Colorscape

Review: Colorscape verandert je foto’s in mooie kleurplaten

Ben je door je collectie digitale kleurplaten heen? Dan kun je deze met Colorscape verder uitbreiden door foto's om te zetten naar mooie kleurplaten. Hoe goed werkt deze app? Dat lees je in onze review.

Colorscape

Om kleurplaten leuk te vinden hoef je helemaal geen kind te zijn. Boekenwinkels liggen vol met kleurboeken voor volwassenen en ook in de App Store komen we steeds vaker kleurplaat-apps tegen, zoals Colorfy en Pigment. Colorscape is voor de mensen die al hun boeken al vol hebben, en hun eigen foto’s in een kleurplaat willen veranderen.

Colorscape (link) verandert je iPhone-foto’s in zwart-wit lijntekeningen en doet dit verrassend goed. We hebben de app met verschillende foto’s getest, en in de meeste gevallen blijft er een plaatje over dat prima voor kleurplaat door kan gaan.

Colorscape Colorscape

Maak het Colorscape niet te moeilijk

Colorscape komt in de problemen als je een foto kiest waar erg veel voorwerpen op staan die elkaar overlappen. Dit zorgt ervoor dat de lijnen van de kleurplaat met elkaar vermengen en er een onduidelijk geheel overblijft. Ook in donkere omgevingen worden de resultaten beduidend minder.

Het merendeel van de foto’s verandert Colorscape echter in een prima kleurplaat. Na het omzetten van het kiekje kun je direct beginnen met kleuren. Er staan verschillende kleuren tot je beschikking, en de app maakt een speciaal palette aan met de kleuren die in de oorspronkelijke foto gebruikt worden.

Verder zijn de opties om de foto in te kleuren wel erg beperkt. Zo kun je wel het formaat van je kwast aanpassen, maar zijn er geen verschillende soorten potloden of kwasten aanwezig.

Als je klaar bent met je kunstproject kun je de foto delen via zo’n beetje alle populaire sociale netwerken (waaronder Facebook en Instagram), of je slaat de afbeelding op in je camerarol. Vooral die optie is interessant, omdat je hierdoor de kleurplaat weer in een andere app kunt openen. Bijvoorbeeld een app die de Apple Pencil van de iPad Pro ondersteunt.

Colorscape Colorscape

De pro-versie van de app geeft je een uitgebreide kleurenkiezer, en meer palletten om te gebruiken. Ook verwijdert Colorscape premium de advertenties in de app, die gelukkig niet teveel in de weg zitten. Voor een eenmalige in-app aankoop van €4,99 kun je Colorscape Premium aanschaffen. De app is echter ook prima gratis te gebruiken.

Conclusie Colorscape review

Colorscape is een mooie aanvulling op de vele kleurboek-apps die al in de App Store staan. De app doet precies wat je ervan verwacht, en de kleurplaten die de app oplevert zijn van goede kwaliteit. Natuurlijk gaat er wel eens wat mis als je een drukke of donkere foto kiest, maar over het algemeen heb je er met Colorscape een leuke manier bij om je collectie met kleurplaten uit te breiden. De verschillende kleur-opties zijn echter wel erg beperkt, al kun je de kleurplaat na het opslaan natuurlijk ook gewoon openen in een andere teken-app.

Pluspunten

  • Overzetten van foto naar kleurplaat werkt goed
  • Gebruik de kleuren die in de foto zaten
  • Gemakkelijk delen of opslaan in je camerarol

Minpunten

  • Geen Apple Pencil-ondersteuning
  • Kleur-opties zijn beperkt
  • Resultaten een stuk minder bij donkere of drukke foto's

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2015, 9:46
Categorie Amusement
Onderwerpen kleurboek, kleurplaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.