Wild-Weather-icon

Review: Wild Weather, ook weer-apps kunnen kunstzinnig zijn

Ben je de weer-apps beu die je overspoelen met grafieken, diagrammen en een saai ontwerp? Dan moet je Wild Weather eens proberen. Deze Nederlandse app zet kunstzinnige afbeeldingen op de eerste plek, maar levert in op de hoeveelheid info.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Wild-Weather-icon

Als je wilt kijken wat voor weer het is, ben je vaak overgeleverd aan statige weer-apps met grafieken, veel cijfertjes en nog meer data. Gegevens die je meestal helemaal niet nodig hebt. In negen van de tien gevallen wil je gewoon weten hoe warm het is, en of dat de komende dagen zo blijft. Het Nederlandse Wild Weather zet mooie handgetekende beelden op de eerste plaats, maar doet wel concessies op de hoeveelheid info.

Zodra je Wild Weather (link) opstart, zie je meteen dat je met een andere weer-app te maken hebt dan de meeste in de App Store. Geen grafiek of witte tabel met cijfertjes, maar een getekend heuvellandschap toont zich, waar twee hertjes op staan te grazen.

Wild-Weather Wild-Weather

Wild Weather gebruik je voor de tekeningen

Deze tekeningen zijn de hoofdreden om Wild Weather te gebruiken, en zijn er dan ook in allerlei variaties. Zo zijn er verschillende kunstwerkjes voor dag en nacht en heeft het huidige weer ook invloed op het geanimeerde plaatje dat de app laat zien. In de wintermaanden kun je als het vriest en sneeuwt bijvoorbeeld tegen een winters landschap aankijken, al laat de app met het weer van nu vooral groene heuvels zien.

Bovenin beeld is de temperatuur af te lezen, en wordt er in een paar woorden uitgelegd wat voor weer het is (Clear, Party Cloudy). Wil je meer info, dan swipe je van beneden naar boven om een extra menu aan de onderkant van het scherm te openen.

Hier kun je de weersvoorspelling voor drie dagen zien, inclusief de kans op- en de hoeveelheid neerslag. Daarnaast staan de windsnelheid en windrichting afgebeeld, met kenmerkende icoontjes. Ook staat er in een zin beschreven wat voor weer het de rest van de dag wordt. ‘Mostly cloudy throughout the day’ bijvoorbeeld.

Wild-Weather Wild-Weather

Mooi maar beperkt

En daarmee hebben we ook meteen alle functies van Wild Weather besproken. Je kunt als gebruiker alleen de app openen, naar boven swipen en de app weer sluiten. Als je dus het weeroverzicht voor de hele week wilt bekijken, zit er niets anders op dan een andere weer-app op je iDevice installeren die je samen met Wild Weather gebruikt.

Persoonlijk heb ik hier weinig moeite mee, maar mensen die zo spaarzaam mogelijk met hun opslagruimte en het aantal apps op hun scherm omgaan kan dit een minpunt zijn. De gegevens die Wild Weather laat zien zijn voor mij echter in de meeste gevallen voldoende, en samen met Buienalarm (link) weet ik aan de hand van notificaties wanneer het gaat regenen.

Met deze gegevens zal Wild Weather populaire weer-apps als WeatherPro niet van de troon stoten, maar het vormt wel een stijlvol alternatief voor mensen die genoegen nemen met algemene weerinformatie, zonder uitgebreide statistieken en grafieken.

Wild-Weather Wild-Weather

Conclusie Wild Weather review

Je moet Wild Weather dus vooral gebruiken als je toe bent aan een mooie manier om je weerbericht te ontvangen, en het niet nodig vindt om voor een hele week te weten wat de temperatuur gaat zijn. In de dagen dat we de app getest hebben laat Wild Weather nauwkeurig de huidige weerssituatie zien, en ook de weersvoorspellingen kloppen vaak. Bovendien laat de app-pagina van Wild Weather weten dat binnenkort via een update de mogelijkheid wordt toegevoegd om meerdere locaties op te slaan.

Pluspunten

  • Geanimeerde afbeeldingen tonen weersituatie
  • Simpel en daardoor erg toegankelijk en snel

Minpunten

  • Drie dagen vooruit kijken is wel erg weinig
  • Voor veel gebruikers niet genoeg als enige weer-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2016, 12:38
Categorie Het weer
Onderwerpen weer, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.