iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Mutuals, Microsoft Selfie, NOW Calendar en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals ABBO, Mutuals, Wild Weather, Microsoft Selfie en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logo
De afgelopen weken is het wat stil geweest rondom onze rubriek App Gemist. Door de sluiting van de App Store verschenen er weinig nieuwe apps en we werkten op de iCulture-redactie ook even op halve bezetting, waardoor het er niet van kwam om veel apps te reviewen. Vandaar dat we in deze extra dikke uitvoering van App Gemist alle gemiste apps van de afgelopen drie weken samenvatten. Want je hebt door alle feesten en afspraken misschien ook wel het idee gekregen dat je iets hebt gemist.

Wild Weather

In de nieuwe Nederlandse weer-app Wild Weather gaat het vooral om mooie handgetekende beelden, maar dat betekent wel dat je moet inleveren op de hoeveelheid info. Zodra je Wild Weather opstart, zie je meteen dat je met een andere weer-app te maken hebt dan de meeste in de App Store. Geen grafiek of tabel met cijfertjes, maar een getekend heuvellandschap met twee grazende hertjes. Lees meer in onze review van Wild Weather.

Colorscape

Colorscape is een mooie aanvulling op de vele kleurboek-apps die al in de App Store staan. Colorscape verandert je iPhone-foto’s in zwart-wit lijntekeningen zodat je ze kunt inkleuren en doet dit verrassend goed. Lees meer in onze review van Colorscape.

Wie is de Mol

Een nieuw seizoen Wie is de Mol betekent ook: een vernieuwde app. We weten niet wat is het met apps van spelshows, maar ze blijken telkens weer te haperen op het moment dat het tv-programma van start gaat. Misschien zouden de makers eens rekening moeten houden met miljoenen gebruikers, als ze weten dat een app erg populair is? Hoe dan ook: met de app kun je een poule starten met je vrienden, zodat je met z’n allen kunt raden wie je verdenkt dat de mol is. Lees meer in ons artikel over Wie is de Mol.

Mutuals

Mutuals is gemaakt door de Nederlander Joost Lubach en is gebaseerd op een bekend principe: speel ‘Wie Is Het?’ met en tegen je Facebook-vrienden. Je hebt hiervoor minimaal 5 gezamenlijke vrienden nodig en vervolgens is het een kwestie van raden: heeft de persoon een bril op, blond haar of een spleetje tussen zijn/haar tanden? In zo weinig mogelijk vragen moet je proberen te raden om welke persoon het gaat. Lees meer in ons artikel over Mutuals.

Microsoft Selfie

Als Microsoft een selfie-app voor de iPhone uitbrengt, weet je dat het niet zomaar een app is om portretten te schieten. Ze hebben er intelligentie in gestopt, zodat de foto geoptimaliseerd wordt voor jouw huidtint, leeftijd, geslacht en lichtomstandigheden. Lees meer in ons artikel over Microsoft Selfie.

Twitter voor Mac

Het zat er al aan te komen: een vernieuwde versie van Twitter voor de Mac. De app was al langere tijd verwaarloosd en nu er een nieuwe versie is (met o.a. een donker thema en nieuw uiterlijk) blijkt dat de vernieuwde app notabene door een externe partij is gemaakt! Voorspelt weinig goeds. Lees meer in ons artikel over Twitter voor de Mac.

NOW Calendar

NOW calendar is een agenda-app van twee Nederlanders, die je afspraken in een horizontale tijdlijnweergave weergeeft. Zo zie je direct hoe lang je afspraken duren en hoeveel vrije uren je nog in je dag hebt. Maar zitten we nog wel te wachten op nóg een nieuwe agenda-app? Lees meer in ons artikel over NOW Calendar.

Yarn

In de Yarn-app zoek je korte video’s van enkele seconden, die je naar anderen kunt versturen via Facebook Messenger. Zo kun je je berichten met weinig moeite opfleuren met grappige filmpjes.. Via het Discover-gedeelte ontdek je nieuwe video’s. Heb je een hevige discussie met een Facebook-vriend over de nieuwste James Bond-film? Stuur bijvoorbeeld een leuke quote uit Skyfall. Lees meer in ons artikel over Yarn.

ABBO

We schreven de afgelopen dagen over het Meldpunt Afzetabbo, maar er was ook nog ander nieuws over ABBO (met hoofdletters). Deze app is bedoeld om je lidmaatschappen te beheren. In januari wil je misschien wat opruimen en van je onnodige lidmaatschappen van tijdschriften, clubs en belangenverenigingen af. De app ABBO zet ze voor je op een rij. Lees meer in ons artikel over ABBO.

Slide

Slide is een app waarmee je je foto’s wat meer diepte kunt geven. Met deze app kun je zogenaamde 3D-foto’s maken. Het gaat hier eigenlijk om gif-bestanden die dankzij een wiebel-effect de illusie van een 3D-foto creëren. Lees meer in ons artikel over Slide.

IKEA Matcha

Voor sommige mensen is het in elkaar zetten van een IKEA-meubelstuk op zich al een puzzel, maar voor de echte cracks is er nu een app waarmee je productnamen van IKEA-producten moet raden. Er zijn twee spelvarianten: in de eerste krijg je de naam van een IKEA-meubel te zien en moet je raden welke foto daarbij hoort. In de tweede variant moet je letters van productnamen in de juiste volgorde zetten. Dat is makkelijk bij namen als IVAR, maar het wordt lastiger als de productnamen langer worden. Lees meer in ons artikel over IKEA Matcha.

BeatTune

BeatTune is een app waarmee je je hartslag via de Apple Watch in de gaten kunt houden. Geef aan hoe actief je bent en BeatTune waarschuwt als je hartslag buiten de gangbare waarden komt, waaruit je bijvoorbeeld zou kunnen afleiden dat je je te veel opwindt. Lees meer in ons artikel over BeatTune.

Wink

Berichtenapps zijn in een moordende concurrentie verwikkeld. Vandaar dat ze steeds weer iets nieuws verzinnen om toch vooral de concurrentie voor te blijven. In de praktijk levert dat ook veel me-too-apps op, zoals Wink. Dit is het antwoord van Viber op het succes van Snapchat. Met Wink kun je foto’s maken die na verloop van tijd weer verdwijnen. Lees meer in ons artikel over Wink.

Pimmr

Pimmr is een app waarmee je (hopelijk) nooit meer in een fout restaurant terechtkomt. De app leert je voorkeuren steeds beter kennen en dat heeft blijkbaar indruk gemaakt op nogal wat investeerders, want ze haalden onlangs ruim 8 ton geld op om de app verder te ontwikkelen. Lees meer in ons artikel over Pimmr.

NetSpot voor Mac

Heb je problemen met je Wi-Fi-netwerk thuis, dan kan de app NetSpot voor Mac helpen om de oplossing te vinden. Met de gratis versie van de app analyseer je één zone in huis, bijvoorbeeld een etage in je woning. Ook kun je kijken welke andere netwerken er in de buurt zijn en welke kanalen ze gebruiken (zodat je die drukke kanalen kunt mijden). Lees meer in ons artikel over NetSpot voor Mac.

NetSpot is gratis te downloaden vanaf de website van de ontwikkelaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2016, 14:16
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.