iCulture iKids logo

iKids week 1: winterse apps voor kinderen

In deze iKids gaan we winterse avonturen beleven met dieren die op de Noordpool wonen, we gaan brandweer en politie helpen bij winterse ongelukken en leren om winterse weersomstandigheden te herkennen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoGa je met de kinderen dit jaar voor het eerst wintersporten of wil je ze gewoon voorbereiden op de sneeuwpret in eigen land, dan hebben we deze week een leuke collectie winterse apps voor kinderen. De Brandweermannetjes (link) bevinden zich momenteel in winterse omstandigheden en jij gaat helpen bij winterse ongelukjes. In This is my Weather (link) maken kinderen kennis met weersomstandigheden, zoals sneeuw en hagel. Ze leren ook hoe ze zich goed moeten kleden, afhankelijk van het weer. Tenslotte maken we in Noordpool Noordpool – Dierenavonturen voor kinderen!) kennis met dieren en planten die op de Noordpool te vinden zijn. Plus nog eens 5 winterse kinderapps met voornamelijk bekende namen, zoals Frozen, Olaf en Spongebob.

Brandweermannetjes

De Brandweermannetjes hebben een grote winterupdate gekregen met leuke animaties en verhalen. Help de brandweer- en politiemannetjes bij alle ongemakken die zich kunnen voordoen als er sneeuw valt. De straten in de app zijn bedekt met een dik pak sneeuw en de vijvers in de stad zijn bevroren. Wat kan er misgaan? Nou, meer dan je denkt en in dit zoek-en-vindspel maken kinderen kennis met alle activiteiten van de brandweer en politie.

Brandweermannetjes winterthema.

This is my Weather

Kinderen leren voor het eerst kennismaken met weersomstandigheden. In deze app leren kinderen meteorologie, op een speelse manier. Waarom is hagel zo hard, waarom valt er niet overal op de aarde sneeuw? De app is gebaseerd op de STEM-methode, waarbij kinderen vragen kunnen stellen en antwoord krijgen op werkelijke verschijnselen uit hun omgeving. Ze leren ook te kiezen welke kleding het best past bij elke weersomstandigheid, zodat ze er ook in het dagelijks leven iets aan hebben.

Noordpool – Dierenavonturen voor kinderen

Noordpool dieren-appIn deze Noordpool-app maken kinderen kennis met meer dan 40 dieren die op de Noordpool leven, maar ook natuurverschijnselen en planten komen aan bod. Het hele gezin steekt er iets van op. Tik op een dier en je ontdekt mooie animaties en verhalen in 12 verschillende talen, waaronder Nederlands. Het is een interactief prentenboek met mooie animaties en afbeeldingen die met veel details zijn getekend.

Nog meer winterse kinderapps

Er zijn nog veel meer winterse kinderapps in de App Store te vinden. Kijk ook eens naar deze:

  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Voor als je kinderen dol zijn op Olaf. Let op: bevat in-app aankopen en het schaatspakket kost €1,99.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Liever een winters avontuur van Spongebob? Dat kan ook.
  • Elmo's Monster Maker (€3,49, iPhone, iOS 8.0+) - Maak je eigen monster, samen met Elmo. Tijdelijk in winters thema.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Frozen doet het altijd goed bij kinderen en dit verhalenboek is tijdelijk ook nog in de aanbieding (tot 7 januari).
  • My Very Hungry Caterpillar (€5,49, iPhone/iPad, iOS 7.0+) - Zorg voor dit rupsje, die tijdelijk in de winterse kou moet overleven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:42
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.