iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Koken met Aanbiedingen, NS International en meer

In deze App Gemist twee iPhone-apps met Bitcoin wallets, het geld besparende Koken met Aanbiedingen en nog veel meer leuke applicaties.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Koken met Aanbiedingen iPhone iPadApple laat weer Bitcoin-portemonnees toe in de App Store en dat is deze week te zien aan twee apps: Coin Pocket en Coinbase. We bespreken de handige Europese treinapp van de Nederlandse Spoorwegen (NS International), besparen geld op boodschappen vanwege Koken met Aanbiedingen en laten onze creativiteit los in allerlei nieuwe Adobe apps waaronder Photoshop Mix. Die en veel meer leuke nieuwe en goede apps in de App Gemist.


AG Coin PocketCoin PocketApple heeft lange tijd Bitcoin-portemonnees voor de iPhone tegengehouden. Ontwikkelaars mochten wel Bitcoin-apps maken, maar die waren alleen bedoeld om algemene informatie op te vragen, niet om je Bitcoin-portefeuille te beheren. Daar is sinds kort verandering in gekomen: Apple staat ook Bitcoin-portemonnees toe als ze transacties ondersteunen. De eerste app die daarvan profiteert is Coin Pocket. Deze app is als eerste weer toegelaten in de App Store.
Downloaden: Coin Pocket (gratis, universeel, iOS 7.1+)

AG CoinbaseCoinbase – Bitcoin Wallet – Apple heeft het beleid rond Bitcoin-apps gewijzigd, waardoor er weer Bitcoin-portemonnees toegestaan zijn. Coin Pocket was de eerste app die mocht terugkeren en nu is ook het alom bekende Coinbase in de App Store te vinden – met een app die ze niet zelf hebben gemaakt. Coinbase – Bitcoin Wallet is een open source-app, gemaakt door de community.
Downloaden: Coinbase – Bitcoin Wallet (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

AG BoleroBolero – We hebben op iPhoneclub van tijd tot tijd beleggingsapps besproken, maar Bolero springt er op een aantal punten uit. Deze Belgische app voor online aandelenhandel van KBC Securities bevat een aantal handige functies, zoals een heatmap waarmee je meteen ziet welke aandelen het goed doen en hoe belangrijk ze zijn in jouw portefeuille. Om er gebruik van te kunnen maken moet je op bolero.be een gratis account aanmaken.
Downloaden uit Belgische App Store: Bolero (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG MAXSMAXS – Hoe hard mag je ‘s avonds op een snelweg rijden als 100 kilometer per uur de toegestane maximumsnelheid van 6 tot 19 uur? De eerstvolgende snelheid van 120, of toch de volle 130 kilometer per uur? De Nederlandse snelheidsregels zijn er de laatste tijd niet overzichtelijker op geworden. De Nederlandse iPhone-app MAXS laat op zoveel mogelijk wegen en zowel ‘s middags als ‘s avonds de juiste maximumsnelheid zien. Je ziet ook hoe hard je zelf rijdt.
Downloaden: MAXS (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

AG GIELGIEL en NPO radio-apps – Een van de populairste ochtendshows op de Nederlandse radio heeft een iPhone-app gekregen die weer bij de tijd is. Na de originele versie van november 2010, is GIEL in versie 2.0 totaal in het nieuw gestoken. In de app van de spraakmakende dj Giel Beelen van 3FM lees je geen nieuws meer, maar tref je twee dashboards. Een voor items die bij de radioshow horen en een met bijzondere muziekfragmenten, zoals de liveoptredens bij Beelen. Behalve GIEL, kregen ook de ‘conventionele’ radio-apps van de publieke omroepen een update.
Downloaden: GIEL (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG NS InternationalNS International – De Nederlandse Spoorwegen houdt het niet bij een sfeervolle commercial om buitenlandse treinreizen te promoten. De gratis iPhone-app NS International is een variant op de NS Reisplanner Xtra waarmee je ook over de grens kan treinen. Zo zie je met welke eerstvolgende trein vanuit Arnhem je vandaag nog naar Praag gaat, om maar eens wat te noemen. Prijzen zijn nog niet verwerkt in de applicatie, maar het begin is veelbelovend.
Downloaden: NS International (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Parallels AccessParallels Access – Parallels Access heeft de overstap gemaakt van iPad naar iPhone. De applicatie waarmee je de Windows en Mac kan bedienen vanaf het touchscreen, is nu universeel. De iPhone-ondersteuning maakt deel uit van een grotere update, waaruit andermaal blijkt dat Parallels Access een wat zakelijkere een uitgebreidere benadering heeft dan bijvoorbeeld Splashtop Remote Desktop. Met de app kan je tot tien computers benaderen, hun programma’s gebruiken en hun bestanden opzoeken en openen.
Downloaden: Parallels Access (gratis, €4,49 per maand of €44,99 per jaar, universeel, iOS 7.0+)

AG Koken met AanbiedingenKoken met Aanbiedingen – Kan je gezond en lekker eten als je weinig te besteden hebt? Een kant-en-klare magnetronlasagne is goedkoper dan een eigen lasagne met versie ingrediënten. En voor de combinatie aardappel-groente-vlees koop je drie diepvriespizza’s. Als je beter en afwisselender wilt eten, maar minder geld wilt besteden, kan je terecht bij de iPhone-app Koken met Aanbiedingen die deze week officieel werd gelanceerd. Een app met een nobel streven: je ziet dagelijks nieuwe recepten op basis van de aanbiedingen in de supermarkten.
Downloaden: Koken met Aanbiedingen (gratis, universeel, iOS 7.0+)

