In een paar dagen verdubbelt je leessnelheid, belooft deze app.
Downloaden: Reading Trainer (€1,59)

AG Temple Run Brave highscore-spelletje iPadTemple Run Brave – Er is een nieuwe Temple Run uitgekomen op de iPad. In de opvolger van het ontzettend populaire gratis spelletje ren je opnieuw door eindeloze gangetjes naar een highscore. Dat doe je door razendsnel omhoog of omlaag te vegen op het scherm als er een obstakel aankomt en door muntjes te pakken door de iPad te kantelen. Toch zijn er wel wat bijzonderheden aan Temple Run Brave. Zo is het spel van Imangi Studios gemaakt in samenwerking met Disney!
Downloaden: Temple Run Brave (€0,79)

AG RealMyst avonturenspel iPadRealMyst – Ontwikkelaar Cyan Worlds heeft RealMyst uitgebracht voor de iPad. RealMyst is een remake van de klassieke game Myst, waarin je over een ogenschijnlijk verlaten eiland loopt en mysterieuze puzzels oplost. Deze nieuwe iPad-versie van het spel ziet er een stuk mooier uit dan het origineel en is gelijk ook niet te spelen op de eerste generatie iPad.
Downloaden: RealMyst (€5,49)

AG MultiWeb tegelijk internetten iPadMultiWeb – De 16-jarige Nederlander Tom Freijsen heeft een iPad-app ontwikkeld met een eigenschap waar je niet altijd wat aan zult hebben, maar die zomaar ineens van pas kan komen bij een gesprek, presentatie of misschien wel brainstormsessie. Zijn app MultiWeb presteert het om maximaal vier webpagina’s tegelijk op de iPad te laten zien. En dat niet alleen: de vier websites zijn volledig tegelijk te bedienen dankzij de multitouch-besturing van de iPad.
Downloaden: MultiWeb (€0,79)

AG National Parks van National Geographic iPadNational Parks – De veelgeroemde iPhone-app National Parks is na een update universeel, waardoor hij voortaan ook is geoptimaliseerd voor het grote iPad-scherm gebruikt. In National Parks vind je foto’s en informatie over allerlei nationale parken in de Verenigde Staten. De app ontving onlangs nog een Apple Design Award op WWDC in San Francisco, wegens het uitmuntende ontwerp van de iPhone-versie. Alle foto’s en informatie in National Parks zijn afkomstig van National Geographic. De app is dan ook in opdracht van het wereldberoemde magazine ontwikkeld.
Downloaden: National Parks (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.