iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: My Vodafone, Holland Doc, Koekoek TV en meer

Deze week een nieuwe kindertelevisie-app voor de iPad, abonnementen inzien met My Vodafone en nog meer nieuwe iPad-applicaties.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Elke week passeert een flink aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week je iPad-abonnement en mobiele abonnementen inzien en bijhouden met My Vodafone en Nederlandse documentaires terugkijken met de webapp Holland Doc.

Juf Jannie – seizoenen – woordjes leren – Er is een nieuwe iPad-app verschenen in de serie Juf Jannie. De nieuwe app helpt jonge kinderen bij de vergroting van hun woordenschat. Om de lessen op school te kunnen begrijpen hebben kinderen minimaal een basiswoordenschat van zo’n 2.000 woorden nodig. Deze app helpt ze daarbij. De kinderen leren woorden, lidwoorden en zinnen en maken ze kennis met allerlei begrippen die met de seizoenen te maken hebben.
Downloaden: Juf Jannie – seizoenen – woordjes leren (€1,79, iPad, iOS 4.3+)

My VodafoneVodafone’s iOS-applicatie My Vodafone heeft een update ontvangen, waardoor de app voortaan optimaal gebruikmaakt van de resolutie van de iPad. Ook is het mogelijk om meerdere accounts vanaf je iPad aan te maken en worden breedband-abonnementen getoond. My Vodafone maakt het mogelijk voor abonnees en prepaidklanten bij Vodafone om dataverbruik, tegoed, rekeningoverzichten en contractinformatie te bekijken.
Downloaden: My Vodafone (gratis, universeel, iOS 5.0+)

ProCutX – In oktober 2012 beloofde de ontwikkelaar van CTRL+Console een iPad-app waarmee je Final Cut Pro of Adobe Premiere op een computer kunt bedienen, waardoor je niet langer alleen je muis en toetsenbord bij het editen hoeft te gebruiken. De app staat nog niet in de App Store, maar ontwikkelaar Pixel Film Studios heeft nu al een eigen alternatief. De iPad-app ProCutX toont ook knoppen en andere opties voor tijdens het gebruik van Final Cut Pro, zodat de iPad een handig hulpmiddel wordt tijdens het monteren op je Mac.
Downloaden: ProCutX (€21,99, iPad, iOS 5.1+)

Holland Doc – De meest recente documentaires uit het archief van hollanddoc.nl zijn nu ook op de iPad te bekijken. De website bevat een enorme hoeveelheid video en audio uit heden en verleden, waar je een browser met Microsoft Silverlight voor nodig had. Vanaf nu is dat veranderd: de recente documentaires zijn omgezet naar een universeler formaat en daarbij speciaal aangepast voor de iPad. Oudere documentaires zijn nog niet af te spelen, want die moeten de komende tijd nog worden omgezet. Het duurt nog wel even voordat een groot aantal documentaires on demand op de iPad te bekijken zijn. Een aparte Holland Doc-app is er nog niet, dus je zult voorlopig nog via de browser op hollanddoc.nl moeten kijken. De organisatie geeft aan dat ze hun best doen om een app mogelijk te maken.
Directe link: Hollanddoc.nl

After Burner Climax – Sega’s cultgame After Burner Climax is voor de iPad verschenen. In After Burner Climax bestuur je een straaljager, waarmee je vooral zoveel mogelijk doelwitten tijdens je vnobrdr lucht moet neerschieten. De game verscheen origineel in de Japanse arcadehallen, maar kwam ook uit voor de Xbox 360 en Playstation 3. De iOS-versie belooft 20 levels en drie spelmodi. AirPlay- en HDMI-ondersteuning zorgt ervoor dat de game ook optimaal gebruik kan maken van je televisieresolutie als je hem via een Apple TV afspeelt.
Downloaden: After Burner Climax (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Koekoek TV – De nieuwe iOS-app Koekoek TV verzamelt video’s op YouTube die door jonge kinderen bekeken kunnen worden. Zo kun je de iPad aan je kinderen geven zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze opeens bij een rare video met ongepast materiaal terechtkomen. Koekoek TV categoriseert video’s op basis van bepaalde televisieprogramma’s, zoals Koekeloere, Bob de Bouwer en Pieter Post.
Downloaden: Koekoek TV (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:34
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.