AG SlingshotSlingshot – If you can’t join them, beat them. Dat moet Facebook hebben gedacht toen haar plannen voor een overname van Snapchat voor 3 miljard dollar afketsten eind vorig jaar. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en de zijnen introduceerden al verschillende apps en functies om het Snapchat lastig te maken. Zelfs de gigantische berichtenapp WhatsApp werd overgenomen. Maar Snapchat is nog altijd niet op zijn retour. Daarom brengt Facebook nu opnieuw een aparte foto- en videoapp uit voor tijdelijke bestanden: Slingshot. Voorlopig alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten.
Downloaden uit de Amerikaanse App Store: Slingshot (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Sicher iPhoneSicher – Er is een nieuwe chatapp die zich volledig toelegt op de privacy van de gebruiker. Sicher is uitgebracht voor iPhone, Android en Windows Phone en is van Duitse origine. De gratis applicatie is ontwikkeld door Shape, die met IM+ een van de eerste populaire chatapps met pushberichten voor de iPhone maakte. In Sicher worden berichten, foto’s, video’s en ook documenten van verzender tot ontvanger beveiligd, waardoor niemand ze ondertussen kan uitlezen.
Downloaden: Sicher (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG BallTuneBallTune – Temidden van alle geinige apps voor het WK 2014, zijn er ook voetbalapps die ook voor langere termijn interessant zijn. BallTune is een nieuwe applicatie die hoort hoe goed je voetbal is opgepompt. Je houdt de bal boven je hoofd en laat hem dan zes keer stuiteren op een harde ondergrond. De applicatie neemt het geluid op en verwerkt het in de resultaten. Zo zie je of een bal geschikt is voor trainen met koppen of juist lekker veel kracht meegegeven kan worden.
Downloaden: BallTune (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG MagiCam iPhoneMagiCam – Lange tijd was er maar één fotoapp die ertoe deed op de iPhone: Camera+. De applicatie maakte furore op allerlei verschillende punten. Hij was vroeg met kleurenfilters, je kon de belichting onafhankelijk van de scherpte regelen en in een soort digitale doka kon je foto’s onder andere voorzien van optimale helderheid. Clarity noemde Camera+ die functie, en die staat in zijn eentje centraal in de nieuwe applicatie MagiCam.
Downloaden: MagiCam (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

AG NieuwsuurNieuwsuur – Actualiteitenprogramma Nieuwsuur heeft donderdag zijn eigen app voor iPhone en iPad geïntroduceerd. Meer dan een jaar is er aan de app gewerkt, zo vertelde hoofdredacteur Joost Oranje eerder deze week op een speciale expertisedag van de NVJ. Uitgangspunt van de app is volgens Oranje dat je er de uitzending van Nieuwsuur mee moet kunnen terugkijken. “Weinig ambitieus” luidde de conclusie van velen. Het is gelukkig niet het enige wat de app te bieden heeft.
Downloaden: Nieuwsuur (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Fuse van SkoutFuse – Niet alleen grote sociale netwerken brengen chatapps uit. Ook Skout, ontwikkelaar van de gelijknamige datingapps, waagt zich eraan. Fuse teert maar weer eens verder op het fenomeen ‘tijdelijke foto’s versturen’ dat werd ingeluid door Snapchat en deze week nog door Facebook werd aangedaan in Slingshot. Fuse verzon weer een andere insteek. Je stuurt foto’s naar groepen en bepaalt hoelang je groepsgenoten op een foto mogen reageren. Je kan foto’s ook ‘anoniem’ versturen.
Downloaden: Fuse (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Path Talk iPhone appPath Talk – Omdat we nog niet genoeg chatapps hebben, brengt Path haar voormalig in Path geïntroduceerde chatfunctie nu uit als aparte applicatie voor de iPhone. Path Talk is gratis te downloaden en biedt de bekende ‘swingende’ menuknop van de app, waarmee je foto’s, video’s, locaties en ook de muziek die je luistert deelt. De applicatie heeft ook een gimmick – en ditmaal komen daar geen zelfvernietigende berichten aan te pas. Je deelt waar je mee bezig bent, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.
Downloaden: Path Talk (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Alleen voor iPad

AG Tijdreis 2000 jaar Domplein UtrechtTijdreis 2000 jaar Domplein in Utrecht – Het hartje van Utrecht heeft een verhaal. Of moet je zeggen: meerdere verhalen? DOMunder, een nieuwe attractie onder het Domplein in Utrecht, heeft de iPad-app Tijdreis 2000 jaar Domplein in Utrecht uitgebracht. Daarin maak je kennis met de geschiedenis van het stadshart. De stichting noemt de applicatie een ‘virtuele reis’ en die worden met fraaie beelden aangekleed van bijvoorbeeld 3D-modellen van de Dom in verschillende tijdperken.
Downloaden: Tijdreis 2000 jaar Domplein in Utrecht (€3,59, iPad, iOS 6.0+)

AG Adobe Photoshop MixNieuwe Adobe-apps: Photoshop Mix, Adobe Line, Adobe Sketch en Adobe Creative Cloud – Adobe heeft een keur aan nieuwe applicaties voor iOS uitgebracht. De meeste applicaties zijn alleen interessant voor de iPad, omdat ze simpelweg niet geschikt zijn gemaakt voor de iPhone. De grote overeenkomst tussen Adobe Photoshop Mix, Adobe Sketch, Adobe Line en Adobe Creative Cloud is dat ze allen gratis te gebruiken zijn.
In dit artikel leggen we uit wat de iPad-apps van Adobe doen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.